Αστυνομικά, παραπολιτικά και αξιοπερίεργα των ημερών…

 

Ιδού οι "Κυκλώπεια" προπαγάνδα από αυτούς που αδιαφόρησαν και δεν έκαναν ποτέ τίποτα για να σωθεί ο νεολιθικός ναυτικός πολιτισμός του 4.000 π.Χ. στον Στρόφιλα. 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ: Η αστυνομία της Άνδρου επέβαλε πρόστιμο σε κατάστημα της Χώρας που είχε ανοίξει παράνομα κι εργαζόταν παρά την απαγόρευση λόγω κορονοϊού. Υπάρχουν πρακτικά μόνο 5 εν ενεργεία αστυνομικοί που περιπολούν και επιβλέπουν για τα μέτρα. Με αυτά τα δεδομένα και ο διοικητής του τμήματος περνά αρκετές ώρες στους δρόμους. Κάπως έτσι βρήκε και το κατάστημα που ήταν ανοικτό ενώ δεν θα έπρεπε.

Νωρίτερα η αστυνομία της Άνδρου είχε επιβάλει πρόστιμο και σε τέσσερις ακτιβιστές που είχαν κάνει "πορεία διαμαρτυρίας" εν μέσω απαγορεύσεων για τον κορονοϊό κατά των χειριστών και των μηχανημάτων που εργάζονται στο Φραγκάκι. Κι εκεί πάλι ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής βρέθηκε - με δύο αστυνομικούς - για να έχει τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά για να έχει και μάρτυρες για όσα θα συνέβαιναν.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Οι τέσσερις ακτιβιστές "απείλησαν" πως "θα φτάσουν ψηλά" την διαμαρτυρία τους. Και το έκαναν. Προσέφυγαν στην «αρχή διαφάνειας» καταγγέλλοντας και αστυνομία και εταιρεία!!! Η αρχή διαφάνειας ξεκίνησε έρευνα. Και όπως όλα δείχνουν... την σταμάτησε!!! 

Πουθενά στις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας δεν αναφέρεται ρόλος για τις ΜΚΟ. Δεν μπορούν να υποκαθιστούν το κράτος ή την αστυνομία δίνοντας άδειες για βόλτες και ελέγχους σε έργα που είναι πλήρως αδειοδοτημένα και εκτελούνται με πλήρη νομιμότητα. Άσφαιρα πυρά λοιπόν...

"Κυκλώπεια" ψέματα για μια περιοχή ερημική και ξεχασμένη που υπάρχουν μόνο μερικοί ξωμάχοι στην άκρη της Άνδρου. Νοιάστηκε ποτέ γι' αυτούς κάποιος από τους βολεμένους των ΜΚΟ. 

Μερικοί αυτή την δύσκολη εποχή με πλήρη άγνοια ως προς την ιστορία της Άνδρου, αλλά και πλήρη αδιαφορία για την κοινωνία και την οικονομία της Άνδρου, έχουν ξεκινήσει ένα ιδιότυπο "οικολογικό αντάρτικο". Αυτοαποκαλούνται «οικολόγοι», αλλά αδιαφορούν παντελώς για την οικολογία και κλιματική αλλαγή. Δεν λένε κουβέντα για την χρήση πετρελαίου και λιθάνθρακα για την παραγωγή ενέργειας. Μιλάνε για την ιστορία του νησιού. αλλά δεν ξέρουν τίποτα. Δεν ξέρουν πότε, πως και γιατί όρθωσαν τις πέτρινες μάντρες στο Φραγκάκι και στο Στενό της Άνδρου για να ορίσουν τα μαντριά τους και το βιός τους. Ένας εξ αυτών περιφέρει θριαμβευτικά την άγνοια του στο facebook περιγράφοντας τις ξερολιθιές ως τα «κυκλώπεια τείχη» της Άνδρου!!!

Είναι ο ίδιος που το 2015 μιλώντας "οικολογικά" πάντα σε ανοικτή συγκέντρωση στο Γαύριο για τον Στρόφιλα - την πρώτη ναυτική νεολιθική πόλη της Ευρώπης - αποκάλεσε τον πολιτισμό του 4.000 π.Χ.: «χαλίκια που οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται πως είναι αρχαία»! Έτσι βόλευε τότε τη νεοσταλινική προπαγάνδα του. Έτσι τον βολεύει σήμερα. Και στις δύο περιπτώσεις ψευδείς αναφορές στην ιστορία. Άγνοια και χρήση της ιστορίας για τις ανάγκες ενός νεοσταλινικού αφηγήματος και πολιτική εκμετάλλευση της κατάστασης. "Οικολόγος" γαρ...

Χιλιόμετρα οι ξερολιθιές πλάι στον δρόμο. Μόνο σε μερικά μέρη έχουν διανοιχτεί 6μετρα ανοίγματα για τον δρόμο. Που είναι η "κυκλώπεια" καταστροφή και που το "κυκλώπειο" ψέμα; 

Ούτε αυτός ο επώνυμος ούτε οι ακτιβιστές "επώνυμοι κι ανώνυμοι και γενικώς" δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για τα λατομεία και τα σκουπίδια της Σταυροπέδας, που έπνιγαν επί χρόνια τον μοναδικό διεθνώς αναγνωρισμένο Στρόφιλα. Αντιθέτως έριξαν το ανάθεμα δια του επωνύμου και των φίλων του. Φυσικά δεν καταγράφηκε ούτε μια κινητοποίηση της "προοδευτικής οπισθοδρόμησης" για τα εγνωσμένης και πανευρωπαϊκής αξίας αρχαία της νεολιθικής ναυτικής πολιτείας! Ξαφνικά όμως αυτός και οι "οικολόγοι" ανακάλυψαν... "κυκλώπεια τείχη" στο Φραγκάκι! Και παρά το ότι η αρχαιολογική υπηρεσία, η ορνιθολογική εταιρεία και οι υπεύθυνοι περιοχών natura έχουν ελέγξει κι έχουν εγκρίνει το έργο. 

Η αρχαιολογία στην χρήση της νεοσταλινικής προπαγάνδας! Και τα δακρύβρεχτα αφηγήματα στην χρήση της προπαγάνδας. Προσωποποιούν σε αυτά το Φραγκάκι, που το αγάπησαν ξαφνικά. Αγαπούν την ερημία των άκρων. Αλλά δεν ενδιαφέρονται (και δεν αγαπούν) τους ανθρώπους που ζουν στις άκρες του νησιού. Μάλλον προτιμούν μια Άνδρο χωρίς ανθρώπους για δική τους ιδιωτική χρήση. Γιατί "αυτοί ξέρουν"! Αυτοί μιλούν για τους άλλους, χωρίς όμως να ρωτούν τους άλλους. Είναι οι νέοι "πεφωτισμένοι" (illuminati). Νωρίτερα κάποιοι εξ αυτών όπως είδαμε είχαν θητεύσει και στην "διαφωτισμένη" νεοσταλινική αντίληψη των πραγμάτων... 

Να μην γίνουν δρόμοι, να μην φτάσουν ποτέ οι τελευταίοι αγρότες με αυτοκίνητο στα κονάκια τους. Με τα πόδια και τα ζώα όπως στον 19ο αιώνα. Αυτή την πρόταση ανάπτυξης πρεσβεύουν κάποιοι ευκατάστατοι της Άνδρου για την ερημική περιοχή στο Φραγκάκι...

ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ: Σε αυτή τη συγκυρία βγαίνει και ο πρόεδρος - της κάποτε μεγαλοαστικής - Λέσχης Ανδρίων και... στηρίζει την νεοσταλινική προπαγάνδα των "κυκλώπειων" ψεμάτων!!! Ίσως να αποζητά κάποιον πολιτικό ρόλο ο άνθρωπος. Μόνο που οι ίδιες φωτογραφίες του - τις οποίες αναδημοσιεύουμε εδώ - διαψεύδουν όλες τις "κυκλώπειες" ανοησίες νεοσυριζαϊκής κοπής και  έμπνευσης. Δείχνουν έναν στρωτό και καλοφτιαγμένο χωματόδρομο που οδηγεί στις 5 ανεμογεννήτριες (που θα μπουν στην περιοχή). 

Αλλά και στα κονάκια των ξωμάχων της Πίσω Μεριάς που μέχρι χτες έφταναν μέχρι εκεί με τα πόδια ή με τα ζώα. Το καθημερινό περπάτημα αυτών των λίγων που έμειναν εκεί για να πάνε στα μακρινά χωράφια τους δεν ήταν χόμπι αποκατεστημένων αστών που έχουν πάρει κιλά. Ήταν βιοπορισμός ζωής. Και οι 5 ανεμογεννήτριες τους έδωσαν δρόμο. Τους έδωσαν ενοίκια για τον δρόμο και για τις θέσεις τους. Τους έδωσαν μειωμένο ρεύμα. Τους έδωσαν κάποια ανταποδοτικά στην περιοχή τους. Για να μπορέσουν να μείνουν σε αυτή. 

Πότε μέχρι σήμερα ενδιαφέρθηκε γι' αυτούς ο πρόεδρος της αστικής Λέσχης Ανδρίων; Πως έφτασε άραγε μέχρι εκεί για να δει και να φωτογραφίσει το τοπίο; Θα πήγαινε μέχρι εκεί χωρίς αυτοκίνητο; Γιατί αυτός και οι "κυκλώπειοι" καταδικάζουν τους ξωμάχους της Άνδρου να συνεχίσουν να πηγαίνουν στα μαντριά τους και στα κονάκια τους με τα πόδια; Πόσο θα αντέξουν μια τέτοια ζωή; Τι πρόσφεραν μέχρι σήμερα οι νεοσταλινικοί "οικολόγοι" και ο πρόεδρος της Λέσχης Ανδρίων στους κτηνοτρόφους της έρημης και μακρινής περιοχής; Τους ρώτησαν ποτέ τι θέλουν; Πως μιλούν γι' αυτούς, χωρίς αυτούς; Αλήθεια γιατί κάποιοι στην Άνδρο είναι κατά της ήπιας ανάπτυξης μιας ξεχασμένης, απομακρυσμένης κι ερημικής περιοχής της Άνδρου;

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Συντάκτη του κειμένο,
Θα σε βρω και δεν θα περάσεις καλά.

Οικολόγος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πλοίαρχος του γλυκού νερού; Πότε ακριβώς πλοιαρχει; στη στεριά ή στα όνειρα; Εκτός από ιδεολόγους έχουμε ανάγκη από συνειδητοποιημένους ενεργούς πολίτες...

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΛΕ ΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
Ρε συ Τζειμς μας δουλεύεις? Ποιοι αποτελούν την πάλε ποτέ αριστοκρατική Λέσχη?
Ο Ναυτικός ( στο χωρίο μου όσοι ασχολούνται με την ναυτιλία λέγονται ναυτικοί, ο εν λόγο κύριος διατυμπανήζει σε κάθε ανακοίνωση πλοιαρχος Ε Ν εμέις στην άνδρο τους ξέρουμε ναυτικους....) (διαγράφεται μια φράση προσβλητική - Εν Άνδρω)
Σίγουρα τα παιδία προσπάθησαν και κατα γενική ομολογία τα πήγαν καλά, αν τώρα δέν ξανα καταίβουν μπορεί ο κάθε ένας να μην καταιβένει για τους δικούς του λόγους..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι τελμπεχαναδες σουρταφερτακηδες γίνονται οικολόγοι ακτιβιστές.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με την όλη ιδιόρρυθμη πορεία του ο πρόεδρος της κάποτε αριστοκρατικής Λέσχης Ανδρίων κατάφερε να απομονωθεί. Στις επερχόμενες εκλογές δεν βάζει κανείς από το σημερινό συμβούλιο μαζί του. 4 στους 5 έφυγαν. Έμεινε μόνος να ψάχνει άλλους τέσσερις. Θα τους βρει; Αν δεν τους βρει μπορεί να τον δούμε την Λέσχη Ανδρίων να παίζει μπριτζ με κινηματικούς και κινηματίες. Not too bad at all!

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον το άρθρο σας και θα ήθελα να παρατηρήσω ότι σε αρκετά σημεία παρουσιάζει κάποιες λογοτεχνικές αρετές. Η ένταση στο ύφος και οι αναφορές σε νεοσταλινικούς μεταφέρουν με ικανοποιητικό τρόπο ένα κλίμα ψυχροπολεμικό. Είναι φανερό λοιπόν ότι ο αρθρογράφος διαθέτει αξιοσημείωτες συγγραφικές δεξιότητες ώστε την κατάλληλη στιγμή να μεταστρέψει το κλίμα. Η στιγμή αυτή θα έρθει όταν θα ξεκινήσουν τα έργα του Κοπελούζου με τα οποία αντιτίθενται τόσο οι νεοσταλινικοί σύμφωνα με το άρθρο ακτιβιστές και οικολόγοι, όσο και το εν Άνδρω αλλά και η δημοτική αρχή. Όταν έρθει η κρίσιμη εκείνη ώρα θα παρακολουθήσω με μεγάλο ενδιαφέρον το τιτάνιο έργο του εν Άνδρω να φέρει κοντά του αλλά κοντά και στην δημοτική αρχή τους ακτιβιστές και οικολόγους οι οποίοι θα συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στην αποτροπή της εκτέλεσης των έργων του Κοπελούζου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εξαιρετική η παρατήρηση σας. Αλλά νομίζω πως δεν θα χρειαστεί. Οι εγκρίσεις έχουν σταματήσει για την ώρα. Η ΔΕΗ δείχνει πως δύσκολα θα συνεχίσει με το σημερινό σχήμα. Υπάρχει πρόταση για μεγάλο επενδυτή γιατί το κόστος της επένδυσης είναι υψηλό. Αν δεν μπει μπορεί να μπει ο Κοπελούζος στ η ΔΕΗ!!!
Οι ανεμογεννήτριες Κοπελούζου για την ώρα είναι στον αέρα. Εκκρεμούν εγκρίσεις και λείπει το καλώδιο που θα φέρει το ρεύμα στην Αττική. Όλα αυτά μεταφέρουν τις ανεμογεννήτριες Κοπελούζου στο αόριστο μέλλον. Αν ακόμα επιμένει. Γιατί πλέον υπάρχει τάση να πάνε οι μηχανές στη θάλασσα ή κοντά στην κεντρική γραμμή της Ελλάδος.
Μερικές από τις πληροφορίες που έχουμε.
ΥΓ. Μείνετε ήσυχος κατά τη γνώμη μας οι ακτιβιστές και νεοσταλινικοί του σήμερα εξάντλησαν όλα τα αποθέματα σε πετρέλαιο και λιγνίτη που είχαν στη "μάχη για το Φραγκάκι", Ήταν κάτι σαν την μάχη του Μόντε Κασίνο στην Ιταλία κατά τον Β' ΠΠ. Εκεί κόλλησαν οι σύμμαχοι και αναγκάστηκαν στην απόβαση του Άντζιο (σχετικά έχουμε γράψει πέρσι τέτοια εποχή μετά την επίσκεψη μας στο Νετούνο και το Άντζιο).
Στο Φραγκάκι κόλλησαν μέσα στα ψέματα τους και αυτοί...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να τους ανακηρύξουμε ευεργέτες του νησιού και έναν να τους στήσουν έναν ανδριάντα οι Πισωμερίτες..........................

This comment was minimized by the moderator on the site

Αντί να βρίζετε και να χυδαιολογείτε δύο-τρεις αργόσχολοι δεν ψάχνετε για κανένα επιχείρημα. Η σκέψη βοηθά, η απερισκεψία όχι...
Την καλημέρα μας...

This comment was minimized by the moderator on the site

Περίεργο...που βρήκε μόνο ένα κατάστημα ανοικτό η αστυνομία...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΠΟΥ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ (ΟΣΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΖΟΥΝ ΩΣ ΤΟΤΕ...), ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΠΕΔΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΣΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ IQ ΤΟΥΣ: ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ.

Περισσότερα