Η αλήθεια για τους σπιζαετούς, το LIFE και τους προπαγανδιστές/ακτιβιστές...

Φωτογραφία με την διαδρομή του 2019 του σπιζαετού από το Φραγκάκι, που αφού διέτρεξε όλη την Ελλάδα, έφτασε Αλβανία, απέφυγε όλα τα αιολικά στη διαδρομή του και τελικά σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία σε κολώνα μέσης τάσης της ΔΕΗ. Ακόμα ένας, σκοτώθηκε σε άλλη κολώνα της ΔΕΗ κάπου στη δυτική Ελλάδα.

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Παρακολουθώ από κοντά τα τεκταινόμενα γύρω από τον σπιζαετό και το Φραγκάκι και σκέφτηκα πως "πολλά ήταν τε ψέματα που είπαν ως εδώ, ας πούμε και μια αλήθεια κι ας πέσει στο γιαλό..." Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση του LIFE Bonelli eastMed: 

«Από τους 25 Σπιζαετούς που έχουν σημανθεί συνολικά, έχουν πεθάνει οι 5 από αυτούς: ένας από πρόσκρουση σε ανεμογεννήτρια, ένας από άμεση δηλητηρίαση, ένας από έμμεση δηλητηρίαση, ένας πυροβολήθηκε στις κατεχόμενες περιοχές  και ένας νεαρός φαίνεται να δέχθηκε επίθεση από άλλο αρπακτικό.» 

Δηλαδή, η αλήθεια σχετικά με όσα παραπλανητικά δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους οι "ακτιβιστές" μόνο ένας από τους 25 σκοτώθηκε από τυχαία πρόσκρουση σε Α/Γ και αυτός στην Κύπρο. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή είναι η στατιστική πραγματικότητα.

Κατά τα άλλα θεωρώ ευχάριστη έκπληξη την όψιμη ενασχόληση των όψιμων πολέμιων των Α/Γ με το LIFE ANDROSSPA που «έτρεξε» στην Άνδρο από το 2011 ως το 2017. Αφού το λοιδόρησαν, το πολέμησαν, το διέσυραν, το έσυραν σε δικαστήρια, ΣΔΟΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργεία, Βουλή. Αφού απείχαν από κάθε εκδήλωσή του. Και αφού αδιαφόρησαν πλήρως για το Διαχειριστικό Σχέδιο των προστατευόμενων περιοχών της Άνδρου που εκπόνησε το LIFE ANDROS σε συνεργασία και με την Ορνιθολογική Εταιρεία και οι ίδιοι δεν συμμετείχαν στη διαβούλευση που έγινε το 2012-2014. Στο τέλος το θυμήθηκαν για να το λοιδορήσουν και πάλι. Κατά τα άλλα οι πολιτικά υποκινούμενοι όλα αυτά τα χρόνια δηλώνουν και "οικολόγοι"!...

Φωτογραφία με την διαδρομή του 2019 του σπιζαετού από το Φραγκάκι μέχρι την Αλβανία. Διέσχισε δηλαδή ολόκληρη Ελλάδα με τόσες Α/Γ και πήγε και σκοτώθηκε το πουλί σε κάποια καλώδια της ΔΕΗ; Μάλιστα γιατί σύμφωνα με όλες τις παρατηρήσεις μέσω δορυφόρου τα πουλιά αυτά αποφεύγουν τα αιολικά πάρκα και πετούν σε μεγάλη απόσταση από αυτά.

Μαζί με τους πολιτικά υποκινούμενους επί 5ετία προσήλθαν και οι "ακτιβιστές", καθώς και η γνωστή καλοκαιρινή παρέα του Γαυρίου - που όλοι πλαισιώνουν πολιτικά την ομάδα Καπάκη - και δηλώνουν και "οικολόγοι" και "προστάτες" του σπιζαετού. Όμως, δυστυχώς έχασαν την ευκαιρία να διατυπώσουν - στο χρόνο που έπρεπε - τις διαφορετικές εκτιμήσεις τους, ώστε να ληφθούν υπόψη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, που επεξεργάστηκε κατόπιν το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης την ενεργοποίησή του Διαχειριστικού Σχεδίου.

