Αδιέξοδο στην ακτοπλοΐα: όσους απολύσει ο ένας θα προσλάβει ο άλλος!!! Η κρίση κορυφώνεται…

Τίποτα στο ακτοπλοϊκό συνέδριο της Σύρου - από όπου και η φωτογραφία του Μάριου Ηλιόπουλου και του Γιώργου Στεφάνου - δεν προοιώνιζε τη σημερινή μετωπική σύγκρουση και το αδιέξοδο. Ας ελπίσουμε να βρεθεί λύση προς όφελος της ακτοπλοΐας στο Αιγαίο και της Άνδρου, που άθελα της έχει βρεθεί στο μέσον μιας ακόμα κρίσης μετά την περσινή που πέρασε... (φωτ. Εν Άνδρω).

Το Εν Άνδρω από το πρωί παρακολουθεί με δεκάδες τηλεφωνήματα που λαμβάνει την δραματική κορύφωση στην κρίση που ξέσπασε στην ακτοπλοΐα μετά την «μη υπογραφή» του υπουργού κ. Κουρουμπλή στα δρομολόγια της εταιρείας Golden Star Ferries στο Αιγαίο, που έχουν φυσικά άμεση επίπτωση και στην Άνδρο.

Ο πλοιοκτήτης Γ. Στεφάνου σε πρωινές δηλώσεις του στον Σκάι δήλωσε ως αν δεν πάρει τα δρομολόγια εγκαταλείπει την ακτοπλοΐα, πουλά τα πλοία και απέρχεται. Την δήλωση του Γιώργου Στεφάνου επιβεβαίωσε τηλεφωνώντας στο Εν Άνδρω ο .ιδιος ο έτερος συνιδιοκτήτης Δημήτρης Στεφάνου τρεις φορές και επιβεβαιώνοντας την αρχική δήλωση πως εξετάζουν την αποχώρηση τους από την ακτοπολποΐα.

Το Εν Άνδρω ακολούθως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πλοιοκτήτη Μάριο Ηλιόπουλο που μας δήλωσε πως όποιον από τους 300 εργαζόμενους απολύσει ο κ. Στεφάνου τον προσλαμβάνει αυτός!!!

Προσπαθώντας να καταγράψουμε με αντικειμενικότητα την πρωτόγνωρη σύγκρουση στα ακτοπλοϊκά πράγματα του Αιγαίου - οι επιπτώσεις της οποίας θα φτάσουν και στην Άνδρο - μιλήσαμε με σημαντικό πλοιοκτήτη που συνδέεται στενά με τον Γ. Στεφάνου και τον Μ. Ηλιόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως "σήκωνει ψηλά τα χέρια".

Μιλήσαμε επίσης δια μακρών με τον πρόεδρο του Ελλήνων Ακτοπλόων κ. Μιχάλη Σακέλλη. Είπε ότι κάνει ότι μπορεί για το θέμα. Αναλυτικά θα μιλήσει στο Εν Άνδρω την επόμενη εβδομάδα γιατί «δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε μέσα στην κρίση»! Πάντως κατέληξε η ακτοπλοΐα έχει πολλά και σημαντικά προβλήματα.

 

Η επιστολή Κουρουμπλή της 6ης Φεβρουαρίου 2018. Από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησε επιστολή της Hellinic Seaways και αντιδράσεις των αλλν εταιρειών του κλάδου. Και το θέμα είναι στο πουθενά.

Είναι προφανές ότι από την μέχρι τώρα εξέλιξη ότι ο κ. Κουρουμπλής είναι παγιδευμένος από την προσωπική αδυναμία, την έλλειψη πυγμής και την αναποφασιστικότητα του. Δυστυχώς είναι ένας υπουργός χωρίς προσωπικότητα που απλώς αγωνίζεται εδώ και καιρό να ισορροπήσει στο πουθενά.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να γίνεται με υπερβάσεις νομοθεσίας ή με ειδικές ρυθμίσεις, κύριοι Στεφάνου !
Και απο την στιγμή μάλιστα, που ήσασταν εκπρόθεσμοι στις αιτήσεις των δρομολογίων σας !
Ούτε με την απειλή σαν ασπίδα, τους εκατοντάδες εργαζόμενους της επιχείρησης σας, για να πάρετε δρομολόγια που οι ίδιες οι ανταγωνίστριες εταιρείες, καραδοκούν να κάνει το λάθος ο Υπουργός.
Δηλαδή, να υπογράψει και μετά να αρχίσουμε, απο την ανάποδη αυτήν την φορά, απεργίες πείνας των άλλων πλοιοκτητών και όλα όσα σήμερα κωμικοτραγικά ζούμε, εδώ και τρείς μέρες, απο πλευράς αφών Στεφάνου.
Ε όχι κύριοι, αυτά δεν γίνονται πουθενά και ας μάθουν όλοι, ότι, Υπουργός, πλοιοκτήτες, πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενος, οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται απ’ όλους.!
Ολα τ' άλλα είναι για τους αδαείς και τους μη γνωρίζοντες την επιβατηγό ναυτιλία κια καλό θα είναι, όταν παίρνουν θέσεις και σχολιάζουν, να γνωρίζουν και να μην γράφουν....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ, ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ !!!
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ! !!!!
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟ,Υ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ - ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ - ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!!
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΔΕΙΞΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ Σ Ε ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΝΟΝ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ?????
ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δημοσιεύεετε πιο πάνω την επιστολή Κουρουμπλή της 6ης Φεβρουαρίου 2018. Από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησε επιστολή της Hellinic Seaways και αντιδράσεις των αλλων εταιρειών του κλάδου,μέσω συνενταύξεων και εκατέρωθεν δηλώσεων, στο ν αμην παρανομήσει ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ! !
Αρα κυριε διαχειριστά, άκαιρο πολύ άκαιρο το σχόλιο σας περί του ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ, που αν παρανομήσει, αλήθεια τότε τι θα πρέπει να κανουν οι άλλες εταιρείες απέναντι του ? ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Για του λόγου το αληθές έχουμε δημοσιεύσεις ήδη _ και δεν το έχετε δει γιατί δεν θέλατε να το δείτε - την συνέντευξη Ηλιόπουλου και τις συμπληρωματικές δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελιδα μας προσωπικά ο Μάριος Ηλιόπουλος. Και πάλι σήμερα έκανε προσωπική παρέμβαση - το γράφουμε - και είπε αυτά που γράφουμε.
Έχουμε δημοσιεύσει τις μεσολαβητικές κινήσεις του Περιφρειάρχη και κάναμε και εκεί συγκεκριμένη αναφορά στην Hellenic Seaways.
;Όλα αυτά δεν αναιρούν το γεγονός πως ο υπουργός Κουρουμπλής στις 6/2 έγραψε αυτή την επιστολή και μετά δεν τόλμησε να ξαναγράψει ή να πει είτε στον Στεφάνου λέγοντας πχ πως απορρίπτει το αίτημα του, που έκανε κατ' αρχή αποδεκτό. Ή, να γράψει στις εταιρείες που αντιδρούν πως π.χ. αγνοεί το αίτημα τους.
Απλώς δεν τολμά να απαντήσει επί ένα μήνα. Η ατολμία του έδωσε έδαφος για να ενταθεί η ρκίση. Είναι προφανές πως δεν έχει το κουράγιο να πάρει θέση δίνοντας χώρο σε κλμακούμενες αντιδράσεις. Αυτα είναι προφανή για όποιον καταλαβαίνει πολτική.
Υπουργός που αντί να λύνει προβλήματα τα διαιωνιζει δεν είναι καλός υπουργός...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Απαντησαμε και πιο πάνω και αντιγράφουμε για κάθε κακοπροαίρετο πως υπουργός που αντί να λύνει προβλήματα τα διαιωνιζει δεν είναι καλός υπουργός. Και για να γίνουμε σαφείς::
"...το γεγονός πως ο υπουργός Κουρουμπλής στις 6/2 έγραψε αυτή την επιστολή και μετά δεν τόλμησε να ξαναγράψει άλλη είτε για να πει στον Στεφάνου πχ πως απορρίπτει το αίτημα του. Είτε να γράψει στις εταιρείες που αντιδρούν π.χ. πως αγνοεί το αίτημα τους δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις.
Και δεν τολμά να απαντήσει επί ένα μήνα. Η ατολμία του έδωσε έδαφος για να ενταθεί η κρίση. Είναι προφανές πως δεν έχει το κουράγιο να πάρει θέση δίνοντας χώρο σε κλμακούμενες αντιδράσεις. Αυτα είναι προφανή για όποιον καταλαβαίνει πολιτική.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro