Απολογισμός ή απολογία; Ποιος απολογήθηκε και για τι;

 

Ο δήμαρχος μιλά στον απολογισμό/απολογία της 19ης Απριλίου 2017... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Τελικά αυτό που διάβασε το απόβραδο της 19ης Απριλίου 2017 σαν απολογισμό του ο δήμαρχος - τρία χρόνια από τότε που εκλέχτηκε - ήταν μάλλον μια απολογία των πεπραγμένων του… αντιδημάρχου οικονομικών!!!

Οι 150 ακροατές που προσήλθαν στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου άκουσαν στην παρουσίαση – που ξεκίνησε με 35 λεπτά καθυστέρηση - ακόμα μια φορά το γνωστό αφήγημα του... αντιδημάρχου οικονομικών (!!!) πως... «παρέλαβε χάος στα οικονομικά και έφτιαξε Δήμο»!!! Αυτό ήταν η υπόθεση του απολογισμού που διάβασε επί μια και πλέον ώρα ο δήμαρχος...

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα…

Το ακροατήριο παρακολουθεί εδώ τις πρώτες τέσσερις ομιλίες!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

Αρχικά όμως το θέμα ηταν άλλο και το έργο διάρκεσε επί 55 ολόκληρα λεπτά! Είχε δε τέσσερις ομιλητές/πρωταγωνιστές που μίλησαν για μερικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που θα έρθουν στο νησί μας προσεχώς και τα φωτοβολταϊκά που τα στηρίζουν! Προσφορά τριών χωρών της Ευρώπης. 

Η πρώτη ομιλήτρια - η επί του πολιτισμού - εξήγησε τον ρόλο της ενέργειας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!!! Ο δεύτερος ομιλητής, ως ειδικός σύμβουλος, εξήγησε τον ρόλο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην καταπολέμηση της ρύπανσης στις μεγάλες πόλεις (Παρίσι κλπ) και πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κάνουν πράσινη την Άνδρο!!! Ο τρίτος ομιλητής, διευθυντικό στέλεχος της επιχείρησης που πήρε το έργο, εξήγησε ποια είναι η εταιρεία και πρόβαλε έργα της ανά την Ελλάδα!!! Και η τέταρτη ομιλήτρια, ειδική επιστήμων, εξήγησε σχετικά με τα ηλιακά πάνελ!!!

Αν καταλάβαμε καλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το πρώτο ολοκληρωμένο «έργο» της σημερινής δημοτικής αρχής μετά από τριετία. Και έσπευσε να το παρουσιάσει εκτενώς επί 55 λέπτά!!!

Και ο απολογισμός ή και απολογία...

Ο δήμαρχος συνεχίζει να εξηγεί. Όμως μερικά σημεία παρέμειναν μέχρι τέλος ανεξήγητα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Από όσα λέχθηκαν στη συνέχεια επί του γενικότερου πολιτικού απολογισμού το τελικό συμπέρασμα είναι πως μάλλον έχουν εξαντληθεί πλέον όλα τα αφηγήματα των Νέων Οριζόντων. Σε μια τριετία - από την εκλογή τους - πάλιωσαν τόσο πολύ τα περί "παραλάβαμε χάος και φτιάξαμε Δήμο", που πλέον δεν ενθουσιάζουν ακόμα και ένα μάλλον "ανεκτικό" ακροατήριο η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου ήταν από την Χώρα και τις Στενιές. Από τον "συνεκτικό και οραματικό" μονόλογο/απόλογία του δημάρχου θα σχολιάσουμε για την ιστορία ενδεικτικά μόνο μερικά σημεία:

- Είπε ο δήμαρχος πως τον Σεπτέμβρη του 2014 όταν ανέλαβαν «δεν ήξεραν που ήταν οι πόρτες και που τα παράθυρα του Δημαρχείου»!!! Μα ξέχασε πως ο ίδιος έλεγε πως ήταν έτοιμοι και είχαν και πρόγραμμα; Και τι έκαναν τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση; Και τι έκαναν 3,5 μήνες - μετά την εκλογή τους - το καλοκαίρι 2014; Διακοπές!!!

Είπε ο δήμαρχος (και εμμέσως ο επί των οικονομικών αντιδήμαρχος) πως δεν υπήρχαν ισολογισμοί για τις χρονιές 2011, 2012 και 2013. Πολύ σωστά! Τρία χρόνια μετά πόσους ισολογισμούς έχει καταθέσει ο Δήμος Άνδρου; Μόνο του 2011 και του 2012!! Που είναι οι άλλοι τέσσερις; Ο λόγος για του 2013, του 2014, του 2015 και του 2016; Πότε θα κατατεθούν; Άγνωστο. Και τρέχει και το 2017…

 -  Είπε ο δήμαρχος (και εμμέσως ο αντιδήμαρχος οικονομικών) πως κατάφερε και χρέωσε τα τέλη ύδρευσης στην Υδρούσα. Πολύ σωστά. Μόνο που άλλα ψήφισαν να χρεώσουν στο ΔΣ και άλλα χρέωσαν στους πολίτες. Και έγινε μπάχαλο. Και ξαναψήφισαν πάλι "για το τι ψήφισαν και τι χρέωσαν"!!! Πως και «ξέχασε» αυτό το σήριαλ των χρεώσεων - παραγωγή του αντιδημάρχου οικονομικών - που αποδιοργάνωσε την δική του παράταξη;

 - Είπε ο δήμαρχος (και εμμέσως ο επί των οικονομικών αντιδήμαρχος) πως προχώρησαν με τομές και με οικονομία την καθαριότητα και την ανακύκλωση. Και «ξέχασε» πως δύο καλοκαίρια (2015 & 2016) διέλυσαν την ανακύκλωση στο νησί και γέμισε η Άνδρος χαρτόκουτα!!! Και το κυριώτερο για τις οικονομίες που λέει ότι έκανε «ξέχασε» να συγκρίνει το συνολικό κόστος των προηγουμένων με το συνολικό κόστος το δικό του! Ίσως γιατί το έχει κατατμήσει σε πολλές εργολαβίες (!!!) πιθανόν για να μην φαίνεται!!! Αν όμως κάνει την πρόσθεση θα διαπιστώσει πως οι προηγούμενοι πλήρωναν για όλα (ανακύκλωση, καθαριότητα, κομποστοποίηση, μεταφορά ογκωδών αντικειμένων κλπ) 300.000 ευρώ τον χρόνο! Ενώ αυτός 341.000 ευρώ τον χρόνο - κατατμημένο σε 4-5 εταιρείες!!! Αυτά για τα περί οικονομίας…

Και το ακροατήριο παρακολουθεί τα της απολογίας... (φωτ. Εν Άνδρω).

Το χειρότερο με τον δήμαρχο είναι πως δεν "θυμάται" πια το πως πάρθηκε η απόφαση για την χωροθέτηση ΧΥΤΥ για την οποία επαίρεται. Πάρθηκε - του θυμίζουμε - γιατί τον στήριξαν… οι προηγούμενοι!!! Αυτοί τους οποίους καταριέται συνεχώς μαζί με τον αντιδήμαρχο του!! Να θυμίσουμε ακόμα στον «ξεχασιάρη» δήμαρχο πως τον Οκτώβριο του 2015 έχασε κάθε έλεγχο της ομάδας του και 7 δικοί του (στους 13) τον καταψήφισαν ή απείχαν!!! Όταν, λοιπόν, επαίρεται για την απόφαση της χωροθέτησης να θυμάται πως την "μάχη" την έδωσε κυρίως ο τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης!!! Καλύτερα. λοιπόν, να μην λέει πολλά για το θέμα. Ιδιως όταν ο ίδιος και η ομάδα του έπαιξαν παιχνίδια - και προεκλογικά και μετεκλογικά - με την Πλούσκα. Τα ίδια που σήμερα παίζει ο "άφαντος" επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γ. Καπάκης βάζοντας του συνεχώς διαδικαστικές και κυβερνητικές τρικλοποδιές ως ΓΓ του ΥΠΕΣ...

