Μια αναφορά στην υπάρχουσα σκουπιδοκατάσταση…

 

Το τηλέφωνο χτυπά πρωί-πρωί από Χώρα:

-       -- Προς ενημέρωση: βγάλανε μεγάλες μαύρες σακούλες και τα περιμαζεύουνε. Τουλάχιστον να μην είναι χύμα σε όλη την πόλη.  

Να που κάτι αρχίζει να κινείται. Έστω ακούγωντας μια καλή συμβουλή. Κάτι είναι κι αυτό. Γιατί στη Χώρα υπήρχαν μερικές γωνιές που ήταν πολύ χάλια.

Μάθαμε πως ο αντιδήμαρχος καθαριότητας βγήκε με κάτι μεγάλες μαύρες σακούλες και στα δύσκολα σημεία της Χώρας και με τους εργάτες άρχισαν να μαζεύουν τις ξέχειλες σακούλες. Τουλάχιστον κάτι γίνεται μέχρι να ξεκινήσει πάλι η αποκομιδή.

Στο Κόρθι τα πράγματα είναι καλύτερα για δύο λόγους μας είπε στο τηλέφωνο ένας σχετικός με το θέμα που μίλησε μαζί μας:

-       -- Είμαστε λιγότεροι τον χειμώνα. Και στις γειτονιές ή στα χωριά ακόμα τα σκουπίδια είναι μέσα στους κάδους. Όμως ο γιαλός έχει πρόβλημα. Βέβαια έχουν μεταφέρει τους κάδους από πίσω, αλλά κι εκεί έχουν αρχίσει να μαζεύονται πολλά. Οι αρμόδιοι εδώ τρέχουν να τα βάλουν σε μεγάλες μαύρες σακούλες ή θα βρουν τίποτα μπούρδες ώστε να τα μαζέψουν ακόμα καλύτερα.

Στο Μπατσί τα πράγματα μαθαίνουμε πως έχουν ψιλοδιαλυθεί.  Τα σκουπίδια είναι πεταμένα παντού. Το τηλεφώνημα από εκεί απογοητευτικό:

-       -- Χάλια. Τα σκουπίδια είναι πεταμένα παντού. Μέσα στον οικισμό. Στην παραλία. Ευτυχώς που δεν έχουμε κόσμο. Και οι εδώ αρμόδιοι εξαφανισμένοι. Τόσους έχουμε στο Μπατσί! Τι να πεις;

Κάπου εδώ έκλεισε το τηλέφωνο ο απογοητευμένος Μπατσιώτης. Και πήραμε εμείς το Γαύριο, που περιέργως αυτή την εποχή δεν ακούγεται. Μιας και μας έδωσαν πλήρη αναφορά οι άλλοι ας μάθουμε εμείς τι τρέχει στο Γαύριο.

-       -- Στην παραλία δεν έχουμε κάδους. Άρα δεν έχουμε σκουπίδια. Όμως από πίσω που έχουμε κάδους, κάνουμε ότι μπορούμε με σακούλες για να μην έχουμε πρόβλημα στα πολύ ευαίσθητα σημεία.

Συμπέρασμα:

(α) Παράγουμε σκουπίδια πολλά το καλοκαίρι και αρκετά τον χειμώνα, αλλά εμείς κάνουμε πως δεν το ξέρουμε ή πως δεν τα βλέπουμε. Άρα κάπου πρέπει να τα κάνουμε δέματα και να τα ακουμπάμε. Το πρόβλημα είναι ανοικτό και επιτακτικό. Και δεν φαίνεται να έχει γίνει κατανοητό από όλους μας.

(β) Ο υπάρχων χώρος εναπόθεσης έχει κλείσει τον κύκλο του. Και έχουμε μπροστά μας στις 18/11 έχουμε την εκδίκαση στο Συμβούλιο Επικρατείας της υπόθεσης για τον δεματοποιητή στον χώρο της Σταυροπέδας. Το παρακολουθούμε, αλλά υπάρχει πλέον μεγάλη πίεση ο δεματοποιητης να φύγει πια από εκεί και να πάει αλλού. Και η διοίκηση του Δήμου δεν μοιάζει να έχει ετοιμαστεί για τα επόμενα δύσκολα βήματα.

(γ) Κι ακόμα δεν φαίνεται να κατανοεί πως αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πάρει κι άλλες δύσκολες πολιτικές αποφάσεις για χωροθέτησεις θέσεων: για δεματοποιητή, για κομποστοποιητές! Δυστυχώς αυτοσχεδιάζοντας, ακόμα μια φορά, η διοίκηση έκανε ότι μπορούσε για να χάσει έδαφος και μέρος της αξιοπιστίας της και μέσα στον Νοέμβριο. Να δούμε πως θα περιμαζέψει, μετά τα σκουπίδια, τα πολιτικά συντρίμμια που άφησαν στο διάβα τους (με τις συνεχείς προσωπικές επιθέσεις τους) τα στελέχη της στο δημοτικό συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου…

"εν Άνδρω"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;ΠΟΤΕ ΘΑΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ;ΗΡΘΕ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΩ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Το προβλημα των σκουπιδιων τεραστιο. Σημερα ειναι το εξαρτημα του δεματοποιητη αυριο θα ειναι κατι αλλο, και παλι τα σκουπιδια θα ειναι στους δρομους. Αφου δεν μπορει ο Δημος να ανταπεξελθει ας δειξουμε εμεις οτι ειμαστε σωστη. Ας τα κραταμε οσο μπορουμε στις οικιες μας ή ας τα πηγαινουμε στους καδους μεσα σε ματυρες σακκουλες καλα κλεισμενες.ετσι αποφευφγουμε να διαλυονται αλλα και αισθητικα ειναι καλυτερα! Και φυσικα...ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!! Δοξα το θεο εχει πολλους μεγαλους τετραγωνους καδους ολο το νησι, που αυτη την εποχη δεν προλαβαινουν να γεμισουν.
Τουλαχιστον ας δειξουμε εμεις τον πολιτισμο και ας δωσουμε το καλο παραδειγμα. Σιγουρα θα παρασυρουμε και αλλους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστώ τον Ανδιώτη που επιτέλους έγινε ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ.
Έστω και με δαγκωμένη γλώσσα, εάν κατάφερα να βρείτε το "Ρ", κάτι είναι αυτό...μια καλή αρχή!
Πολλές φορές αξίζει να θυσιάζουμε κάποια πράγματα, όχι για εμάς, αλλά για τα παιδιά μας ή για τα μελλοντικά παιδιά μας.
Βλέπετε, σας προτιμώ ενημερωμένο και μαχητικό παρά "φύρα"..αλλά τώρα ήλθε η ώρα για το επόμενο "ετυμολογικό" μάθημα της ημέρας:
Διόρθωση πορείας όταν η πυξίδα μας είναι ελαττωματική. Βρείτε το Βοριά πρώτα και μετά συνεχίζουμε.
Πολύ σας παρακαλώ, ανακατευτείτε σωστά με τα κοινά πράγματα και ορθώστε το ανάστημά σας και επικεντρώστε την ενέργειά σας σε θέματα
που καλό θα κάνουν σε εσάς , στα παιδιά σας και στο νησί σας. Αλήθεια σας προτιμώ ενημερωμένο, δυνατό, έξυπνο...αλλά και "Μελλοντικό Ανδριώτη".
Το αύριο....κοιτάξτε το αύριο, ξεκινώντας από την πυξίδα.
Σου εύχομαι καλή τύχη!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μάλλον υποτιματε την νοημοσύνη μας με το θέμα τον σκουπιδιών έλεος πια !!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Φαντάζομαι τα δημοτικά τέλη τον επόμενο μήνα θα έχουν κάποια μείωση από τη μη αποκομιδή τον σκουπιδιών. Σωστά?

This comment was minimized by the moderator on the site

Σιγα ρε Μπαμπινιώτη που έμεινες στο Ρ χαλάρωσε λέμε έλεος θα δαγκώσεις τη γλώσσα σου και θα έχεις τρεχάματα.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Επισκέπτη "ανδιώτη"
Μα εσείς νομίζω παραχαλαρώσατε. Ακόμα δεν αρχίσατε την χαλάρωση και χάσατε το "ρ" από τον Ανδριώτη. Μεγάλη απορία έχω να δω το επόμενο δημοσίευμά σας για να δω ποιο γράμμα θα έχει σειρά μετά.
Μάλιστα, τέτοιες νοοτροπίες είναι αυτές που έκαναν την Άνδρο όχι γράμματα να χάσει αλλά και πολλά μα πάρα πολλά άλλα....
Εάν είσαστε από την Άνδρο όχι στην Άνδο, θα βλέπατε την καθαριότητα από τη Σταυροπέδα και μέσα και την κατάσταση από τη Σταυροπέδα και έξω.
Και για να κερδίσουμε κάτι από αυτήν τη συζήτηση, το επίπεδο της οποίας όλο και το σπρώχνετε προς τα κάτω:
ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ: Άνδος>>> Βυζάντιο βους + άνδη, άνδος (τόπος)
Μακάρι να γινόμαστε όλοι "σκουπιδολόγοι" όπως τους αποκαλείτε. Ίσως και να μαθαίναμε μερικά πράγματα για την ανακύκλωση και να βοηθούσαμε να λυθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εξαρτήματα θέλει ο δήμαρχος για να συνέλθει και μερική απο την παρέα του !!!!!!!!!!!!!!αρκετά

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΜΗΝ ΠΑΙΔΙΑ . ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΦΙΑΞΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΛΙΠΟΥ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ . ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΩ ... ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ ...ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ .....ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΝΥΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΚΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το απολίτιστοι φίλε μου ξερόλα δεν παει σε όλους παει σε αυτούς που και όταν τα σκουπίδια μαζεύονταν παλι έξω απο τους κάδους τα πετούσαν χωρίς να δένουν τις τσάντες . Μάλλον εσένα σου αρέσει το θέαμα με τα σκουπίδια και τις σακούλες κολλημένες στα δένδρα ........εγω αυτό είπα ... αλλα ο καθένας ότι θέλει καταλαβαίνει και όπως θέλει το ερμηνεύει .-

Περισσότερα