ΟΧΙ στα άναρχα αιολικά πάρκα λέει η Άνδρος

 

Αντίθετη στην δημιουργία άναρχων αιολικών πάρκων στην Άνδρο είναι η κοινωνία του νησιού, που είναι έτοιμη να αντιδράσει σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο. Εκφράζοντας την θέληση της κοινωνίας του νησιού μας ο Δήμος Άνδρου με ανακοίνωση του συμπορεύεται με τους Δήμους Τήνου, Πάρου και Νάξου εν όψει της επικείμενης εκδίκασης της Αίτησης Ακύρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των τεσσάρων Δήμων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 24-5-2017.

Θυμίζουμε πως η Περιφέρεια και οι τέσσερις νησιωτικοί Δήμοι προσφεύγουν κατά της απόφασης  της 18ης Δεκεμβρίου 2014 (ΑΔΑ: ΒΔΛ20-ΝΦΔ - Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) για το ενιαίο επενδυτικό έργο αιολικών πάρκων και στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων.

Ο δήμαρχος Άνδρου απέστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθακη (την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω) με την οποία ζητά άμεση συνάντηση προκειμένου να του εκθέσει - μαζί με τους υπόλοιπους τρεις δημάρχους - τις τραγικές συνέπειες που θα έχει η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο περιβάλλον, στην οικονομία και στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων του νησιού.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δήμαρχος είχε τονίσει ότι:

«Δεν θα γεμίσουμε το νησί με ανεμογεννήτριες. Δεν είμαστε κάθετα αντίθετοι. Αλλά προϋπόθεση είναι να υπάρχουν αυστηροί όροι. Αυστηρότατοι. Δεν μπορούμε να βάλουμε στο νησί 15 αιολικά πάρκα και όπου γυρνάμε το κεφάλι μας να βλέπουμε ανεμογεννήτριες. Οι Κυκλάδες έχουν φοβερή μοναδικότητα, που δεν υφίσταται στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη. Κάθε ξένος επιζητά να επισκεφτεί ένα Κυκλαδονήσι, έστω μία ή δυο φορές στη ζωή του. Δεν μπορούμε να γίνουμε ούτε Δανία, ούτε Γερμανία, όπου υπάρχουν πεδιάδες γεμάτες με ανεμογεννήτριες. Δεν γίνεται».

 Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου Άνδρου:

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site
This comment was minimized by the moderator on the site

Μ΄αρέσει που τώρα ξύπνησε η ανάγκη αισθητικής στην Άνδρο, τώρα που το Μπατσί και το Γαύριο είναι κακάσχημα. Λοιπόν εγώ λέω, ναι στις βιομηχανικές ΑΠΕ στο βόρειιο νησί γιατί ταιριάζουν με την ασχήμια του τοπίου όπως την δημιούργησαν η εξουσία και οι πελάτες της οι κάτοικοι. Τα δάκρυα κροκοδείλια για την Άνδρο και δύσκολα πείθουν. Βάλτε ένα μπαράκι κάτω από κάθε νέα ΒΑΠΕ και θα είνια και προτωτυπία για το πού ακόμη μπορεί να φτάσει η καταστροφή του τοπίου. Τόσα χρόνια ή Πτολεμαίδα σας έδινε ρεύμα και ήταν καλά, καιρός να δώσετε πίσω ότι πήρατε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Απαντώ στον Μ. Χαλάει
Είναι προφανές ότι δεν σας παρέπεμπα σε ένα κείμενο αλλά σε πολλά και σας είπα να ψάξετε.
Επίσης είναι προφανές ότι μιλάτε και φωτογραφίζεστε.
Δυστυχώς για σας αναφέρει την λέξη ανεμογεννήτριες.
Γνωστή η προσπάθεια και ο τυχοδιωκτισμός σας να μη χάσετε ψήφους και η στάση του Βούδα σας πηγαίνει πολύ.
Έτσι να ασχολείστε με τον κ.Καπάκη, μπράβο για το νέο αίμα που φέρνετε στη πολιτική ζωή του νησιού.
Αν βαρεθείτε πάλι, πρόβλημα σας, όχι δικό μου, αρκετά ασχολήθηκα μαζί σας. ;););)
Ψάξτε μη βαριέστε http://androstiszoismas.blogspot.gr/

