ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Έτσι περνά η δόξα του κόσμου…

 

 

Μια εικόνα της συγκέντρωσης στο President για τον απολογισμό του δημάρχου... (φωτ. Εν Άνδρω).

Τα τηλέφωνα πολλά: Το ερώτημα: τι έργο θα παρουσιάσει ο δήμαρχος; Η απάντηση δόθηκε χθες βράδυ στην μικρή υπόγεια αίθουσα του ξενοδοχείου President στους Αμπελόκηπους παρουσία περίπου 150 ανθρώπων. Πάνε τα μεγαλεία πριν 3 ακριβώς χρόνια στην διπλανή αίθουσα όταν εξήγγειλε ο υποψήφιος τότε δήμαρχος το «όραμα» του παρουσία 1000 ανθρώπων; «Sic transit gloria mundi» ή «έτσι περνά η δόξα του κόσμου» έλεγαν οι Ρωμαίοι.

Όμως, όπως καταλάβαμε, οι χτεσινοί γύρω στους 150 μάλλον δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον δήμαρχο, που αφού επιδόθηκε στο άθλημα που λατρεύει «έκθεση ιδεών και οραμάτων με πολλά καλολογικά στοιχεία» στις κρίσιμες ερωτήσεις δεν απάντησε ή απάντησε με τρόπο απίστευτο.

Για παράδειγμα σε ερώτηση κάποιου κυρίου που καθόταν στην άλλη άκρη της αίθουσας «πόσες μελέτες θα ωριμάσουν μέχρι το 2019» εμείς τουλάχιστον ακούσαμε μια μάλλον ακατάληπτη απάντηση. Όμως στην απίστευτη ερώτηση άλλου κυρίου «αν θα προχωρήσετε το αεροδρόμιο στο νησί που προχωρούσε ο Μ. Βάμβουκας» απάντησε σαφέστατα: «θα το βάλουμε στο νέο πενταετές»!!!

Ο ειδικός μιλά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (φωτ. Εν Άνδρω).

Κατά τα άλλα ο δήμαρχος ξεκίνησε παρουσιάζοντας την πραγματική επιτυχία του προγράμματος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που με ένα χρόνο καθυστέρηση έφτασε όπως είπε στο τέλος του. Ελπίζουμε να δούμε σύντομα αυτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Χώρα ή και αλλού αν έχουν προγραμματιστεί. Το έργο παρουσιάστηκε αναλυτικά μαζί με τα φωτοβολταϊκά του βιολογικού στο Κόρθι.

Στη συνέχεια αφού περιέγραψε με δραματικούς τόνους της «καμένη γη» που παρέλαβε από τους προκατόχους του στα οικονομικά, έπλεξε το εγκώμιο της «νέας οικονομικής πολιτικής» που εξυγίανε "τα πάντα όλα"!!! Στιγμές μεγαλείου και για τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και τους προϋπολογισμούς του. Εξήγησε μάλιστα πως με τα χρήματα που εξοικονόμησαν έφτιαξαν «τους χωματόδρομους, τις λακούβες και τώρα θα ασφαλτοστρώσουν με χρήματα του Δήμου»!! Φυσικά δεν ξέχασαν τα 800 μέτρα τσιμεντόδρομου της Παναχράντου «όνειρο γενεών»!!!

 Απαριθμώντας έργα και "έργα"... (φωτ. Εν Άνδρω).

Ακόμα είχαμε και μια μακρά παράθεση επιτυχιών και «επιτυχιών». Ξεκίναγαν από το τοιχίο των 80 μέτρων στο Μπατσί και έφταναν μέχρι το ΦΕΚ για την χρήση γης ενός οικοπέδου στην Χώρα με σκοπό να γίνει παιδικός σταθμός! Άρχιζαν από τον ένα βιολογικό που έγιναν δύο στο Μπατσί και στο Γαύριο, αλλά χωρίς μελέτες και ορατό μέλλον και κατέληγαν σε σειρά έργων συντήρησης δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Στέκονταν στα γήπεδα μπάσκετ των… σχολείων πριν περάσουν στο μοναδικό πλέον εγκεκριμένο γήπεδο μπάσκετ στο Εμπειρίκειο, που έγινε επί των ημερών του σημερινού δημάρχου, Τέλος για τον τουρισμό παρουσιάστηκε η πραγματική αύξηση επισκεπτών του Σαββατοκύριακου από την Αθηνα και τα προάστεια σαν αναφορά επιτυχίας των τουριστικών εξερμήσεων στην... Σκανδιναβία!!! Εδώ το "οραματικό" στοιχείο ήταν σε μεγάλες δόσεις... 