Κατά τα άλλα να του θυμίσουμε πως κανένα νέο έργο δεν έχει προγραμματιστεί στην τριετία που ήδη πέρασε. Καμία νέα μελέτη δεν ωριμάζει για την διετία που έρχεται. Κάτι προμελέτες υπάρχουν μόνο: για κατασκευή κλειστού στο Γαύριο, για χρηματοδότηση μελέτης πνευματικού κέντρου στο Γαύριο κλπ. Να του θυμίσουμε πως εξαγγέλει συνεχώς δύο βιολογικούς στην Υδρούσα (Μπατσί και Γαύριο)!!! Αλλά... χωρίς μελέτες! Την ίδια ώρα που το αναπτυξιακό της Άνδρου προβλέπει… έναν βιολογικό για Μπατσί και Γαύριο!!! Ας αφήσουμε τα περί… τεσσάρων λιμανιών, όταν δεν έχει κατορθώσει να προχωρήσει ένα μέτρο το βασικό λιμάνι: αυτό του Γαυρίου!!! Να του θυμίσουμε, επίσης, πως ο πρόεδρος του Ταμείου Άνδρου-Τήνου κατήγγειλε δημοσίως την αβελτηρία της διοίκησης του!!! Γιατί στελέχη του δεν πήγαιναν ούτε στις συνεδριάσεις του Λιμενικού Ταμείου!!! Κι ενώ οι λιμενικές υποδομές είναι στον αέρα ο δήμαρχος ανακοινώνει - στην Αθήνα - πως θα εντάξει στο αναπτυξιακό σχέδιο της Άνδρου και… αεροδρόμιο!!! Μα δεν υπάρχει κάποιος να του μιλήσει για τις διεθνείς συμβάσεις του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος;

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Δήμαρχος είναι για...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Λοιπά με που δεν ήμουν εκεί να.... (διαγράφεται μια φράση ως προβληματική).... με αυτά που έλεγε το...
Δυστυχώς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου ένα μεγάλο αίσχος .................

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Του τη φόρεσαν οι τρεις συμβουλοι του Σουσούδη, έχασε την πλειοψηφία αλλα δεν το καταλαβαίνει. Παραιτήσου επιτελους. Ανεπιθύμητος εισαι.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗ ΣΟΥΣΟΥΔΗ

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ--ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ--

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΑΞΙΟΓΑΠΗΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ.ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ --- ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ -- ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ? ?
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΙΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ, ΕΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ, ΤΕΛΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΑ Ή ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ? ?
ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ, ΘΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΟΥΣΟΥΔΗ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ? ?
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΟΥΣΟΥΔΗ - ΜΑΛΤΑΜΠΕ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΗ ! ! ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ! !
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ! ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΩΤΗΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ, ΣΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά έκαναν οι Ανδριώτες και του γύρισαν την πλάτη μας έχει φλομώσει...(συγνώμη διαγράφεται μια φράση ως προβληματική)
...δεν έχει και συνέστηση που βρίσκεται

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ,
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ Σ΄ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ.
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε ! ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Για μένα τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν αυτοί που πήγαν να ακούσουν την μπουρδολογία του,
δίνοντας του μ’ αυτό τον τρόπο την εντύπωση ότι μπορεί για να συνεχίζει να μας δουλεύει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Παιδική χαρά μου θυμίζει δεν είχε όμως και κανα μάσκουλο να ρίξει έτσι το Καλούν οι μέρες άλλωστε

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή καλημέρα μπορείτε να μας κάνετε Ανάλυση τη Καταλάβατε εσείς γιατί εμείς δεν καταλάβαμε πολλά πράγματα αν έχετε την καλοσύνη
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ότι καταλάβαμε το γράψαμε ήδη παραπάνω...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro