Ο Γιάννης Καπάκης νέος Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας!

Ο ανδριώτης Γιάννης Καπάκης είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης! Ο σεμνός και ευγενικός Γιάννης επιβραβεύτηκε με μια ανώτατη θέση. Μια θέση που έχει σχέση με την καριέρα του στην πυροσβεστική όπου έφτασε μέχρι τον βαθμό του ταξίαρχου και του εκπροσώπου Τύπου. Και με τις σπουδές του, καθώς έχει σπουδάσει και έχει κάνει και μεταπτυχιακά στην Αμερική στα θέματα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας.

Ο Γιάννης Καπάκης επέστρεψε στην Άνδρο για να προσφέρει. Και το έπραξε ιδρύοντας την δημοτική παράταξη "Η Άνδρος της Ζωής μας". Ο συνδυασμός του που στήθηκε μέσα σε δύο μήνες κέρδισε 12% και έβγαλε δύο δημοτικούς συμβούλους. Ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Άνδρου εδώ και ένα χρόνο ξεχώρισε για την ακεραιότητα του, το ήθος, την εργατικότητα του, την επιμονή του, την προσπάθεια να εκφέρει έναν άλλο πολιτικό λόγο βασισμένο στην ευγένεια και στην σεμνότητα.

Όμως ο πολιτικός πολιτισμός του Γιάννη Καπάκη συχνά σκόνταψε σε ένα πολιτικό πολιτισμό εντελώς άλλου επιπέδου που κυριαρχεί στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού μας. Και όχι λίγες φορές βρέθηεκ να παλεύει σχεδόν μόνος του μέσα σε ένα δύσκολο πολιτικό κλίμα που δημιουργούσε η ηγετική ομάδα του Δήμου Άνδρου. 

Κι όμως ο Γιάννης Καπάκης, ένας άνθρωπος με πολιτική σκέψη και εξαιρετικό ήθος, ήταν πάντα καλοπροαίρετος και σεμνός. Και κράτησε όλες τις διαφωνίες που είχε σε πολιτικά πλαίσια. Δεν τις προσωποποίησε. Σε αντίθεση με άλλους που συχνά-πυκνά τον στοχοποίησαν. Άραγε πως νοιώθουν τώρα όλοι αυτοί που τον υποτίμησαν; Αυτοί που του φέρθηκαν άσχημα…

ϊσως καταλάβουν έστω και τώρα πως η πολιτική, όπως και ο καιρός, έχουν γυρίσματα…

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ: ουάου!!!!!!! τώρα έχεις δίκιο να το αναφωνίσεις, και μετά να αποσυρθείς στα ιδιαίτερα διαμερίσμστά σου για διαλογισμό...και συνεχίζουμε!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος είπε πως ο κ. Καπάκης θα φύγει από το Δ.Σ. Άνδρου;;; Μη βιάζεστε παιδιά...Ούτε να στεναχωρηθείτε, ούτε να χαρείτε κάποιοι άλλοι...Απλώς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. θα φροντίζει να τον ενημερώνει πολύ έγκαιρα, προκειμένου να μπορεί να είναι παρών στις συνεδριάσεις. Αποτελεί άλλωστε τιμή για το Δ.Σ., ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας να είναι μέλος του...Δε νομίζω να τολμήσει κανείς να δημιουργήσει οποιουδήποτε είδους πρόβλημα, ελπίζω μέχρι εκεί να φθάνει το μυαλό κάποιων...

This comment was minimized by the moderator on the site

Mε ξεπερνά το γεγονός που όταν ο ίδιος άνθρωπος ασχολείται με την Άνδρο χαρακτηρίζεται αρνητικά από ουκ ολίγους φωτεινούς παντογνώστες που νιώθουν απειλή και όταν κάνει κάτι κάπου αλλού ξαφνικά όλοι αναγνωρίζουν την αξία του και γίνονται μεγαλόθυμοι.
Η εσωστρέφεια και η ανασφάλεια είναι κακοί σύμβουλοι. Να το κοιτάξουμε αυτό πάντως όσο είναι νωρίς. Σύμπλεγμα κατωτερότητας λέγεται ή εθισμός στο λίγο. Όπως και να έχει, δεν βοηθάει πάντως.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με φοβίζει η απουσία του κ. Καπάκη από το δημοτικό συμβούλιο,με το εξαιρετικό του ήθος και την εργατικότητα του για τα κοινά,πράγμα σπανιότατο για τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες πολιτικούς του νησιού.
Θα ξεκινήσει μια παραπληροφόρηση και μια απαξία του πολιτικού λόγου στο νησί.
Κύριε Μπασαντή, εσείς μας μείνατε για έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση,καλή δύναμη και κουράγιο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
Βιογραφικό του νέου Γενικού Γραμματέα Π.Π Καπάκη Ιωάννη του Γεωργίου
Ο Αρχιπύραρχος ε.α. Γιάννης Καπάκης είναι από σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, με απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μετά από εισήγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
Το βιογραφικό του νέου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας:
Ο Γιάννης Καπάκης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1958.
Υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα από το οποίο αφυπηρέτησε το 2013 με το βαθμό του Αρχιπυράρχου ε.α.
Πέραν της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Msc) «Κράτος και Δημόσια Πολιτική», της ιδίας Σχολής.
Τα περισσότερα χρόνια της σταδιοδρομίας στο Π.Σ. υπηρέτησε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, σε διάφορες θέσεις μεταξύ αυτών, Υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση» και στη συνέχεια Διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων με παράλληλα καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Σώματος.
Έχει υπηρετήσει επίσης, στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, (Ε.Μ.Α.Κ.), στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τελευταία ως Διοικητής της Π.Υ Ερμούπολης έχοντας την ευθύνη της πυροπροστασίας όλων των νησιών των Κυκλάδων.
Πριν συνταξιοδοτηθεί φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ε.Θ.Α.).
Είναι εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όπου διδάσκει το μάθημα της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, ενώ για πολλά χρόνια δίδαξε στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστική Ακαδημίας.
Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας.
Από το 2002 είναι Εμπειρογνώμονας του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από το 2013 είναι μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, με πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Κοτζιά.
Το Μάρτιο του 2014 ίδρυσε τη Δημοτική Κίνηση «Άνδρος της Ζωής μας» και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άνδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σίγουρα η απουσία του κ. Καπάκη από το δημοτικό συμβούλιο σηματοδοτεί μια κατρακύλα και μια απαξία του πολιτικού λόγου στο νησί. Στον λίγο χρόνο που τον γνωρίσαμε, κέρδισε την εμπιστοσύνη μας με το εξαιρετικό ήθος και την εργατικότητα του. Οι λοιδορίες και το απαξιωτικό κλίμα που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί εναντίον του, ιδίως από την παρέα του δημάρχου, δείχνει φόβο γιατί κάποιος επιχείρησε να ταράξει τις ισορροπίες των δολοπλοκιών και των συμφερόντων που τους διασυνδέει όλους τους. Είδαμε πως η αντιπολίτευση έστερξε να δώσει χείρα βοηθείας στον δήμαρχο, όταν ο τελευταίος ζορίστηκε. Το σημαντικό όμως είναι ότι ο κόσμος άρχισε να ξυπνά. Η κοινωνική πίεση που δέχθηκε ο δήμαρχος στο θέμα του ΧΥΤΥ ήταν άνευ προηγουμένου για τα Ανδριακά πολιτικά δρώμενα. Τρίζουν τα θεμέλια της παράγκας. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι μια βουβή αγανάκτηση, πέρα από κάθε παραδοσιακή πολιτική τοποθέτηση, αρχίζει να σχηματοποιείται και να εκφράζεται. Το έχει έχει πάρει είδηση ο δήμαρχος; γιατί κάποιος άλλος το έχει πάρει είδηση και αναδιπλώνεται.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΠΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΦΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΩΝ ΒΡΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ???ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΑΛΛΑΞΕ ΓΡΑΜΜΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΡΗΞΗ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ .

This comment was minimized by the moderator on the site

Πού θα πάει τώρα το δαχτυλίδι; Γιατί μετά Γιάννη................................το χάος!

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα έπρεπε να ντρέπονται για όσα γράφουν αυτα τα ρεταλια διστιχος νομίζουν ότι η καρεκλα είναι μόνιμοι.
Εάν είχαν λίγη εβεστισια θα αποχορουσαν ο ένας μετα τον άλλον πιστέψαμε σε πολλά αλα πέσαμε στο κενό διστιχος έχουν παιδικά βιώματα και αλα πολλά
Φίλε Γιάννη Καπάκι συγχαρητήρια και πολλά μπράβο

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια στον κο Καπάκη, που είμαστε σίγουροι, ότι θα εκπροσωπεί το νησί μας επάξια και απο την καινούργια του θέση.
Συγχαρητήρια, γιατί κοινή αντίληψη όλων στον τόπο μας ήταν, ότι, σαν Δημοτικός Σύμβουλος, ανέβασε το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στο Δήμο.Κράτησε επίπεδο, κόσμιο και πολιτισμένο και άνοιξε δρόμους για τις νέες γενιές, για το πώς πρέπει να κινηθούν στα δρώμενα της Ανδρου.
Καλή επιτυχία κε Καπάκη!

Περισσότερα