Είναι Ντροπή ή Φόβος;

 

Διαβάσαμε ένα ενδιαφέρον επώνυμο κείμενο στα σχόλια του Εν Άνδρω.  Τα κεντρικό ερώτημα της αναγνώστριας μας "Ντροπή ή Φόβος" προβληματίζει. Θέλοντας να ενθαρρύνουμε τον επώνυμο σχολιασμό, όπως έχουμε κάνει και σε προηγούμενες περιπτώσεις, μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο του σχολίου και τον προβληματισμό του στο site ώστε να τύχει ανάλογης προβολής και να παραδειγματίστουν και άλλοι πολίτες. - Εν Άνδρω

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της κ. Κάλλης Αμολοχίτου:

Αλήθεια, ντρεπόμαστε για το όνομα που φέρουμε; Ντρεπόμαστε για την καταγωγή μας; Ντρεπόμαστε για τους γονείς και τους προγόνους μας;
Άραγε, ντρεπόμαστε για τις απόψεις μας; Ή, απλά Φοβόμαστε;
Ποιό από όλα αυτά ισχύει για τον κάθε έναν από εμάς που γράφουμε την άποψη μας ή σχολιάζουμε έχοντας κρυφτεί πίσω από ένα ψευδώνυμο!
Οι απειλές και η λασπολογία ήταν και είναι καταφύγιο γι' αυτούς που δεν είχαν ή δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ άλλο να πουν. Οι ασυναρτησίες και οι συκοφαντίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε ως κριτική αλλά ούτε ως αντίσταση.
Ο κύριος Μπασαντής, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά γιατί με την ηλεκτρονική του εφημερίδα μάς δίνει ενημέρωση και βήμα, σχολιάζει με το ονοματεπώνυμό του, με Θάρρος, χωρίς Φόβο και φυσικά ρισκάροντας να εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες.
Εσείς κύριε Θωμά, με αυτό το εξώδικο τι ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε; Προσπαθείτε να μας φιμώσετε ή προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν έχετε κάνει κανένα σχόλιο κρυμμένος κι εσείς πίσω από ένα ψευδώνυμο, σε όσα άρθρα σας αφορούν;
Θέλετε να μας πείσετε ότι εάν σχολιάζατε θα σχολιάζατε με ονοματεπώνυμο;
Γιατί κύριε Θωμά πριν το εξώδικο δεν βγήκατε επώνυμα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ή το έργο σας; Εξάλλου μέσα απ' αυτές τις σελίδες αυτό είναι που κρίνεται το ΕΡΓΟ ΣΑΣ.
Θα πρότεινα λοιπόν από εδώ και πέρα να γράφουμε τις απόψεις μας υπογράφοντας με το πραγματικό μας όνομα και επώνυμο όπως πολύ ορθά κάνει και ο κύριος Μπασαντής. Αν κάποιος από την μικρή μας κοινωνία φοβάται να γράψει με τα πραγματικά του στοιχεία θα πρότεινα τα στοιχεία του να είναι γνωστά στην εφημερίδα έτσι ώστε να αποφευχθούν λασπολογίες, αβάσιμες κατηγορίες ή ό τι άλλο μπορεί να βλάψει τους συμπολίτες μας.

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτό που εμένα τουλάχιστον με έχει διδάξει η ζωή είναι ότι πίσω από την ανωνυμία κρύβεται για τους πολλούς ο Φόβος και για τους διοικούντες, ο Φόβος για την λάσπη που θα τους ρίξουν, ο Φόβος για το ότι ξεχώρισαν από την στρούγκα της σιωπής και της ομερτά. Αλλά κρύβεται και η ρουφιανιά, η ψυχική αρρώστια, οι αδύναμες ψυχές κλπ.

Ο υπεύθυνος πολίτης έχει άποψη και πρόσωπο και με αυτό βγαίνει στην κοινωνία. Ευτυχώς, στην Άνδρο υπάρχουν Ανδριώτες με άποψη, επιχειρήματα και πια έχουν ξεπεράσει τον φόβο και βγαίνουν μπροστάρηδες για να μιλήσουν και να αποτρέψουν πολλά που πληγώνουν εμάς και το νησί μας.

Σας ευχαριστώ θερμά για το βήμα που μου δίνετε.
Κάλλη Αμολοχίτου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ορθογραφία σε μάρανε Τσούχτρα. Πήγαινε ψάξε να βρείς ποιος εξαφάνισε τον Φίλιππο και άσε όλα τα άλλα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ: ΤΣΟΥΧΤΡΑ

Πολύ σωστό αυτό που λέτε Τσούχτρα μου! Νομίζω ότι το "Ιπτάμενο Τσίρκο" καθώς και οι "Ιππότες της ελεεινής τραπέζης" ταιριάζουν απόλυτα με τις καταστάσεις που βιώνουμε σε αυτό το νησί! Κάποιοι ζουν μέσα στην υποκρισία και ταυτόχρονα κυνηγούν μετά μανίας το "Άγιο Δισκοπότηρο"... Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα λεφτά..πουλάνε και τα παιδιά τους για τα λεφτά! γελοιότητες! μάλλον πιστεύουν ότι θα ζουν για πάντα ή ότι θα τα πάρουν μαζί τους..

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Α.Χ. Ανδριωτησσα σου αφιερώνω το εξαιρετικό τραγουδάκι, έτσι για να μάθεις πως γράφεται σωστά η ΑΝΔΡΙΩΤΙΣΣΑ.
https://www.youtube.com/watch?v=sGhUMgKEJxY
ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΑΝΔΡΙΩΤΙΣΣΑ ΣΟΥ. Και να μη ξεχνάμε τον τονισμό...εντάξει;

This comment was minimized by the moderator on the site

Για την Guest - Α.Χ Ανδριώτησσα
Το σχόλιο σου είναι κατηγορίας "αναπόφευκτο".
Νόμισα προς στιγμής πως διάβασα διασκευασμένους διαλόγους από ταινία των Μόντι Πάιθον.
Πρόσεξε Guest - Α.Χ Ανδριώτησσα η βλακεία είναι σαν τα αέρια: καταλαμβάνει όσο χώρο τους προσφέρεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Νέμο, Ιππόκαμπε και λοιποί συνάνθρωποι..Αγάπη μόνο! Μερικοί εδώ δίνετε σάρκα και οστά στους δύο πολύ γνωστούς κινηματογραφικούς χαρακτήρες "ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος" και το αποδεικνύετε καθημερινά σχολιάζοντας χωρίς οίκτο σε αυτήν την δύσμοιρη διαδικτυακή εφημερίδα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κι εγώ σε αγαπώ Νέμο Γλυκούλη, με το όμορφο κοραλένιο καθρεπτάκι!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ιππόκαμπε ανάγκη να κοιταχτώ στον καθρέπτη δεν έχω άλλωστε η γνώμη μου (αρνητική , οχι οτι εχει κ καποια σημασία) για τον κ Θωμά ειναι σταθερή...

Άλλοι είχαν κολλητιλικια και σε άλλους γίνοταν διάφορων ειδών χάρες / εξυπηρετησεις ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς γνωρίζουμε σε βάθος χρόνου ο ένας τον άλλον. Τι εννοεί άραγε ο ποιητής Nemo?
Συμφωνώ με τον εύστοχο Ιππόκαμπο, κοιτάξου στο καθρεφτάκι σου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Nemo γλυκούλη, όταν μιλάς για μνήμη να κοιτάζεσαι στο κοραλένιο καθρεφτάκι σου...

This comment was minimized by the moderator on the site

νόσος μνήμης χρυσόψαρου... για αρθογράφο και πολλους από τους σχολιαστές ... που να μην ήταν και μια σταλιά το Μπατσί...

Περισσότερα