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι προφανές πως σας χαλάει να πείτε πως ο Γιάννης Καπάκης δεν λέει κουβέντα για τις ανεμογεννήτριες στο κείμενο που παραπέμπετε! Δυστυχώς για εσάς δεν αναφέρει ούτε καν την λέξη ανεμογεννήτριες. Κατανοητή η απελπισμένη προσπάθεια του να μην χάσει ψήφους στον Καμπανό (που θέλουν τις ανεμογεννήτριες) και στο Γαύριο (που δεν τις θέλουν)! Ο τυχοδιωκτισμός στο μεγαλείο του. Αυτές οι παναρχαίες πολιτικάντικες πρακτικές είναι το νέο αίμα που φέρνει στην πολιτική; Περαστικά σας...
Διαφέρουμε καλή μου M. από εσάς τις εθελότυφλες γιατί εμείς δεν ψευδόμαστε. Έτσι μπορούμε και διαπιστώνουμε πως και ο έπαρχος δεν έχει πάρει ακόμα θέση...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Απαντώ στον ή στην Μ. Χαλάει για τελευταία φορά.
ΔΕΝ ΨΑΞΑΤΕ γιατί έχετε μάθει στα έτοιμα ή καλύτερα σε ότι σας σερβίρουν.
Αλλά μια και το ζητάτε ορίστε εδώ θα βρείτε ΟΛΕΣ τις θέσεις του κ.Καπάκη ΓΓ του ΥΠΕΣ και μοναδικού εκπροσώπου της Άνδρου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την Άνδρο και ειδικά την θέση του για τα αιολικά πάρκα στην Άνδρο.
Ψάξτε γιατί σας το σερβίρω μισό.;);););););););););)
Αν βαρεθείτε πρόβλημα σας, όχι δικό μου, αρκετά ασχολήθηκα μαζί σας.
http://androstiszoismas.blogspot.gr/

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστό πως ο έπαρχος δεν έχει πάρει θέση. Όμως επιμένω πως εγώ όσο κι έψαξα δεν βρηκα πουθενά την θέση του Καπάκη ΓΓ του ΥΠΕΣ και μοναδικού εκπροσώπου της Άνδρου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως μπορείτε να μας την γράψετε εσείς που την βρήκατε για να την μάθουμε κι εμείς. Ή, μήπως είναι μια θέση που μονο εσείς πρέπει να ξέρετε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Απαντώ στον ή στην Μ. Χαλάει
Φυσικά και με ενδιαφέρει τι θέση έχει πάρει ο Καπάκης ΓΓ του ΥΠΕΣ και μοναδικός εκπρόσωπος της Άνδρου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Και όποιον ενδιαφέρει ψάχνει και μαθαίνει.
Ψάχτε λοιπόν και ενημερωθείτε όπως έκανα κι εγω.
Ρώτησα για την θέση του Επάρχου κ. Δημήτρη Λοτσάρη γιατί όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα τίποτα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστά ρωτάτε Χαλά Μ. τι θέση έχει πάρει ο έπαρχος; Γιατί δεν ρωτάτε και τι θέση έχει πάρει ο Καπάκης ΓΓ του ΥΠΕΣ και μοναδικός εκπρόσωπος της Άνδρου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Ή, αυτό δεν ενδιαφέρει;

This comment was minimized by the moderator on the site

Το συνηθίζει ο Δήμαρχος να μας μπερδεύει με τις ασυναρτησίες του.
Υπομονή σε 2 χρόνια θα πάει σπίτι του και στη δουλειά του στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ που αν και πληρώνεται από τους φορολογούμενους δημότες, οι ασθενείς πρέπει να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα για να τον βρουν εκει.
Δυο μισθοί μισές δουλειές και εις υγεία των κορόιδων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Έπαρχος κ. Δημήτρης Λοτσάρης τι θέση έχει πάρει για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Άνδρο;
Θα μας ενημερώσει η κατά την πάγια τακτική του θα κάνει τον Βούδα;

Περισσότερα