Οι κινήσεις των Τούρκων αποδυναμώνουν την Άνδρο: Έφυγε για Σάμο το ΠΛΣ-115...

 

Φωτογραφία στο Εν Άνδρω από την προηγούμενη αποστολή του ΠΛΣ-115 στη Χίο. Οι επιθετικές κινήσεις των Τούρκων με τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο επηρεάζουν άμεσα και την ασφάλεια της Άνδρου. 

Πληροφορηθήκαμε ότι το πλωτό ΠΛΣ-115 του Λιμεναρχείου αναχώρησε εκτάκτως στις 14/4, με το πλήρωμά του, για το ανατολικό Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα για τη Σάμο. Η παραπάνω προσωρινή κίνηση γίνεται στο πλαίσιο ενίσχυσης φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας από την παραμένουσα πάντα τουρκική απειλή αλλά και από την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης για πιθανή αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες ότι το καθεστώς Ερντογάν πιέζει ασφυκτικά πλήθη μεταναστών – ενόψει Πάσχα - προς τα δυτικά παράλια της Τουρκίας με προορισμό βέβαια την Ελλάδα. Όλα αυτά εν μέσω μάλιστα της επιδημίας του κορωναϊού, που στη γειτονική χώρα λαμβάνει καθημερινά εκρηκτικές διαστάσεις.

Μέχρι τη λήξη του συναγερμού το πλωτό της Άνδρου, ένα από τα πιο εξαιρετικά  πλωτά μέσα του Λιμενικού, θα είναι στη Σάμο. Το Λιμεναρχείο του νησιού μας βέβαια έχει και δεύτερο ικανό πλωτό, φουσκωτό.

Όμως σε περιπτώσεις ανάγκης μεταφοράς ασθενών θα υπάρξει πρόβλημα για το νησί μας. Οι διακομιδές θα πρέπει να γίνονται είτε με πλωτά μέσα του Λιμενικού από αλλά γειτονικά Λιμεναρχεία είτε μέσω του ΕΚΑΒ και με αεροδιακομιδή.

Λαμβάνοντας υπόψη και την αραιή πλέον ακτοπλοϊκή σύνδεση της Άνδρου με την Αττική και τη Σύρο, μεγεθύνεται το αίσθημα απομόνωσης των Ανδριωτών, ιδίως τις μέρες του Πάσχα, όπως απέδειξε και η επιχείρηση «εισβολής», στα πλαίσια ενός «ασύμμετρου πολέμου», της Τουρκίας τις μέρες των σημαντικών εορτών με την χώρα μας, το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας!...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΙΟ ΑΛΛΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΗ ΧΙΟ . ΤΟ ΕΚΑΒ ΕΧΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΣΤΑ 5 ΔΑΚΤΥΛΑ. ΚΑΡΑΒΙΑ-ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.ΑΠΟ ΜΕΓ.ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΜΑΙΟΙ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΟΥΤΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ Η ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Να ευχηθούμε καλή δύναμη στα παιδιά και κουράγιο στο δύσκολο έργο τους μιας και γνωρίζουμε οτι άφησαν πίσω τους Οικογένειες και παιδιά Πασχαλιάτικα.
Μπράβο παιδιά είστε απο αυτούς που αξίζουν το μισθό τους. Καλή επάνοδο.