Νέα χρηματοδότηση 700.000 ευρώ από ΥΠΕΣ για ανακατασκευή Χώρας, Καπαριάς και Μπατσίου!

 

(Μετά την Περιφέρεια και ο Δήμος Άνδρου ανακοίνωσε σήμερα την χρηματοδότηση 239.000 ευρώ για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα και των κιγκλιδωμάτων του Δημοτικού Σταδίου της Χώρας. Όμως ο Δήμος προχώρησε παραπέρα και σήμερα ανακοίνωσε επιπλέον και την χρηματοδότηση, άλλων 700.000 ευρώ για την ανακατασκευή (α) του ταρτάν και (β) των 4 πυλώνων του Δημοτικού Σταδίου εντός του 2021. Συνάμα θα ανακατασκευαστούν τόσο το γήπεδο Κορθίου στην Καπαριά όσο και το γήπεδο Υδρούσας στο Μπατσί. Το έργα δημοπρατούνται στις 18 Δεκεμβρίου 2020. Όπως γίνεται φανερό το 2021 θα είναι ένα έτος ανακατασκευής και των τριών αθλητικών έργων της Άνδρου.

Μπροστά σε αυτό τον οργασμό έργων ο πρώην δήμαρχος που πέρασε μια χαλαρή 5ετία κάνοντας ελάχιστα πράγματα επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση με ψέματα. Και ανεβάζει φωτογραφία/καταγγελία του Σταδίου της Χώρας η οποία είναι από τις 7 Μαΐου 2020. Όπως μας επισήμαναν οι υπεύθυνοι του Σταδίου (πολιτικά ο κ. Δ. Γιαννίσης και λειτουργικά ο κ. Δ. Χαζάπης) στις 7 Μαΐου 2020 έγινε η παράδοση από τον συντηρητή που είχε επί 5ετία ο Σουσούδης και οι προηγούμενες διοικήσεις. Άρα η φωτογραφία παραπέμπει στην προηγούμενη κατάσταση. Η σημερινή διοίκηση πήρε υπό την ευθύνη της την συντήρηση του Σταδίου μετά τις 7 Μαΐου 2020 και κατάφερε να το συνεφέρει μέσα σε σχετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το χειρότερο είναι πως ο πρώην δήμαρχος θέλοντας να δείξει πως έκανε έργο στην 5ετια παρουσιάζει σαν έργο την αλλαγή λαμπτήρων Led στον βόρειο πυλώνα! Ξεχνά όμως να πει πως στο Στάδιο που παρέδωσε λειτουργούν πλέον μόνο δύο πυλώνες από τους 4. Ο ένας είναι πεσμένος επί χρόνια και ο άλλος είναι μόνο το κοντάρι χωρίς φώτα. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε και είναι των προηγούμενων ημερών και δείχνει ανάγλυφα το "έργο" Σουσουδη! Επιπλέον ο πρώην δήμαρχος - λόγω της γνωστής αμετροέπειας του - κάνει το λάθος - την μέρα που εξαγγέλλονται συνολικά έργα ενός εκατομμυρίου ευρώ για την πλήρη αναβάθμιση των τριών αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού - να παρουσιάζει σαν "έργο" της 5ετίας του... την αλλαγή λαμπτήρων σε ένα από τους δύο πυλώνες που είναι ακόμα όρθιοι! "Κρείττον του λαλείν το σιγάν" ή μήπως "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσσαι;..." - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020

1. Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ύψους 240.000€, προχωράει ο Δήμος Άνδρου. Αντικείμενο της χρηματοδότησης αποτελεί η περαιτέρω αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ»:

Συγκεκριμένα προβλέπονται: Απομάκρυνση του υφιστάμενου χλοοτάπητα. Επιπεδοποίηση και εξομάλυνση επιφάνειας. Αντικατάσταση του δικτύου αποστράγγισης. -Αντικατάσταση του δικτύου άρδευσης. Προμήθεια και τοποθέτηση χλοοτάπητα. Προμήθεια και αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων κερκίδας.

Το έργο θα εκτελεστεί εντός του 2021. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε με την 549/27-11-2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΝΠ.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ιδιαίτερα τον χωρικό  Αντιπεριφερειάρχη Κυκλαδων, Γεώργιο Λεονταρίτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Π.Ε Κυκλάδων και Έπαρχο Άνδρου, Δημήτριο Λάσκαρη, για την άψογη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη του Νησιού μας για την ικανοποίηση ενός ακόμη αιτήματος μας.

2. Στις 18 Δεκεμβρίου 2020 δημοπρατούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου μας δράσεις άνω των 700 χιλιάδων ευρώ μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, για την αναβάθμιση τόσο του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου όσο και των γηπέδων Καπαριάς και Μπατσίου.

Προχωράμε δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη μας στην νέα γενιά και εν γένει στον κόσμο του Αθλητισμού με έργα και δράσεις, που αναβαθμίζουν τις αθλητικές υποδομές και δίνουν την δυνατότητα άθλησης σε σύγχρονο περιβάλλον.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τόσα χρόνια υπήρχαν αθλητές και ομάδες γιατί ήταν δημαρχαρα ο Θεοδόσης που είναι και αθλητικός τύπος ενώ τώρα εξαφανίστηκαν όλοι και οι αθλητές και οι ομάδες.
ο Πίου σας ενόχλησε η μήπως σας αρέσει....σας καρφώνει τα γκολακια από το σπίτι του ,άρα καλώς αναβαθμίζονται οι αθλητικοι χώροι!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μετά την τελευταία ανακοίνωση των " Άνδρος της ζωής τους " είναι ολοφάνερο ότι όπως βλέπουμε εμείς οι δημότες τα έργα τα βλέπουν και εκείνοι αλλά πολύ τους κόφτει και το γυρίζουν όπου τους βολεύει. Σαν τον σταμνά που βάζει τα χερούλια στη στάμνα όπου βολεύεται. Ας αφήσουν το "ράβε ξήλωνε" εδώ βλέπουμε μόνο ράβε και ράβε και ράβε..........και τόσα έργα το νησί είχε να δει προ αμνημονεύτων χρόνων. Εύγε στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του φαίνεται ολοφάνερα δουλεύουν για την Άνδρο και όχι για............ και ο νοών νοείτω και ουαί των ανοήτω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο Δημαρχαρα εργα πνοης ,αυτα ηταν απαραιτητα ,αμεσα θα δουμε προοδο και αναπτυξη μετα απο αυτα ,τοσες ομαδαρες στο νησι με παικτες σαν τον Πιου , αληθεια η προικα απο τον Χατζημαρκο των 800 000 ευρω στον Λασκαρη πότε θα δουμε 1 ευρω ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κι ήσουν απ' τη μια του κύκλου εσύ...κι εσύ από την άλλη. Αναρωτιέμαι αν αλλάζεις και καπέλα..

This comment was minimized by the moderator on the site

αναμενουμε ανταπαντηση-ευχαριστηριο των ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ για την αμεση ανταποκριση, του αιτηματος τους απο την τωρινη διοίκηση . Αλλα που τετοιο ηθος......

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΥΤΥΧΩΣ 'Η ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΙΚΕ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ" ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στο Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους , στον Έπαρχο Κο Λάσκαρη για την δυνατή πορεία τους και δραστηριότητά τους 1 χρόνο τώρα.Η διαφορά είναι τεράστια με την προηγούμενη διοίκηση και φαίνεται πλέον ξεκάθαρα η σημασία του να συνεργάζεται δημαρχείο και Επαρχείο. Συνεχίστε έτσι

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια στον δήμαρχο !!!Σε ευχαριστούμε για ό,τι κάνεις για το νησί μας !!Είσαι ο καλύτερος!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάποιοι δηλώνουν sportsman και ηταν αραχτοί για καφεδάκια σε καφετέριες βγάζοντας selfie με συλλογους της καρδιάς τους και κάποιοι παίζουν μπάλαρα στα γήπεδα και ας μην δήλωσαν ποτέ αθληταραδες με παχιά λόγια και θα θα θα..
Λοτσαροκαβουραιοι κατηγορία championleague και πρώην selfo sportsman κατηγορία Γ Εθνικη!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ξέραμε ότι το Στάδιο θα επανέλθει στις δόξες του τώρα με τον Κάβουρα, αυτός.το έφτιαξε αυτός θα το ξανά αναδείξει τώρα. Ναι αυτός το έφτιαξε γιατί τότε το δημόσιο εδωσε και σε άλλα.νησια να φτιάξουν γήπεδα , σαν το δικό μας όμως κανένα....γιατί οι γνωριμίες του και το δικό του μεράκι έφεραν δωρεές και έγινε τέτοια γηπεδαρα..για αυτό και τώρα θα ξανά αποκτήσει τη μορφή που του αξίζει!!!

Περισσότερα