Ο ακροατής μετά από όλα αυτά και αναλόγως της γνώσης και της εμπειρίας καλούνταν να διαχωρίσει το τι ήταν έργο από το τι ήταν «έργο». Δεν υπήρχαν πρώτες προτεραιότητες. Δεν υπήρχαν αξιολογήσεις. Όλα σε μια συνεχή παράθεση. Είπαμε: έκθεση ιδεών και οραμάτων με πολλά καλολογικά στοιχεία.

Άλλη μια εικόνα της συγκέντρωσης στο President (φωτ. Εν Άνδρω).

Από όλα τα υπόλοιπα να σημειώσουμε δύο έργα που δείχνουν την στενόθωρη λογική του ανδρός:

(α) Την πεζογέφυρα του Νειμπορίου. Ξεκίνησε όπως τόνισε εμφατικά την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και τέλειωσε την 31η Δεκεμβρίου 2014!!! Φυσικά δεν είπε τίποτα για το πριν (μελέτες, άδειες, εφαρμογές κλπ.). Έτσι δεν απέδωσε εύσημα παρά μόνο στον εαυτό του.

(β) Το ίδιο και για τον βιολογικό. Δεν είπε λέξη για το ότι τον παρέλαβε σχεδόν τελειωμένο και τον προχώρησε βάσει του ΕΣΠΑ και των υπηρεσιών που τον έτρεχαν. Απλά είπε πως επί των ημερών του έγινε η «γέφυρα» της χρηματοδότησης το καλοκαίρι του 2015! Έτσι απέδωσε πάλι εύσημα στον εαυτό του!!!

Πάμε τώρα σε δύο έργα που έχει πάρει πάνω του και απαντά με προσωπικούς τόνους.

(α) Το πρώτο είναι ο ΧΥΤΥ της Πλούσκας. Είπε με έμφαση και υπερηφάνεια πως το δημοτικό συμβούλιο επί δημαρχίας του ψήφισε χωροθέτηση. Θέλησε να πάρει όλη τη δόξα του πολιτικού θάρρους μόνος του. Κουβέντα πως 6-7 δικοί του σύμβουλοι υπακούοντας στα τοπικιστικά κελεύσματα τον καταψήφισαν. Καμία γενναιοδωρία ψυχής στην μείζονα αντιπολίτευση που τον στήριξε!! Ας μετρήσει και σήμερα τους 11 που ψήφισαν το έργο. Χωρίς την αντιπολίτευση δεν θα γινόταν τίποτα. Κρίμα που ως δήμαρχος δεν έχει ακομα το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσει το αυτονόητο…

Θυμίζουμε πως από τα τρία χρόνια καθυστέρηση του ΧΥΤΥ μέχρι σήμερα σχεδόν δύο αφορούν δικές σας αβελτηρίες και παλινδρομήσεις. Και το τρίτο οφείλετε σε αυτούς που αρνούνται – όπως σωστά είπε – τα πάντα. Τους οποίους όμως ο ίδιος ακολούθησε προηγουμένως!!!

Για την ανακύκλωση τα γνωστά. Είπε τα σωστά και ξεχάσατε τα λάθη του. Δεν πειράζει έτσι κάνουν όλοι όσοι πολιτεύονται. Έχει πια μάθει την απόκρυψη ως πολιτική τεχνική…

 

Ο απολογισμός και οι ερωτήσεις κράτησαν κοντά δύο ώρες. Πολύς χρόνος, πολλά λόγια και οράματα (φωτ. Εν Άνδρω).

