Τοπικό Συμβούλιο Χώρας: μια παραίτηση και πολλές αντεγκλήσεις για τις αρμοδιότητες

 

Κοντά δύο χρόνια μετά την εκλογή της σημερινής δημοτικης αρχής και δεν έχουν ακόμα κατανεμηθεί αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια!!! Η παραίτηση της κ. Φωτεινής Μιχάλη από το Τ.Σ. της Χώρας και όσα ακολουθησαν στη συνεδρίαση αποκαλύπτουν έναν απίστευτο ερασιτεχνισμό, αλλά και ένα πολύ μεγάλο έλλειμα διοίκησης...

Μια ηχηρή παραίτηση συνοδευόμενη από σκληρές αντεγκλήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Χώρας μεταξύ του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και του αντιδημάρχου Χώρας το μεσημέρι της Παρασκευής (8/4) ξαναφέρνει στην επικαιρότητα το ερώτημα "ποιος φταίει για την κακοδαιμονία της σημερινής διοίκησης;" Μέχρι τώρα σύμφωνα με όσα γράφει στα facebook ο δήμαρχος «φταίνε οι μηδενιστές»! Σύμφωνα με άλλους «φταίνε αυτοί στην Υδρούσα που δεν θέλουν τον ΧΥΤΥ»! Σύμφωνα με φίλους της διοίκησης «φταίνε ο Βόσσος, η Μαμάη και η Βολίκα»! Σύμφωνα με τα δύο μέχρι σήμερα εξώδικα στελεχών της διοίκησης προς το Εν Άνδρω «φταίει ο διαχειριστής του»!

Να όμως που έσκασε η πρώτη παραίτηση, όχι στην Υδρούσα, αλλά στο Τοπικό της Χώρας, που μιλά καθαρά για «αδράνεια», «απαξιώση», αδυναμία κατανομής αρμοδιοτήτων, αδυναμία συνεργασίας. Τι άλλο πιο πολιτικό μπορούσε να πει η κ. Φωτεινή Μιχάλη-Νόνα που παραιτήθηκε με μια αξιοπρεπή και πολύ προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση που λέει τα εξής:

 «Αγαπώ τον τόπο που γεννήθηκα μεγάλωσα και μεγαλώνω το παιδί μου. Πάντα θα προσπαθώ με όποιες δυνάμεις έχω και όσο ελεύθερο χρόνο διαθέτω να συμβάλω κι ας είναι ελάχιστη η προσφορά μου. Αυτός ήταν και ο λόγος που θέλησα να ασχοληθώ με τα κοινά βάζοντας υποψηφιότητα για την Κοινότητα της Χώρας Άνδρου.

Προσωπικά θεώρησα ότι ήταν μια θέση ευθύνης και έργο δύσκολο σε έναν τόπο με προβλήματα συσσωρευμένα από τα χρόνια. Πίστευα ότι μπορώ να συνεργαστώ, να βοηθήσω, να συνεισφέρω να στηρίξω την όποια προσπάθεια.

Εισέπραξα όμως και εγώ και όλη η Τοπική Κοινότητα την απαξίωση. Βρίσκομαι σε αδράνεια χωρίς αρμοδιότητες πέρα από την ψήφο μου, αυτό με αναγκάζει να αποχωρήσω από τη θέση μου δηλώνοντας την παραίτηση μου και ζητώντας ένα μεγάλο συγνώμη σε όλους εσάς που με ψηφίσατε.

Υπόσχομαι όμως να μην εγκαταλείψω ποτέ τις προσπάθειες μου για μια καλύτερη Άνδρο. Με εκτίμηση προς όλους τους Ανδριώτες.

Φωτεινή Μιχάλη».

Η παραπάνω παραίτηση της κ. Φωτεινής Μιχάλη-Νόνα προκάλεσε σκληρές αντεγκλήσεις μεταξύ του προέδρου Τ.Κ. Χώρας Άνδρου Λευτέρη Φραδέλου και του αντιδημάρχου Χώρας Διαμαντή Θεοδωράκη. Ο κ. Φραδέλος αποδέχτηκε την παραίτηση ζητώντας ουσιαστικές αρμοδιότητες στο Τοπικό Συμβούλιο. Αντιθέτως ο κ. Θεοδωράκης θεώρησε όλους συλλήβδην ανίκανους στο Τ.Σ. για την διαχείριση της καθημερινότητας της Χώρας και τους ζήτησε απλώς να συνδράμουν το έργο του.

Η συζήτηση κορυφώθηκε γύρω από το «ποιος είναι αρμόδιος να κλείσει μια τρύπα στον δρόμο;». Ο αντιδήμαρχος επέμεινε πως πρέπει να το πουν σε αυτόν και αυτός θα την κλείσει!!! Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του εξηγούσε πως ο Καλλικράτης έχει ξεκαθαρισμένες αρμοδιότητες και ζητούσε σε έντονο ύφος αποκέντρωση αρμοδιοτήτων γιατί όπως εξηγούσε οι τρύπες στους δρόμους είναι πολλές! Η συζήτηση γεμάτη ένταση ξέφυγε αρκετές φορές...

Δυστυχώς ο αντιδήμαρχος, όπως και ο δήμαρχος, μη κατανοώντας κατ' ελάχιστο τον ευρύτερο επιτελικό ρόλο τους, μη κατανοώντας τις ανάγκες σχεδιασμού νέων έργων, την ανάγκη νέων προτάσεων και την έναρξη νέων μελετών για το νέο ΕΣΠΑ, αλλά και την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεγάλες εκκρεμότητες για τις οποίες γράφουμε αλλού (κλειστό, ανεμογεννήτριες, κανονισμοί τραπεζοκαθισμάτων, αισθητικής κλπ) έχουν ξεμείνει στην παλιά ξεπερασμένη μικροπολιτική της «διαχείρισης της ανοικτής τρύπας» μόνο και μόνο για μικροψηφοθηρικούς λόγους. Έτσι, αντί να σχεδιάζουν νέες προτάσεις να επιβλέπουν μελέτες, να ελέγχουν τα έργα, το έχουν ρίξει στο κλείσιμο καμιάς λακκούβας και μόνο μπας και πάρουν κανένα ψήφο σε τρία χρόνια!!!

Με τέτοια μικροπολιτική λογική  ο Δήμος Άνδρου, σε λίγο καιρό (μετά το πέρας των έργων προηγούμενων διοικήσεων), ίσως φτάσει να μεταβληθεί κάτι σαν… Κοινότητα Αποικίων!!! Με την στενομυαλιά της σημερινής διοίκησης μάλλον κάπου εκεί πηγαίνουμε…

Η σύγκρουση με θέμα την κατανομή αρμοδιοτήτων 20 μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης και σχεδόν δύο χρόνια από την εκλογή της σημερινής διοίκησης μοιάζει απίστευτη. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς τις δεκάδες προεκλογικές εξαγγελίες του σημερινού δημάρχου στο Γαύριο, στο Μπατσί, στη Χώρα και στο Κόρθι όπου μιλούσε για… μεγάλη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και προϋπολογισμών στις Τοπικές Κοινότητες!!!

Ποια αποκέντρωση αρμοδιοτήτων έχετε κάνει κ. δήμαρχε; Εδώ τα επιτελικά στελέχη σας διεκδικούν τις τρύπες και τις λακκούβες για να… δείξουν έργο!!!

Το αποκορύφωμα της συνεδρίασης ήταν πως τηλεφώνησαν (όχι στον δήμαρχο) στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου! Ο κ. Θωμάς παραδέχτηκε πως όλα αυτά είναι αρμοδιότητα των Τοπικών Κοινοτήτων! Αλλά εις μάτην. Ο αντιδήμαρχος χαρακτήριζε όλους στο Τοπικό ανίκανους και για τις λακκούβες και για τις τρύπες!!!

Τελικά το συμβούλιο κατέληξε στο… πουθενά! Ο πρόεδρος συνέταξε την απόφαση αποδεχόμενος την παραίτηση και την προώθησε στον δήμαρχο. Τα άλλα δύο μέλη (Στεφάνου & Χατζηγρηγορίου) ψήφισαν λευκό. Οι αντεγκλήσεις για τον ρόλο και τις ικανότητες ενός εκάστου ακούγονταν μέχρι τον δρόμο. Και συνεχίστηκαν ακόμα και επί του πεζοδρομίου για αρκετή ώρα…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είναι απίστευτο δύο χρόνια μετά τις εκλογές ο δήμαρχος και οι πιο στενοί συνεργάτες του να μην έχουν καταλάβει τον επιτελικό τους ρόλο και να μην έχουν δώσει καθημερινές αρμοδιότητες στους προέδρους και συμβούλους στις Τοπικές Κοινότητες. Είναι απίστευτο δήμαρχος και αντιδήμαρχοι να ανταγωνίζονται ή να διαγκωνίζονται με τα τοπικά στελέχη τους για την αρμοδιότητα στις λακκούβες και στις τρύπες των δρόμων για ψηφοθηρικούς λόγους. Και καθόλου απίστευτο πως την ίδια ώρα βεβαίως λακκούβες και τρύπες να πολλαπλασιάζονται. Αυτά μόνο με ανέκδοτο μοιάζουν…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Κούλης πότε θα παραιτηθεί να ηρεμήσει ο τόπος;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κ. ΜΑΝΔΑΡΑΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Ο Κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΛΛΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Κ. ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Κ. ΣΟΥΣΟΥΔΗ. ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΓΑΠΗΤΗ Κ. ΚΟΡΗ ΣΤΕΝΙΩΤΙΣΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ "ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΥ". ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ............