Αδιαφόρησαν μέχρι σήμερα για την καθυστέρηση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης. Δηλώνοντας "οικολόγοι, "ακτιβιστές", "περιπατητές", "παραθεριστές" και ότι άλλο άφησαν μόνο τον Συντονιστή του προγράμματος να προσπαθεί γι' αυτό. Και μαζί με αυτόν δεν συνέδραμαν ποτέ και μερικούς ακόμα συνειδητοποιημένους στην Άνδρο, που έτρεξαν και τρέχουν για το LIFE και το περιβάλλον. Μεταξύ αυτών και ο αείμνηστος Γιάννης Γλυνός, αλλά και ο νυν Δήμαρχος. Αν το Διαχειριστικό είχε εγκριθεί, οι φανατικοί της "οικολογίας" θα είχαν να ασχολούνται με πολύ λιγότερα αιολικά πάρκα και το νησί θα είχε ένα επιπλέον εργαλείο χωροθέτησης των Α/Γ.'

Είναι αλήθεια ότι το αιολικό στο Φραγκάκι είναι οριακά εκτός της προτεινόμενης ζώνης απαγόρευσης του Διαχειριστικού Σχεδίου. Όμως, όπου κι αν σταματούσε η απαγορευμένη ζώνη, πάντα θα υπήρχε από εκεί και πέρα κάποιο αιολικό. Και δεν είναι ρεαλιστικό και λογικό όλη η Άνδρος να προτεινόταν - όπως κραυγάζουν εκ των υστέρων μερικοί φανατικοί - ως απαγορευμένη ζώνη. Αντίθετα, πιο ρεαλιστική θέση θα ήταν να υπάρξει ένα ακόμα πιο περιορισμένο σε έκταση χωροταξικό για το νησί από αυτό που υπάρχει σήμερα.

Οι διαδρομές σπιζαετού αρχές 2020 στα καλλιεργημένα χωράφια του LIFE TERRACESCAPE. Βλέπουμε πως αν και δεν υπάρχουν ανεμογεννήτριες αποφεύγει το Φραγκάκι και προτιμάει να κάνει βόλτες στις καλλιέργειες στο Κοχύλου!

Γιατί φυσικά δεν είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει χωροταξικό. Χωροταξικό υπάρχει και στην απαγορευμένη ζώνη του Διαχειριστικού Σχεδίου βρίσκονταν και πολλές Α/Γ του Κοπελούζου, που κόπηκαν για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Όμως οι "ακτιβιστές" γύρω από τους Μαβή και Καπάκη και άλλους που δηλώνουν "οικολόγοι" δεν βρήκαν ποτέ το πολιτικά θάρρος να δώσουν εύσημα στο LIFE ANDROSSPA, που συνέβαλε σημαντικά σε αυτό, παρά την δική τους απουσία σε όλες διεργασίες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια.

Προκαλεί εύλογες απορίες γιατί πολεμήθηκε τόσο πολύ αυτό το Διαχειριστικό Σχέδιο και έκαναν τα πάντα για να μην εγκριθεί, δεδομένου ότι με αυτό "κοβόταν" εταιρεία συμφερόντων Μυτιληναίου, που προωθεί αιολικό στη Ράχη, φάτσα σε όλους τους οικισμούς του Κορθίου, καθώς και αιολικά Κοπελούζου. Απορία επίσης προκαλεί η όψιμη ενεργοποίηση της Ορνιθολογικής, η οποία όμως αυτοαναιρείται, αφού συμμετείχε στο Διαχειριστικό Σχέδιο που τώρα εμφανίζεται κατακρίνει!

Έχουν επίσης εμφανιστεί και άλλες "περιβαλλοντικές οντότητες", που μάλλον ξέχασαν ότι όλες μα όλες οι ενστάσεις τους σχετικά με Φραγκάκι, σπιζαετούς, φωλιές, διαχειριστικά και νομοθεσίες, έχουν απορριφθεί συλλήβδην με την απόφαση 2419/2019 του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συνεχίζουν όμως, γιατί δεν έχουν τι άλλο να κάνουν στη ζωή τους. Δεν πειράζει, δημοκρατία έχουμε και ο καθένας κάνει κατά την κεφαλή του.

Σε κάθε περίπτωση, δεν γίνεται αποδεκτή η οποιαδήποτε επίκληση (θετική ή αρνητική) του παλιού LIFE ANDROSSPA, γιατί απλά τελείωσε. Όσοι θέλουν κάτι να πουν για αυτό και τα παραδοτέα του, είχαν την ευκαιρία να το κάνουν από το 2011 ως το 2017. Μπορούσαν μάλιστα να εκφράσουν και τις αντιθέσεις τους για το Φραγκάκι και άλλες περιοχές και να ληφθούν υπόψη κατά τη διαμόρφωση του Διαχειριστικού Σχεδίου, αλλά δεν θέλησαν για τους δικούς τους λόγους. Τώρα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φωνάζουν προς όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου...

Φιλικά

Α.Δ. ή και του σπιζαετού ο γιός...

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Καλτση, η αναρτημένη μελέτη του LIFE στο site αναφέρει ως συντάκτες την NCC, την Ελληνική Ορνιθολογικη Εταιρεία και συντονιστή τον Δήμο Ανδρου.
Παρακαλώ να αναφέρετε την παραπομπή όπου η Ελληνική Ορνιθολογικη Εταιρεία διαχωρίζει τη θέση της και δεν αποδέχεται τα δημοσιευμένα αποτελέσματα της μελετης, για Ζώνη Α,Β κλπ.
Τελικά η πλειοψηφία του κόσμου αδιαφορεί για τις εσωτερικές έριδες της Ορνιθολογικής και για το ποιος θα φέρει επάξια τον τίτλο του πιο μουτζαχεντίν τζιχαντιστη ορνιθολόγου !!
Καλό το δούλεμα και το σανό, αλλά φαίνεται ότι λίγοι το τρώνε!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά ποιοι κρύβονται πίσω από το φράγκακι?

(διαγράφηκαν δύο φράσεις με υπονοούμενα - Εν Άνδρω)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ πάντως είδα σπιζαετο που πήγαινε για Αλβανία στα διόδια να πληρωνει
Άρα βλακειες λένε ότι κινδυνεύουν από τις ανεμογενητριες.
Επίσης τα βράδια τα αιολικά έχουν κόσμο γιατί όλοι νομίζουν ότι πάνε σε οίκο ανοχης

This comment was minimized by the moderator on the site

Α, μάλιστα, νέα "ηθη" στη δημοσιογραφία! Ανυπόγραφη επιστολή εμφανίζεται ως κύριο άρθρο! Τι κατάντια...
(ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Προφανώς ξέρουμε το όνομα και όλα τα στοιχεία. Άρα δεν είναι ανωνυμο για εμάς. Για εσάς ναι. Αλλά για εσάς σας καλύπτει πως το δημοσιεύει το ΕΠΩΝΥΜΟ Εν Άνδρω. Αυτό δεν είναι κατάντια. Αυτό είναι συνηθισμένο σε όλα τα ΜΜΕ. Το ότι εσείς δεν το ξέρετε είναι δικό σας πρόβλημα)
Και φυσικά το πρόσφατο σχετικό Δελτίο Τύπου της Ορνιθολογικής άφαντο από την ιστοσελίδα.
(ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Όπως ειναι γνωστό όλοι δημοσιεύουν ότι λαμβάνουν. Κι εμείς δεν λάβαμε ΠΟΤΕ κάτι από την Ορνιθολογική. Αν ήθελε η Ορνιθολογική ας μας εστελνε την αυτοαναιρεση της ως φορέα. Υπογράφει το Διαχειριστικο Σχεδιο και μετά βγάζει ανακοίνωση από ότι λέει ο συνεργάτης μας κατά. Προφανώς τα είχε μπερδέψει όταν υπέγραφαν αλλά αντί άλλων...)
Ας ανατράξουν εκεί οι καλοπροαίρετοι αναγνώστες να βρουν απαντήσεις, είναι αυτονόητο πως όσοι πετούν λάσπη δεξιά και αριστερά αξίζουν μόνο περιφρόνηση.
Αποστόλης Καλτσής
(ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: έχετε δίκιο για την περιφρόνηση σε όσους πετάνε λάσπη. Περιμένουμε την περιφρόνηση σας στον Νίκο Αυγουστή που έβρισε χυδαία και πρόστυχα τον διαχειριστή του Εν Άνδρω στο Γαύριο παρουσία δεκάδων πολιτών, του λιμενικού και της αστυνομίας που απλώς παρακολουθούσε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας χωρις να ενοχλεί. Το χειρότερο μετά πήγε στο Φιλιππίδη που έφερε τις Α/Γ και έλεγε ψέματα ενώ όλοι γελούσαν με την αυτοδιαπόμπευση του. Μην κανετε τον κόπο να μας διαψεύσετε γιατί έχουμε καμια 10αριά αυτόπτες μάρτυρες. Αυτά είναι τα νέα ήθη στον ακτιβισμό της Άνδρου. Την καληνύχτα μας...)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τασούλη, της παρεουλας είσαι.