Δήλωση Δημάρχου για την οριακή απόφαση του Δημ. Συμβούλιου στις 10/12/15

Στο κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο της 10ης Οκτωβρίου 2015

Με δελτίο τύπου που έστειλε ο Δήμαρχος Άνδρου ευχαριστεί τους συμβούλους που υπερψήφισαν την μελέτη για τον ΧΥΤΥ και επίσης την αντιπολίτευση για την θετική στάση της. Θεωρεί πως η κοινή γραμμή είναι αναγκαία απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της Άνδρου. Απ' ότι φαίνεται η απόφαση για τον ΧΥΤΥ μάλλον αλλάζει αρκετά από τα δεδομένα στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς ο δήμαρχος πλέον για να προχωρήσει πρέπει να υπερβεί τις κλασικές παραταξιακές λογικές που επικρατούσαν στο νησί επιχειρώντας νέες συνθέσεις στην βάση των δεδομένων προβλημάτων. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις μετά το οριακό αποτέλεσμα της 1οης Οκτωβρίου 2015, για το οποίο έχουμε ήδη καταθέσει τις πληροφορίες, τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα μας - "εν Άνδρω".

Αναλυτικά τώρα το δελτίο τύπου του δημάρχου έχει ως εξής:

«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με την οποία εγκρίνεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας ΧΥΤΥ, είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Η μελέτη αυτή ξεκίνησε το 2012 από την προηγούμενη δημοτική αρχή, εμείς την εμπλουτίσαμε με νέες θέσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά την διαδικασία από αρχική βάση, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κατασκευή του ΧΥΤΥ είναι το μεγαλύτερο έργο, που καλούμαστε να υλοποιήσουμε. Τυχόν υπαναχωρήσεις είναι δεδομένο πως θα αποδειχτούν καταστροφικές για όλους μας. Για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τον τουρισμό την οικονομική και πολιτιστική μας ανάπτυξη. 
Το έργο του ΧΥΤΥ, χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και θα δώσει μόνιμη και βιώσιμη λύση, στο μεγαλύτερο και σοβαρότερο ζήτημα του Νησιού μας, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε.
Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν υπέρ της έγκρισης της μελέτης.

Ιδιαίτερα θέλω να σταθώ και να ευχαριστήσω την αντιπολίτευση για τη στάση της. Με την θετική της ψήφο βοήθησε καταλυτικά στην πορεία προς το επόμενο στάδιο της διαδικασίας και παράλληλα έδειξε πως υπάρχει κοινή γραμμή απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του νησιού μας.

Κατανοώ και όσους είχαν διαφορετική άποψη αλλά και ενστάσεις. Όλοι κρινόμαστε και πρώτος από όλους εγώ.

Διαβεβαιώνω ότι ο έλεγχος για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στην κατασκευή και στη λειτουργία του ΧΥΤΥ, θα είναι διαρκής. Είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Σε αυτό το νησί ζούμε όλοι μαζί, η κινδυνολογία και οι συγκρουσιακές τακτικές δεν ωφελούν κανέναν. Έχω ταχθεί να διασφαλίσω τις διαδικασίες και συγχρόνως την ενότητα και την συνοχή τόσο στην κοινωνία, όσο και στην δημοτική μας παράταξη. 
Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κρίμα το μπόι του ,είναι σαν... ο τύπος στην φωτογραφία

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη ΓΥΔΕΣ
This comment was minimized by the moderator on the site

Να συμπληρώσω ΜΠΑΤΣΙΩΤΗ, στα αποφθέγματα από τους σοφούς Αρχαίους Έλληνες για τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

• Πόλεις είναι οι πολίτες, όχι η ερημιά. ( Ευριπίδης )
• Είναι φανερό, από κάθε άποψη, πως η ισονομία είναι παντού σπουδαίο πράγμα. ( Ηρόδοτος )
• Οι πόλεις κυβερνιούνται άριστα αν οι πολίτες πειθαρχούν στους άρχοντες και οι άρχοντες σέβονται τους νόμους. ( Σόλων )
• Το ψέμα είναι ανάξιο ευγενικού ανθρώπου. ( Σοφοκλής )

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι ανίκανοι, όταν ανέβουν σε κάποιο αξίωμα, όσο πιο ανάξιοι είναι, τόσο πιο....
αδιάφοροι γίνονται και φουσκώνουν από θράσος και αφροσύνη. ( Δημόκριτος )
• Εκείνη η πόλη διοικείται άριστα, στην οποία οι αγαθοί τιμώνται και, αντίθετα, παραμερίζονται οι ανάξιοι και οι κακοί. ( Σόλων )
• Ποτέ μην δίνεις στους κακούς την εξουσία, γιατί όταν αυτοί φουσκώσουν από το χρήμα ή πάρουν κάποιο αξίωμα στην πόλη, χοροπηδάνε σαν το λύκο, που άνοιξε ανέλπιστα η τύχη τους. ( Ευριπίδης )
• Ο άρχοντας δεν πρέπει ποτέ να λησμονεί τρία πράγματα : Πρώτον, ότι κυβερνάει ανθρώπους, δεύτερον, ότι κυβερνά σύμφωνα με τους νόμους και τρίτον ότι δεν θα κυβερνά για πάντα. ( Αγάθων )
• Η αλαζονεία, που γιγαντώνεται και είναι αχόρταγη, αυτή γεννάει τον τύραννο. ( Σοφοκλής )
• Εγώ που δοκίμασα και τα δυο, θα ευχόμουν να ζω απλός πολίτης μιας τυραννίδος, παρά να είμαι ο ίδιος τύραννος. Γιατί ο απλός πολίτης απαλλαγμένος από όλες τις δυσκολίες φοβάται μονάχα τον τύραννο, ενώ ο τύραννος φοβάται τους πάντες και τους εχθρούς αλλά κι εκείνους που τον στηρίζουν. ( Φάλαρις )
• Το ψέμα είναι ανάξιο ευγενικού ανθρώπου. ( Σοφοκλής )
• Όποιος νομίζει ότι είναι ανώτερος μες στους πολίτες, και προς τους φίλους είναι βάναυσος και προς την πόλη όλη. ( Ευριπίδης )
Πως είσαι άνθρωπος να ξέρεις και να θυμάσαι πάντα. ( Φιλήμονας )

This comment was minimized by the moderator on the site

Και να συμπληρώσω ότι ο καθένας μας μπορεί να λέει ότι θέλει εννοώ δημότης , όταν όμως εκτίθεσαι κύριε στα κοινά ,και ζητάς τον ψήφο μας είσαι δέσμιος και των λόγων σου και των πράξεων σου ,δεν μπορείς να λες άλλα πριν και άλλα μετά , να κοροϊδεύεις κοινός τους δημότες σου και τους συμβούλους σου . υπήρχαν άνθρωποι που πίστεψαν κύριε σε εσάς και στον συνδυασμό σας ,αλλά τους ξεγελάσατε ,δεν είσαστε αξιόπιστος , είσαστε αφ…… δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο λυπάμαι για εμένα που , που σε πίστεψα , για τους πατριώτες μου ,για την Άνδρο μας , καλή νύχτα πατριώτες .

This comment was minimized by the moderator on the site

· Προς ευθυξια.Την έλλειψη ευθυξιας να την ψάξεις στον δήμαρχο που πριν 1 χρόνο ξεσήκωνε τον κόσμο για την ακαταλληλότητα της Πλουσκας και έκανε κωλοτουμπα.Γιατι αραγε?Οι 6 σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ψήφισαν κατα ήταν σταθεροί όλα αυτά τα χρόνια στις θέσεις τους.Ο δήμαρχος τους πρόδωσε και αυτός θα πρέπει να παραιτηθεί μήπως και βρει η. Ανδρός μας επιτέλους έναν ΔΗΜΑΡΧΟ.
Και να συμπληρώσω ότι ο κ.Σουσουδης από το 2012 στις πρώτες συναντήσεις για την Πλουσκα στον πολυχωρο Μπατσιου είχε ταχθεί κατά της δημιουργίας ΧΥΤΥ στην περιοχή ,είχε μιλήσει τότε για τον δεματοποιητη ,και το επανέλαβε συνέχεια και στην προεκλογική περίοδο ,συνεπικουρούμενος από τον κ.Θωμα . Όλη η προεκλογική εκστρατεία τους επικεντρώθηκε γύρο από την περιοχή των γεωτρήσεων την Πλουσκα ,και στην αντικατάσταση και καθαρισμό μέρος του δικτύου Μπατσιου ποιος έκανε κολοτουμπα? Ο Δήμαρχος η οι σύμβουλοι της Υδρουσας φίλοι πατριώτες ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ απόλυτα με το προηγούμενο σχόλιο η έλλειψη ΕΥΘΥΞΙΑΣ αφορά τον Δήμαρχο που μας έπειθε για την ακαταλληλότητα της θέσεως και όχι τους συμβούλους !!!κΑΙ ΑΥΤΟΊ ΠΡΟΔΟΜΈΝΟΙ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥΣ !ΕΓΩ ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ !

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ευθυξια.Την έλλειψη ευθυξιας να την ψάξεις στον δήμαρχο που πριν 1 χρόνο ξεσήκωνε τον κόσμο για την ακαταλληλότητα της Πλουσκας και έκανε κωλοτουμπα.Γιατι αραγε?Οι 6 σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ψήφισαν κατα ήταν σταθεροί όλα αυτά τα χρόνια στις θέσεις τους.Ο δήμαρχος τους πρόδωσε και αυτός θα πρέπει να παραιτηθεί μήπως και βρει η. Ανδρός μας επιτέλους έναν ΔΗΜΑΡΧΟ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μία διόρθωση: Το ΔΣ έγινε στις 10/10/15

This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα πράγμα είναι βέβαιο, ότι ο συγκεκριμένος Δήμαρχος είναι η μέγιστη αποτυχημένη επιλογή όλων των εποχών της Άνδρου.
Έχουμε δει πολλούς Δημάρχους όλων των επιπέδων, εδώ όμως μιλάμε για πλήρη αδιαφορία για το καλό του τόπου,
πλήρης ανευθυνότητα και επαγγελματισμού.
Εάν ήταν επαγγελματίας και επιστήμονας με ήθος έτσι θα έκρινε τις καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στο νησί.
Αντί αυτού υπάρχει πλήρης αδιαφορία και σεβασμού προς τους Δημότες και στις κυρίες.
Ευτυχώς νάναι καλά οι πολίτες που μας ενημερώνουν εμάς που δεν μπορούμε να είμαστε στο νησί συχνά,
και με μεγάλη λύπη βλέπουμε στις διάφορες συγκεντρώσεις μια ανάρμοστη συμπεριφορά από μέρος του Δημάρχου καθώς την κακή επιλογή που κάναμε. Αυτός ο άνθρωπος δεν ακούει και δεν αγαπάει τους Δημότες του...

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς την ευθιξία που μας λείπει...
Ξεχάσατε να αναφερθείτε στον ΠΡΟΕΔΡΟ του Δημοτικού Συμβουλίου...Τυχαίο;;; Δεν νομίζω!!!! Ας καταθέσει πρώτα αυτός την παραίτησή του, όπως οφείλει άλλωστε για πολλούς λόγους, ας ακολουθήσει ο κ. Σουσούδης που ξεγέλασε εσκεμμένα τους ψηφοφόρους της Υδρούσας και υφάρπαξε άτιμα την ψήφο τους και στη συνέχεια βλέπουμε...Είναι βλέπετε θέμα ηθικής τάξης !!!

Περισσότερα