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποια είναι δηλαδή κατά την γνώμη σας τα σοβαρά προβλήματα που πρέπει να ασχοληθεί το συμβούλιο κ Δουδουσάκη; Δηλαδή αν αυτό δεν είναι σοβαρό ποιο είναι; Μπορείτε να μας πείτε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ritsa Zannaki Κ Καστανιωτη ελατε απο το Αγροτικο Συνεταιρισμο τωρα που θα ανοιξουμε να σας λυσουμε ολες σας τις αποριες πριν κατηγορισετε προσωπα και καταστασοις.....:):):)

και ο Καστανιώτης της απαντάει:ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΑΝΤΑΜ;;;;
ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ;;;;;
ΕΓΩ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΠΑΤΣΙΟΥ.
ΕΣΕΙΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ;;;;; :):):)
Αποτέλεσμα, κυλιέμαι στα πατώματα με τον παππού, αν όντως είναι παππούς

This comment was minimized by the moderator on the site

Μέγα σκάνδαλο.Άντε δεν βρήκατε τίποτα άλλο να πείτε. Αυτό μας μάρανε.Το νοίκι του Συνεταιρισμού θα φέρει λεφτά στο ταμείο. Υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα να ασχοληθεί το συμβούλιο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ
Πρόκειται για ένα (μείον μια λεξη) .... με μεγάλα προνόμια και "τυχερά" για τους εμπλεκόμενους εις βάρος των επαγγελματιών του νησιού.
Στεγάζεται σε δημοτικό κατάστημα "φιλέτο" επι της παραλιακής χωρίς ενοίκιο και χωρίς χρέωση ρευματος.
Κατω απο ποιό καθεστώς αποφασίζονται τα μέλη του Συλλόγου ; γίνονται εκλογές όπως πρέπει ;
Απο ποιές απαρτίζεται ο σύλλογος ; μια ερευνα θα σας βάλει σε σκέψεις .......
Τα υπέρογκα έσοδα που εισπράτονται απο την πώληση εκατοντάδων ειδών ,ποιός τα καρπώνεται ; Ποιοι τα μοιράζονται ; ποιό το φορολογικό καθεστώς ;
Τι ζημιά που προκαλείται στα μαγαζια (ζαχαροπλαστεία-τοπικά είδη κτλ) την εχει αναλογιστεί κανείς ;
Μέχρι γλυκά για γάμους και βαφτίσια αναλαμβάνουν οι "κυρίες"

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο γυναικείος συνεταιρισμός ΜΠΑΤΣΙΟΥ εκμεταλλεύεται το καλύτερο κατάστημα του δήμου χωρίς ενοίκιο;Γιατι συμβαίνει αυτο;Γιατι τις καλύπτει ο ονειροπαρμένος;Και εκτός το ενοίκιο παίρνουν ρεύμα απο κολόνα της ΔΕΗ παράνομα;Ο Ερντογαν πέρσι φώναζε στα καφενεία οτι πρέπει να πληρώνουν(και πολυ καλα έλεγε)..φέτος τι άλλαξε και τις καλύπτουν όλοι;δηλαδή οι υπόλοιποι που πληρώνουν στον δήμο ειναι χαζή και βρεθηκαν οι κύριες να το παίζουν έξυπνες και να γελάνε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αλήθεια πόσο έφθασε το στηθαίο στο Μπατσί στην αναμόρφωση είδα άλλα 40.000 ευρώ καημένο Μπατσί δεν σε αγαπάνε μόνο την τσέπη τους κοιτάτε τα ιδια πρόσωπα μας διοικούν τόσα χρόνια τα ίδια χάλια

This comment was minimized by the moderator on the site

Αληθεύει οτι δεν πληρώνει ενοίκιο ο γυναικείος συνεταιρισμός του ΜΠΑΤΣΙΟΥ;ή μήπως τα παίρνει κρυφά ο Ερντογαν απο τις κύριες;γιατί ο δήμαρχος τα καλύπτει όλα αυτα;αισχος

Περισσότερα