(β) Το κλειστό του Γαυρίου είναι ένα θέμα που ιντριγκάρει τον δήμαρχο. Θα τον ξαφνιάσουμε και αυτόν και τον αθλητικό συντάκτη σύμβουλό του Γιάννη Μηνδρινό. Ο φάκελος που έχετε καταθέσει – σύμφωνα με την ΓΓ Αθλητισμού - είναι ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ!!! Για να γίνει πραγματική μελέτη, λέει η ΓΓΑ, θέλει δουλειά!!! Στο σημείο που είναι μόνο αν σας βοηθήσει ο υπουργός ή κάποιος πολύ υψηλά ιστάμενος θα πάρει έγκριση!!! Ευχόμαστε ο αθλητικός σύμβουλος σας να καταφέρει – για το καλό της Άνδρου – να πάρει κάποια έγκριση.

Εμείς έχουμε την καρδιά να σας αναγνωρίσουμε το έργο, αν προχωρήσει, όπως και όποιο άλλο έργο επιτελέσετε μέχρι το τέλος της θητείας σας. Κάτι που δεν είχατε και δεν έχετε εσείς και ο σύμβουλος σας για τους πολιτικούς αντιπάλους σας. Θυμίζουμε πως ο σύμβουλος σας (επ’ αμοιβή κοντά δύο χρόνια) ήταν σε πλήθος μηνύσεων εναντίον των προηγουμένων και αποσιωπά τα πάντα απ' όσα συμβαίνουν μέχρι σήμερα στην Σταυροπέδα επί των ημερών σας. Αλλά απτόητος κι αυτός διατείνεται γραπτώς πως «ενώνει» την Άνδρο , ενώ (υπονοεί κατά το παλαιοανδριώτικο) όσοι ασκούν κριτική σε εσάς την «χωρίζουν»!!!

Σημ. Να σας θυμίσουμε επίσης πως τα ψεύτικα προφίλ στο ιντερνέτ ξεκίνησαν επί της προηγούμενης διοίκησης! Βάλλοντας εναντίον της! Όταν ασκήσαμε κι εμείς κριτική έβαλαν και εναντίον μας! Θυμηθείτε δήμαρχε τους αείμνηστους John Stratis, Κωνσταντίνα Μερκούρη, Φίλιππο Σκόρδο κλπ. Και μετά ήλθαν τα 40 παλληκάρια της Πλούσκας κι έγινε «της κολάσεως»…

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κατήφεια και θλίψη !!
Αυτά τα συναισθήματα κυριάρχησαν σε εμένα παρά την καλοθέλητη διάθεση που είχα να προσέλθω και να ακούσω τι είχε να μας πεί ο πάντα φίλος μου Θεοδόσης απο την θέση του Δημάρχου.
Περισσότερο ίσως όταν τελείωσε την παρουσίαση του ο αξιότιμος συνάδελφος Μηχανικός που επέλεξαν ως συνεργάτη τους ο Δήμος και το Κ.Α.Π.Ε. Βλέπετε εγω προσωπικά ως πλεον για 25 ολόκληρα χρόνια Πρωτοπόρος Μελετητής Συστημάτων και Εγκαταστάσεων Α.Π.Ε. (Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμικά - Μικρές Ανεμογεννήτριες) - Εξοικονόμησης Ενέργειας στα Κτίρια - Βιοκλιματικής Δόμησης, είχα ολοκληρώσει Μελέτη απο το 2002 με τίτλο "Πρωτοβουλία Δημιουργίας Ενεργειακά Αυτόνομου νησιού - "Γαλαζιου+Πράσινου"- της Άνδρου", η οποια δημοσιεύθηκε σε κορυφαία ΜΜΕ (εφημεριδες :ΚΕΡΔΟΣ - ΒΗΜΑ - ΝΕΑ - ΕΘΝΟΣ) και σε Ινστιτούτα Ερευνών & Μελετών (ΕΛ.Ι.Α.Μ.Ε.Π. - RESEARCH GATE - ΠΡΑΣΙΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ). Η παρουσίαση του συναδέλφου ήταν "φτωχή - 6 σελιδες POWERPOINT - έναντι 12 της δικής μου, ενω ουσιαστικά Συγκριτική Έρευνα Αγορά του Εξοπλισμού και των Ηλεκτρικπων Οχημάτων ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ........
Για τον Νέο ΧΥΤΥ/ΧΥΔΥ είναι πλέον πασίγνωστο αλλά "καλά αποσιωπημένο" ότι επίσης - ΔΩΡΕΑΝ- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ είχα Προμελετήσει 3 διαφορετικές Θέσεις Χωροθέτησης, εκ τωβν οποιων η "Κεντρική" θα είχε λύσει όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τη επιλογη της Πλούσκας και θα είχε ήδη ξεκινήσει η Υλοποίηση του Έργου !! Όσο δε για το "Κλειστό" Γυμναστήριο στο Γαύριο, επισης έχω προ καιρου δηλώσει ότι επιθυμώ να συμμετέχω στην Ομάδα της Μελέτης Υλοποιησης, αλλά απόκριση δεν είχα.....................
Μετά από όλα αυτά πως αλλιώς θα έπρεπε να αισθάνομαι ;;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αγαπητέ κύριε ευχαριστώ πολύ για το λιβελογράφημα σας. Αν δεν σας αρέσει το site παρακαλώ περάστε δίπλα. Μιλάτε μέχρι και για μαγκιές!!! Κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία σας!!! Τέτοια μαγκιά!!!
ΥΓ. Μην κάνετε τον κόπο να ξαναστείλετε λιβελογραφήματα δεν ανεβαίνουν γιατί δεν είναι του τύπου μας. Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ενώ όλοι εσεις που όλη μέρα ψάχνετε για φασαρία και ίντριγκα δεν προλαβενετε να κανετε τιποτα μονο... (διαγράφετε μια λέξη) και τίποτε αλλο

