Σάββατο πρωί η κρίσιμη συνεδρίαση για τον ΧΥΤΥ Άνδρου

Το Σάββατο το πρωί στις 11.30 ορίστηκε τελικά το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άνδρου με μόνο θέμα «χωροθέτηση ΧΥΤΥ». Όπως πληροφορούμαστε θα είναι παρών και θα κάνει την εισήγηση των θέσεων ο μελετητής του έργου Δαμιανός Μπούρκας. Μαθαίνουμε πως θα υπάρξει εκ μέρους των κατοίκων που αντιδρούν στην χωροθέτηση καθηγητής πανεπιστημίου που θα καταθέσει τις ενστάσεις που υπάρχουν.

Θα είναι η πρώτη φορά, παρά τις τόσες εκκλήσεις για δημόσιο διάλογο, που θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε με επιστημονικό τρόπο τις ενστάσεις που έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί. Όπως έχουμε σημειώσει επανειλημμένως στο "εν Άνδρω" μέχρι στιγμής στον διάλογο ελάχιστες ήταν οι συμβολές των τεχνικών και των επιστημόνων. Κυρίως από τη μια πλευρά. 

Το ενδιαφέρον για την συνεδρίαση είναι μεγάλο και αναμένεται να είναι παρόντες ο έπαρχος, πολλοί εκπρόσωποι φορέων, αλλά και κάτοικοι από διάφορα μέρη του νησιού. Πληροφορούματσε πως θα είναι παρόντες εκπρόσωποι κατοίκων από το Μπατσί, το Γαύριο, τον Πιτροφό, τον Ζαγανιάρη.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στο τέλος η ψηφοφορία στην οποία θα συμμετάσχουν οι 21 δημοτικοί σύμβουλοι της Άνδρου.

Για όσους ενδιαφέρονται για την μελέτη και τα στοιχεία της που έχουν κατατεθεί προς ψήφιση πατήστε τον σύνδεσμό:  https://goo.gl/4Wb2pb

 

Ακολουθεί η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

     Έχοντας υπόψη το άρθρο 67 Ν.3852/2010, σας καλεί να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στις  10 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.30π.μ. σε  συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω  θέμα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. ΧΥΤΥ Άνδρου
  2. Για  προβολή του φακέλου της ΜΠΕ ΧΥΤΥ ΑΝΔΡΟΥ το link είναι :https://goo.gl/4Wb2pb

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Σ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΘΩΜΑΣ

 

 

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα κύριοι ,ξέρω ότι απόψε μετά από αυτή την ανάρτηση πολύ κύριοι δεν θα κοιμηθούν , σχετικά με το αν υπάρχουν νερά η όχι στην πλουσκα –Γυδων , οι γεωτρήσεις του Μπατσιου δεν έγιναν τυχαία σε εκείνη την περιοχή ,το νερό αυτό οι Μπατσιωτες που είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας το έχουν στο σπίτι τους και στο φαγητό τους , καθώς επίσης και στο μπάνιο τους ,λοιπόν πληροφορώ την πολιτικοί ηγεσία της Άνδρου μας ,και τους συντοπίτες μας ,για το τελευταίο , ότι η πλουσκα από αρχαιοτάτων χρόνων και δη ρωμαϊκών αποτελούσε μέρος λουτρών ,ιαματικών πηγών και υπάρχουν πολλά στοιχεία που το αποδεικνύουν αυτό όπως μαρμάρινες κρήνες , σε όλα τα ξωκλήσια της περιοχής ,μαρμάρινα είδη καθαριότητας ,και αλλά πολλά που θα μεταβιβασθούν άμεσα στην αρχαιολογική υπηρεσία καλό σας βράδυ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επισκέπτης - Τελος!Επιτελους χωροθετηση!!
Μόνιμος σύνδεσμος


Αγαπητοί μου, εγω δεν μιλησα για τοπικισμό΄και
ΠΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ Κ.ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ !!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητοί μου, εγω δεν μιλησα για τοπικισμό΄και ουτε τον επικροτώ. Το νησί ειναι ένα και πρεπει να χωροθετήσει επιτελους! δεν μπορω να ξαναζησω τα σκουπιδια στους δρομους και τους καμενους καδους! Θα ειναι ντροπη μας αν το επιτρεψουμε αυτο!!! Για αυτο ..χωροθετηση τωρα!!!! Πριν το ΣτΕ αποφασισει να μεινουν στο δρομο. και αυτη τη φορα θα ειναι οριστικό!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν πάνε πολλά χρόνια που πληρώθηκαν κάτι πάνσοφοι το ευτελές ποσό των 45000 ευρώ για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Άνδρου................εκτός του ότι μας πληροφόρησαν ότι η Άνδρος απέχει από την Ραφήνα 2 ώρες,έχουμε ωραίες παραλίες και πολλά Μοναστήρια, μήπως γνωρίζει κανείς τι αποκόμισε το νησί από αυτή την μελέτη, γιατί πολλά μου κάθονται τα 45 χιλιαρικάκια για να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας για μια ακόμα φορά!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς "Επισκέπτης - Υδρουσαίος" γιατί ανώνυμα;
Συνυπογράφω την απάντησή σας προς τον "Επισκέπτη "Τελος!Επιτελους χωροθετηση"."
Τιμή σας που έχετε αυτήν τη θέση!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Επισκέπτη "Τελος!Επιτελους χωροθετηση".
Αυτή είναι η διαφορά προσέγγισης του θέματος ανάμεσα στις διάφορες περιοχές του νησιού. Το μήνυμά σας θα μπορούσε να αποτελέσει υπόδειγμα και παράδειγμα κάτω από τον ορισμό του όρου "ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ".
Δεν έχετε προφανώς καταλάβει αλλά ούτε έχετε μπει στον κόπο να τους επισκεφτείτε είτε να έρθετε σε επαφή μαζί τους προκειμένου να καταλάβετε πως βλέπουν εκείνοι τη χωροθέτηση. Πως το βλέπουν εκείνοι; "Η χωροθέτηση να πάει εκεί που δεν ενοχλούνται ούτε οι άνθρωποι, ούτε τα νερά". Δεν είπε κανείς να πάνε μέσα είτε στην περιοχή χώρας είτε του Κορθίου. Οι "από εκεί μέσα" θεωρούν "Να πάνε στους "από εκεί έξω" επειδή εκείνοι δεν ξαναπήρανε σκουπίδια στο παρελθόν. Είναι σειρά τους. Άλλοι πάλι λένε "εδώ δεν θα έλθουν τα σκουπίδια επειδή είναι θέμα ηθικής τάξης". Γιατί ξεχνάτε τη βοήθεια που πήρατε από τους "από εκεί έξω" στο θέμα του Προφήτη Ηλία; Μήπως πρέπει και εσείς να ανταποδώσετε αυτήν τη στάση; Αφήστε τους ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥΣ. Στην Ελλάδα της κρίσης ο Έλληνας πρέπει να ενώνεται και όχι να διαχωρίζεται. Στην Ελλάδα της κρίσης, "κάποιοι" εκμεταλλεύονται αυτούς τους τοπικισμούς για να ωφεληθούν οι ίδιοι (αλλά όχι φυσικά εσείς, αλλά ούτε και εμείς). Ας φερθούμε όχι ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ αλλά έξυπνα. Είμαστε έξυπνοι;

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα πρέπει να είστε λίγο προσεκτική στα λεγόμενα σας .Ναι να βραιθη λισι εδω και τώρα στον (επιτέλους χωροθέτηση)θα του έλεγα να κάνει μια βόλτα στι πλούσκα και μετα να πούμε όσα θέλεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Επισκέπτη - Τελος!Επιτελους χωροθετηση!!
Η Άνδρος είναι ένα νησί που οι κάτοικοί του ονομάζονται Αντριώτες .Σταματήστε λοιπόν αυτούς τους επινοημένους και πλασματικούς διαχωρισμούς γιατί δεν ωφελούν τους κατοίκους καμιάς ανεξαιρέτως γεωγραφικής περιοχής του νησιού.
Όλοι αγωνιούμε για την λύση του προβλήματος ,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι σωστά αυτά που γράφετε για τους δημοτικούς συμβούλους ,οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι όπως και σε όλα τα θέματα που ψηφίζουν να έχουν πλήρη ενημέρωση, όπως επίσης έχουν και προσωπική ευθύνη έναντι του νόμου για την οποιαδήποτε απόφασή τους κατά την ψηφοφορία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτελους χωροθετηση!επιτελους θα ληξει ολο αυτο το φιάσκο των Μπατσιωτών που χρόνια τωρα, το μονο που λένε ειναι "απο τη Σταυροπαιδα και μετα δεν μας δινετε σημασια" .
Ολες οι αντιδρασεις τους εχουν στηριχτει στην παραπανω προταση και σε τιποτε αλλο!Μονο αντιδραση για τους "πουλαραδες"οπως τους ονομαζουν!τιποτα αλλο. Τους βαρεθηκαμε πια.ολο οι ιδιοι και οι ιδιοι.γερασαν και ακομα πανε..ασχολουνται..τα μαγειρευουν..μονο για αντιδραση.
Παραδεχομαι τους Χωραιτες παντως.Εκεινοι ακομα και το βιολογικο τους τον χωροθετησαν στο φιλέτο της Χωρας.Αυτο σημαινει "κουράγια"!! Οι Κορθιανοι?Παλικάρια κι αυτοι!Δεχτηκαν 2 νεα νταμαρια στην περιοχη τους! Οι Μπατσιοτογαυριοτες μονο άρνηση.αρνηση για όλα.
Οσο για το συμβουλιο..υπάρχουν και εκει οι φιλοδοξοι αχάριστοι-άτολμοι. Όπως μαθαινουμε όμως, εστω και οριακα η γνωμοδοτηση θα ειναι οριακη. Και τοτε...να κρυφτουν απο τους υπολοιπους 9000Ανδριωτες που αγωνιουν για τη λυση του προβληματος,χρονια τωρα!! Οι 1300υπογραφες παντως..δεν θα τους σωσουν. Είναι πολυ λίγες....

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Πάνο,
Είναι δύσκολο να έχουμε στο site ένα πολύωρο βίντεο. Δεν είμαστε ακόμα προετοιμασμένοι τεχνικά. Θα έχουμε πλήρη ανταπόκριση με σχόλια για το συμβούλιο, καθώς και φωτορεπορτάζ.

Περισσότερα