Για να κρατήσουμε το επαρχιακό δίκτυο του νησιού μας!

 

Ο περιφερειακός Μεσαριάς καθαρίζεται

Πλημμυρίσαμε και μερικοί τρέχουν να προλάβουν να μην ξαναπλημμυρίσουμε. Ο λόγος για τις τεχνική υπηρεσία του Επαρχείου που άνοιξε μετά από 4 χρόνια και ξεκίνησε αμέσως δουλειά! Ήδη σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Άνδρου γίνονται αντιπλημμυρικά έργα.

Ο περιφερειακός Μεσαριάς καθαρίζεται

Καθαρίστηκε ο περιφερειακός της Μεσαριάς σε πολλά σημεία. Μετά από χρόνια το χαντάκι απορροής υδάτων καθαρίστηκε πριν κάποιες μέρες. Άνοιξαν οι αγωγοί. Τεχνικά έργα ξαναβγήκαν στην επιφάνεια. Και στο Συνετί τα ίδια. Το αυλάκι απορροής καθαρίστηκε. Ο δρόμος άνοιξε.

Ο δρόμος για το Συνετί καθαρίζεται

Το ίδιο και στην Βουρκωτή που από σήμερα ξεκινά ο καθαρισμός που ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαίο να γίνουν. Είχαν χρόνια να καθαριστούν τα αυλάκια στην άκρη του δρόμου. Στη Βουρκωτή θα γίνει και αποκατάσταση του δρόμου που είχε φύγει σε δύο σημεία από τις βροχές του 2012. Και βεβαίως και σε πολλά σημεία υπάρχει πρόβλημα μετά τις περσινές φωτιές και στη συνέχεια τις βροχές όπου χάθηκε ο δρόμος από την έξω μεριά και από τη μέσα θα καθαριστεί το χαντάκι απορροής.

Ο δρόμος για το Συνετί καθαρίζεται

Τα έργα γίνονται από το την τεχνική υπηρεσία του Επαρχείου που όπως είπαμε παραπάνω πήρε… τους δρόμους! Τα χρήματα που είχαν προβλεφθεί 40.000 ευρώ, αλλά λόγω της επίβλεψης από την υπηρεσία το κόστος έπεσε πάρα πολύ (σε μερικές χιλιάδες ευρώ)!

Ρωτήσαμε και μάθαμε πως αναμένεται να «τρέξει» ένα πρόγραμμα της Περιφέρειας αξίας 740.000 ευρώ στον επόμενο χρόνο με στόχο…  την διατήρηση των όλων επαρχιακών δρόμων μήκους τουλάχιστον 150 χιλιόμετρα!

Ναι! Καλά διαβάσατε, για την διατήρηση των δρόμων. Δρόμοι χωρίς απορροή των υδάτων το είδαμε στις πρόσφατες πλημμύρες καταστρέφονται. Άρα πρώτος στόχος λένε οι υπηρεσίες να σωσουμε τους δρόμους για να μην καταστραφούν!!!

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραία όλα αυτά, καλό θα είναι να μην ξεχάσουμε όμως και την ανάγκη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ δρόμων, εκεί που υπάρχουν χωματόδρομοι χειμώνα - καλοκαιρι...και η πρόσβαση είναι ούτως ή άλλως δύσκολη.