"Φλου φίλε μου, φλου" και στον οικονομικό απολογισμό του Φεστιβάλ!

 

Πως να πείσουμε πως η οικονομική διαχείριση του πολιτισμού από τους Δήμους δεν είναι προσωπικό θέμα, αλλά υπόκειται στους κανόνες διαχείρισης του δημόσιου λογιστικού; 

Διαφωνίες για τον οικονομικό απολογισμό του Φεστιβάλ Άνδρου που ορισμένες στιγμές πήραν και προσωπικό χαρακτήρα χτες στο συμβούλιο του ΝΠΔΔ του Δήμου! Οι διαφωνίες εστιάστηκαν σε δύο σημεία:

(α) Ήρθε προς ψήφιση  ανυπόγραφος ο απολογισμός του Φεστιβάλ από τα μέλη της επιτροπής οργάνωσης και διαχείρισης! Όπως αναρωτήθηκε ο κ. Καπάκης: "αν κάποια μέλη αρνηθούν να υπογράψουν εμείς τι ψηφίζουμε;"

(β) Ένα μέρος της εσόδων και των εξόδων του Φεστιβάλ δεν έγινε νομότυπα μέσω της ταμειακής διαδικασίας του Δήμου, αλλά έγινε εξωλογιστικά. Όπως μάθαμε υπήρχαν δύο ταμεία το ένα μέσω της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου και το άλλο άτυπο όπου η διαχείριση των χρημάτων έγινε έκτος της διαδικασίας που προβλέπεται για το ΝΠΔΔ!

Επιπλέον στο συμβούλιο του ΝΠΔΔ δεν ήρθαν τα συμβόλαια με τους παραγωγούς! Δεν υπήρξε απολογισμός ανά παράσταση με παράθεση εσόδων-εξόδων! Δεν υπήρξε αριθμός εκδοθέντων εισιτηρίων ανά παράσταση και του προκύπτοντος κέρδους ή ζημίας!

Σε αυτό το σημείο η συζήτηση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και ο κ. Καπάκης καταψήφισε. Η άρνηση πήρε προσωπικό χαρακτήρα από την μεριά της υπεύθυνης που γύρισε και είπε προς τον κ. Καπάκη: «μόνο εσύ και ο Μπασαντής αντιδράτε»!!!

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως επιτέλους θα πρέπει της συναλλαγές μας να της κάνουμε στο παρακαταθηκον κ δάνειον μήπως κάποτε μάθουμε που πανε τα χρήματα μας αυτοι η δημοτικοί σύμβουλοι έχουν άποψη για την πορεία της Ανδρου παιδιά έλεος

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι εννοείτε δύο ταμεία? Το νομικό πρόσωπο εκτός της διαχείρισης του που γίνεται από την Οικονομική Υπηρεσία, με επικεφαλής το γνωστό ως ΥΠΟΙΚ Άνδρου, τηρεί και λογιστικά βιβλία. Τι να φανταστούμε εμείς οι καταδιωκόμενοι από το ΣΔΟΕ επιχειρηματίες ότι τα έσοδα των εισιτηρίων δεν μπήκαν στα βιβλία του ΝΠΔΔ? Έχουν τα εισιτήρια των εκδηλώσεων ΦΠΑ?
Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι το δεύτερο ταμείο. Από που είχε έσοδα και τι έξοδα πλήρωνε? ΄Εχει υπόλοιπο και αν ναι ποιος το έχει?
Νομίζω ότι ο anonymous έχει πολύ δουλειά να κάνει, περιμένουμε να δούμε με τα γυμνασιόπαιδα αν θα την κάνει.
Το σίγουρο είναι ότι το ΚΤΕΛ στη γραμμή Άνδρου - Σύρου, όπως χαιρέκακα έλεγε κάποιος φίλος αρχίζει και φορτώνει.