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

''Εχετε καταντήσει γραφικοί , αντί να ασχολησε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου να βοηθήσει ο καθένας οπως μπορεί εθελοντικά πιανεστε απο τις λέξεις και και χάνεται την ουσία.''

ΦΙΛΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΥΣΟΥΔΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΕΞΕΙΣ(ΛΟΓΙΑ ΔΗΛΑΔΗ)

This comment was minimized by the moderator on the site

Παντος πραγματικά μου κανει εντύπωση με τι ασχολείται ο κόσμος ...Αν είχε 67 άτομα , 82, 87, 90... Εχετε καταντήσει γραφικοί , αντί να ασχολησε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου να βοηθήσει ο καθένας οπως μπορεί εθελοντικά πιανεστε απο τις λέξεις και και χάνεται την ουσία . Όλη αυτη η κόντρα μονο κακό φέρνει στον τόπο και μίσος τίποτε αλλο . Ευχαριστω .
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πολύ λογική παρατήρηση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή εσύ που πετσοκόβεις τα ανώνυμα σχόλια που υβρίζουν κατά την γνώμη σου,αν δεν συμφωνούν με αυτή,δεν βλέπω να έχεις διαγράψει ούτε σχολιάσει τον ''κάτοικος Γαυρίου''γιατί;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τα άπειρα δημοσιευμένα σχόλια που διαφωνούν σας διαψεύδουν. Το Εν Άνδρω δεν είναι αρένα. Είναι ένα πολιτικό site. Ο διάλογος δεν είναι ότι γουστάρει ο καθένας.Και δη ανώνυμως.Δεν μπορούμε να σας κάνουμε την χάρη. Λυπούμαστε.
Ως προς το κείμενο που λέτε για ξαναδιαβάστε το. Και υποδείξτε μας που ακριβώς δεν θέτει πολιτικά το όλο ζήτημα ο σχολιαστής; Καληνύχτα σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μετά από ένα τηλεφώνημα για το πόσες καρέκλες έχει η αίθουσα η σειρές είναι εννιά ούτε 90 Άτομα ( έτσι στο έστειλα )
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δυστυχώς είχε έρθει λάθος. Τώρα ήρθε σωστά Απεσύρθη το προηγούμενο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για την ακριβή αριθμό αυτόν που παρακολουθεί σαν την απολογία του δημάρχου δυστυχώς ήταν μόλις (67)

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.
ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΙΚΣ.
ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΛΕΙ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν παίζεται ο άνθρωπος έχει πάθει (διαγράφεται μια λέξη) Πετυχημένη συγκέντρωση λέει όνειρο ζει ο άνθρωπος

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα