ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ή «κυβερνητικό διάγγελμα» περί συστράτευσης στην Άνδρο!

Του Λευτέρη Μπάλλα

Προέδρου του ΔΣ του Δήμου Άνδρου

Μου πήρε πολύ ώρα να αποφασίσω αν πρέπει να απαντήσω ως Αλέκος ή ως Λευτέρης. Βλέπετε η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει και την επιθεώρηση. Γίναμε «Δελφινάριο» τις τελευταίες μέρες μετά την «αντρίκια» παρέμβαση του Δημητράκη. Τέλος πάντων μέσα σε όλους επενέβη - νάτος - και ο Καπάκης με σημερινή ανάρτηση/διάγγελμα προς τον λαό της Άνδρου. Και πήραμε πάλι άλλο ένα μάθημα εξ αποστάσεως περί ήθους!

Θεωρεί λέει ο αρχηγός της μικρής αντιπολίτευσης «ανεπίτρεπτη την δημόσια εικόνα για την παρούσα δημοτική αρχή αλλά και για τον πολιτικό μας πολιτισμό». Τον πολιτικό πολιτισμό που μας εξηγεί αμέσως πως τον εννοεί με την φράση: «παράλληλα κάποια ποντίκια πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει γιατί νομίζουν ότι έτσι θα ξεπλυθούν και θα επιπλεύσουν..»!

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!! Ποντίκια όσοι διαφώνησαν και έφυγαν (γιατρός στο Γαύριο, λογιστές, επαγγελματίες, αντιδήμαρχοι στο Γαύριο και στο Κόρθι, άνθρωποι με θέσεις ευθύνης) και μάλλον ποντίκι που έχασε το δρόμο και δεν πήδηξε από το καράβι εγώ που δεν έφυγα. Χρειάζομαι μάθημα ήθους και ασκήσεις προσανατολισμού!!

Και μετά αυτό το μάθημα του πολιτικού πολιτισμού έρχεται και το μάθημα του πατριωτισμού και της αυτοθυσίας για «το καλό του τόπου μας». Και συνεχίζει ο αρχηγός της μικρής αντιπολίτευσης θυμίζοντας μας ότι «θα πορευτούμε είτε το θέλουμε είτε όχι με την δημαρχία Σουσούδη και έτσι είμαστε υποχρεωμένοι για να μη πληρώσει την νύφη ο Ανδριώτικος λαός να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ορθώσουμε το ανάστημα μας!!! Και να συνεργαστούμε όλοι οι λογικοί και οι συνετοί».

Ποιος τα λέει αυτά; Εκείνος που στα 15 θέματα από τα 16 του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίζει λευκό, μας κάνει μάθημα ευθύνης και σοφρωσύνης. Προχωρά και άλλο όμως στο εξ αποστάσεως μάθημα ο αρχηγός και ζητάει όλοι οι σώφρονες και λογικοί να λάβουν αποφάσεις «για την επίλυση ζωτικών και πιεστικών προβλημάτων που υπάρχουν από το παρελθόν».

Καλωσορίζω τον Καπάκη στην σωφροσύνη και στην λογική. Άργησες λίγο Γιάννη. Να σου θυμίσω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Άνδρου είναι η κατασκευή ΧΥΤΥ αλλά εσύ μέχρι σήμερα έκανες τα πάντα για να καθυστερήσει η λύση. Μέχρι και επέμβαση κυβερνητικού παράγοντα είχαμε για να σταματήσει η πολύχρονη διαδικασία, να αρχίσει από την αρχή και να πάνε τα σκουπίδια στην Αγία Θέκλη!!!

Σε καλοσορίζω Γιάννη στην ομάδα της λύσης. Τώρα με τους «Μπλουσκέους» καθάρισε μόνος σου. Να σου θυμίσω επίσης, συνάδελφε Γιάννη, ότι ο προυπολογισμός του Δήμου ταλαιπωρείται χρόνια με συνεχείς δικές σου παρεμβάσεις. Ασκήσεις μεγαλοψυχίας από κάποιον που υπογράφει συνεχώς με τρεις ιδιότητες; Αναρωτιέμαι που θα βρεις χρόνο για να σώσεις και την Άνδρο; Εσύ φίλε μου μπορείς να στηρίξεις τον Δήμαρχο «εξ ανάγκης». Άλλωστε με την στάση σου αυτή δεν αιφνιδίασες κανέναν.

Όσον αφορά την ασημαντότητα μου υποχρεούμαι να αντισταθώ διότι είμαι εκλεγμένος από το όργανο που εκπροσωπεί τον Ανδριώτικο Λαό: από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτού και μόνο την λειτουργία και την αποστολή πρέπει να περιφρουρήσω. Και δίνω τον λόγο μου ότι θα φροντίσω (με όποιο κόστος) να φθάσει μέχρι το τέλος της θητείας του. Απολύτως νόμιμα (όσον εξαρτάται από εμένα) και όσο γίνεται πιο κόσμια (όσον εξαρτάται από όλους μας).

Δεν σου επιτρέπω λοιπόν να αποκαλείς ποντίκια συναδέλφους μας και να μας διδάσκεις εσύ πίστη, δεσμεύσεις και πολιτισμό. Ως προς την πίστη ο καθείς με τις αξίες του. Ως προς τις δεσμεύσεις τις βλέπω στην πολιτική μεταστροφή σου. Τέλος για τον πολιτικό πολιτισμό μόλις σήμερα τον διάβασα στο "διάγγελμα" σου και στο λεξιλόγιο σου...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι ηρεμήστε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι στα δικαστήρια και νομίζει με το σημερινό του ευθυμογράφημα ότι αγορεύει.
(όλο το υπόλοιπο αθλιογράφημα της κυρίας από Μπατσί διαγράφεται.. Κάντε έναν κόπο να μην βρίζετε χυδαία κυρία μου...)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΤΟΝ περί αλλαγής φύλου και άλλων τινών εις τα πολιτικά δρώμενα της Ανδρου
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ τότε θα μας διασκεδάζει στο νέο του ρόλο του νεροκουβαλητή στον ανεμόμυλο του δημάρχου.
ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ?
ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ 5-6 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΛΑΚΙΣΟΥΝ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΚΑΠΑΚΗΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.... ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.
(παρακαλώ μην βρίζετε κυρία μου...)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Κυριάκο ωραίο...
(το υπόλοιπο σχόλιο μιας κυρίας νομίζω διαγράφεται ως ψευδές)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Νέα ανακοίνωση από τον Καπάκη και με αγωνία περιμένουμε από τον Λευτέρη-Αλέκο απάντηση
Εχει να πέσει πολύ γέλιο.
Ακούς Αλέκο ; ; ;
Μας κάνεις να γελάμε Αλέκο.

Αχ κυρΑλέκο ή κυρ Λευτεράκη μου ή όπως αλλοιώς θέλεις να σε αποκαλούμε. Πόσο δίκηο έχεις για τον ελαχιστότατο της ελλάσσονος. Μόνο που αργήσατε πολύ, πολλοί από σάς να δείτε την πραγματικότητα.

Ακου μια αληθινή ιστορία. Στο πρώτο συμβούλιο για την Αναπτυξιακή ο ελαχιστότατος παρευρέθει νοερώς δι'επιστολικής ψήφου δηλώνοντας την πλήρη στήριξή του στο καταρρέοντα δήμαρχο να κλείσει χωρίς διαχειριστικό έλεγχο, χωρις τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, χωρίς δημοσίευση ετήσιων ισολογισμών, χωρίς εν γένει απόδοση ευθυνών για το πάρτυ στην Αναπτυξιακή. Ολοι έμειναν εννεοί από την στάση του ελαχιστότατου κατά τα άλλα Δον Κιχώτη της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Οταν μιά βδομάδα μετά η εξοχότης του προσεληνώθη στο Γαύριο τον περίμενε φίλος του και μόλις τον είδε του είπε: -Τι ρεζιλίκια είναι αυτά, εσύ στηρίζεις τον δήμαρχο? Εντρομος ο περί ου ο λόγος κοιτώντας γύρω του μ'εκείνο το οξυδερκές βλέμμα τον τραβάει στην άκρη πίσω από το ξύλινο παράπηγμα του σταθμού και χαμηλόφωνα του λέει συνομωτικά: -Σσσς, μη μας δούνε μαζί και μας ακούσουνε. Τι ήθελες να κάνω αφού οι εργαζόμενοι στην Αναπτυξιακή είναι συχωριανοί μου, να τους αφήσω να χάσουν την δουλειά τους (σημ.συντ.: και ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ και ΑΜΑΡΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ)? Και αφού ξέρεις ότι εγώ από την θέση μου πρέπει να τηρώ τους νόμους που ψηφίζει η κυβέρνησή μου για τις Αναπτυξιακές, μπορώ να πάω κόντρα στην κυβέρνηση?(σημ.συντ.: σαϊνι του στυλ ΜΟΥΠΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΑΙ, ότι μούπανε ψηφίζω, για την καρέκλα ρε γαμώτο!). Εμβρόντητος αλλά και ετοιμόλογος ο συνομιλητής του, λέει: -Καλά τι θες να μου πείς ότι επειδή προχτές η κυβέρνησή σου πέρασε νόμο περί αλλαγής φύλου θα σπεύσεις να το εφαρμόσεις για να μην σε κατηγορήσουν ότι δεν τηρείς τους νόμους σαν κυβερνητικό στέλεχος?

Αλέκο ακουουουούς? Και αυτό έπραξε πολιτικά ο ελαχιστότατος! Με όλους τους τύπους που προβλέπει ο νόμος περί δημοσιοποίησης πρόθεσης αλλαγής φύλου (με ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ) ανακοίνωσε επισήμως την πολιτική αλλαγή φύλου και από ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ δηλώνει εφεξής ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Ετσι απλά στις μέρες μας ( O TEMPORA, O MORES ) συντελείται η πολιτική αλλαγή φύλου.Δοξάστε τον και στις Εκλογές περιποιηθείτε τον δια μαυρίσματος. Μέχρι τότε θα μας διασκεδάζει στο νέο του ρόλο του νεροκουβαλητή στον ανεμόμυλο του δημάρχου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι μεσάνυχτα και η φύση ησυχάζει. Και μόλις κατάπια τη γλώσσα μου διαβάζοντας τις σοφίες του Καπάκη περί Σουσούδη. Περιμένω πλέον με ανυπομονησία τις επόμενες σοφίες που προαναγγέλει ο υπηκόος του που είναι βαθιά ξημερωμένος και διαβάζει τα άστρα για να δω προς τα που θα φυσά ο άνεμος για να ξανακαταπιώ τη γλώσσα μου. Αλήθεια μήπως μπορείς, εσύ που είσαι βαθιά ξημερωμένος, να μας μεταφράσεις τι λέει ο αρχηγός σου σε μιάμιση σελίδα, πέρα από το ότι βρίζει ποντίκια όσους έφυγαν από τον Σουσούδη! Μήπως θα ήθελε να κάτσουν γιατί τώρα αποφάσισε να πάει κι αυτός;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε ''Εν Άνδρω'' επιλεκτική ενημέρωση διακρίνω, το κείμενο του κ.Καπάκη γιατί δεν υπάρχει; Μόνος σας επικαλείστε ότι το Εν Άνδρω είναι site=σελίδα ενημέρωσης αλλά καθημερινά αποδεικνύεται καθώς καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια ότι είναι ένα απλό blog με προσωπικές σας απόψεις και συμπάθειες καθώς δεν συμβαδίζει με τις πολιτικές της σελίδας ενημέρωσης. Καθώς διάβασα το κείμενο του κ.Καπάκη από την Ανδριακή (που από ότι φαίνεται κρατάει κάπως τις ισορροπίες στην ενημέρωση) και διαπίστωσα στο λόγο του, οτι κάπου συμφωνεί με τα λόγια του κ.Λάσκαρη. Αναρωτιέμαι λοιπόν τι θα πείτε για τον κ.Καπάκη τωρα; Και εκείνος άσχετος για εσάς που δεν σας βολεύει η αλήθεια, ένας άνθρωπος με εξίσου χρόνια εμπειρία και με μια δύσκολη θέση. Ας σκεφτόμαστε και ας μην κάνουμε προπαγάνδα.
Όσο για εσάς κύριε ''Εν Άνδρω'' δεν θα μπορούσα να σας αφήσω έτσι. Δίπλα στο ψευδώνυμό μου στα σχόλια βλέπω να γράφεται το όνομα Ειρήνη.
(καλε μου Μπαμπνιώτη δεν ξέρεις ότι δεν ανεβάζουμε αθλιότητες; Γιατί τις γράφεις; Διαγράφονται δύο αθλιότητες - Εν Άνδρω)
Το αισιόδοξο είναι ότι μόνο εσείς και η μικρή σας παρέα πείθεστε με αυτά που λέτε,φαίνεται κι όλας από τα like που παίρνετε όταν ανεβάζετε θέματα με πολιτικό περιεχόμενο.
Τέλος όσο χώμα και να ρίχνεται στον Δήμαρχο και στους συμβούλους του, να ξέρετε ότι εύκολα το τινάζουν από τις πλάτες τους και πατάνε πάνω, ώστε να φτάσουν στην κορυφή. Τελικά μόνο να σας ευχαριστήσουν θα έπρεπε γι' αυτό το πάτημα.
Με εκτίμηση
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Λάσπη στο ανεμιστήρα βλέπω. Σύγχυση μεγάλη κατανοώ. Συμπαριστάμεθα.
Όσο για τον επικεφαλής της ελάσσονος που αγαπήσατε τώρα σφόδρα μάλλον επειδή θα ήρθατε πρόσφατα στο νησί μας (όπως επισημάινουν τόσοι εδώ μέσα κι αρχίζω να το πιστεύω κι εγώ) δεν ξέρατε πως υπάρχει "εμπάργκο" μιας και οι προσωπικές δημόσιες ύβρεις του προς το site και τον διαχειριστή (επιπέδου πολιτικού χαμαιτυπίου) έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια δεοντολογίας. Αν ζητήσει συγνώμη θα το συζητήσουμε.
και τώρα δύο ερωτήσεις:
(α) Τι σε νοιάζει αν κάποιοι σε λένε Ειρήνη αφού εσένα σε λένε Κώστα; Έχει καμία σημασία; (β) Αφού δεν μας αγάπατε και αφού είμαστε λίγοι και δεν έχουμε απήχηση εσείς οι πολλοί που πάτε τόσο καλά γιατί μας διαβάζετε και κάνετε την τιμή να περιφέρεται το "πνέυμα" σας στο Site μας;
Σημ. Μιας και μετράτε Like ρίξτε και μια ματιά και στα στατιστικά της Σελίδας θα δείτε πόσοι μας ακολουθούν και ίσως εκπλαγείτε με τα νούμερα και τις διαφορές μας με όλους.
Ειδικά δεστε τι τεράστιες διαφορές έχουμε σε αλληλεπίδραση σε σχέση με τη νέα επίσημη αγαπημένη ιστοσελίδα του δημάρχου και θα εκπλαγείτε περισσότερο. Μάλλον δεν ξέρετε πως είναι η τρίτη επίσημη αγαπημένη ιστοσελίδα του δημάρχου σε τρια χρόνια. Κάθε χρόνο πριμοδοτεί και άλλη εναντίον μας. και δεν τα έχει καταφέρει. Ούτε τώρα εσείς και η επίσημη αγαπημένη του θα καταφέρετε πολλά.
Αυτά με ελάχιστη εκτίμηση
ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είστε βαθιά νυχτωμένοι όσοι πιστεύετε και γράφετε ότι ο Καπάκης θα πάει με τον Σουσούδη.
Βιάζεστε ως συνήθως .Περιμένετε λίγο και θα δείτε τις εξελίξεις και τότε θα καταπιείτε όλοι σας την γλώσσα σας μαζί με την χολή σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αίσχος Γιάννη Καπάκη είσαι απαράδεκτος. Στηρίζεις τον Σουσουδη που τόσο καιρό σε εμάς στα καφενεία τον έλεγες άχρηστο. Τι άλλαξε? Τοποθετήσου επίσημα μάλιστα το περιμένουμε κιολας ότι με την επόμενη δήλωση σου θα πας και επίσημα με τους νέους ορίζοντες. Παίζεις το πιο άσχημο παιχνίδι από όλους τελικά.

Περισσότερα