Η Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου απαντά στις ενστάσεις των κατοίκων (πλήρες ρεπορτάζ)

(Σε σχεση με τον χθεσινό σχολιασμό από τον κ. Θ. Μανούσο, αλλά και της απάντησης μας σε αυτό κάναμε μια μικρή έρευνα. Εν τω μεταξύ μας ήρθε και η παρακάτω απάντηση της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου. Αναρτούμε την απάντηση της Γραμματείας και τα στοιχεία του ρεπορτάζ μας - "εν Άνδρω".)

Δήμος Άνδρου

Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου

Με αφορμή σχόλια αναγνωστών που αναρτήθηκαν στο site¨΄εν Άνδρω” ως προς το περιεχόμενο του linkπου συνοδεύει την πρόσκληση του ΔΣ και αφορά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΧΥΤΥ ΑΝΔΡΟΥ,  πρέπει να διευκρινισθούν  τα εξής:

  1. Το linkδημιουργήθηκε από την αρμόδια προς τούτο Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς την οποία γνωμοδοτεί το ΔΣ.
  2. Το περιεχόμενο του linkαπευθύνεται  κυρίως στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου μας.
  3. Αρχικά πέρα από την ΜΠΕ του έργου και τις γνωμοδοτήσεις Τοπικών Συμβουλίων περιείχε και μέρος από τις απόψεις των κατοίκων. Μετά από επικοινωνία των τελευταίων με την Οικονομική Επιτροπή η Περιφέρεια αποφάσισε να παραμείνουν στο εν λόγω linkμόνο τα ακριβώς προβλεπόμενα από το σχετικό πρωτόκολλο: αυτά είναι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  και οι γνωμοδοτήσεις των Τοπικών Συμβουλίων.

Εκ της Γραμματείας     

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ του "εν Άνδρω":

Η τεχνική μας σύμβουλος μας είπε πως σύμφωνα με τον νόμο αρμόδια για την δημοσίευση της μελέτης και των στοιχείων της είναι η Γραμματεία της Περιφέρειας και υπάρχει σχετικό πρωτόκολο γι' αυτό. Στη συνέχεια επικοινώνησαμε με πηγή μας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και μας επιβεβαίωσαν πως είχε αναρτηθεί ο πλήρης φάκελος βάσει σχετικού πρωτοκόλου που αναφέρεται σε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Όταν λέμε πρωτόκολο αναφερόμαστε σε μια δεδομένη διαδικασία. Στη διαδικασία αυτή προβλέπονται αναρτήσεις της μελέτης και των γνωμοδοτήσεων του τοπικού συμβουλίου.

Όπως μας εξήγησαν από την Περιφέρεια αυτοί είχαν ανεβάσει επιπλέον και ορισμένα στοιχεία που άπτονταν πολιτικών ή άλλων αντιδράσεων των κατοίκων. Μετά όμως από πρωινή επικοινωνία των κατοίκων μαζί τους (μας εξήγησαν πως τους ζήτησαν ανάρτηση όλων των βίντεο με πολύωρες συζητήσεις κλπ.) η Περιφέρεια αποφάσισε να αφήσει αναρτημένα μονο τα απαραίτητα τυπικά στοιχεία (μελέτη + γνωμοδοτήσεις) όπως αυτά ορίζονται από τους σχετικούς νόμους.

Αυτά μας είπαν και αυτά γράφουμε προς πληροφόρηση των κατοίκων που ρώτησαν και επικοινώνησαν χθες β΄ραδυ μαζί μας.

Από την μεριά μας ακόμα μια φορά δηλώνουμε ανοικτοί προς κάθε δημόσια παρέμβαση των κατοίκων και ανοικτοί για την δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης που έχουν καταθέσει.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η πλήρης ενημέρωση της κοινωνίας της Άνδρου...

 

"εν Άνδρω"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι αποφάσεις του Μπατσίου περιέχουν ΜΟΝΟ την πρώτη σελίδα, οι υπόλοιπες λείπουν.... Τι γελοιότητες είναι αυτές!!! Ανεβάζουν, εξαφανίζουν, ανεβάζουν ελλιπέστατα στοιχεία, προσωπικά δεδομένα...ΝΤΡΟΠΗ!!! Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έχει την ευθύνη γι αυτήν την γελοία πρόσκληση...όσο για το Δήμαρχο τι να πεί κανείς;;; Εκδρομή στα Φάλικα και άντε γειά!!! Μέσα σε αυτό το χάος παραπληροφόρησης, εσκεμμένα φυσικά, αποφασίζουν αυτοί οι κύριοι για το μέλλον του νησιού μας...Τελικά, ότι χαρακτηρισμό και να χρησιμοποιήσει κανείς γι αυτά τα νούμερα, γιατί για νούμερα πρόκειται...θα είναι λίγος!!! Έχουν ξεφύγει από τα όρια οι ανεύθυνοι...