Τα 10 έργα που "ξέχασε" ο κ. Σουσούδης ή δημοτικές "ιστορίες καθημερινής τρέλας"...

 

Μίλησε ο πρώην δήμαρχος στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο για 10 έργα που εκτελούνται στο νησί και «όλα είναι δικά του»!!! Δεν ανέφερε όμως κανένα. Προφανώς τα είχε ξεχάσει εκείνη την ώρα! Όπως τα είχε ξεχάσει να τα αναγγείλει και προεκλογικά που δεν αναφέρθηκε σε κανένα! Είτε δεν τα ξέρει είτε τα ξέχασε και προχτές και προεκλογικά. "Ξεχασιάρης" ο κ. Σουσουδης...

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση της πολιτικής οικειοποίησης ξένων έργων που επιχειρεί ο κ. Σουσούδης ένα ερώτημα που έθεσε στην ιστοσελίδα μας αναγνώστης μας: «αν είναι δικά του και νοιώθει υπερήφανος όπως λέει γιατί δεν τα ψήφισε στον προϋπολογισμό; Η απάντηση απλή: «γιατί δεν είναι δικά του και το ξέρει. Ποτέ δεν είχε ένα δικό του ολοκληρωμένο έργο να δείξει στην 5ετία του ο απίστευτος κ. Σουσούδης.

Απόδειξη πως όταν τον κάλεσε ο σημερινός δήμαρχος να απαριθμήσει έστω και ένα έργο της 5ετίας από τα 9.700.000 ευρώ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ που έκανε είπε αιφνιδιασμένος για... τα χρήματα της ΣΑΤΑ πουν πήγαιναν στα χωρία!!! Στην πίεση του νυν δημάρχου να πει έστω και ένα έργο, ο ευρισκόμενος  σε κατάσταση πλήρους αμηχανίας, πανικού και αδιεξόδου - κ. Σουσο'υδης απάντησε αιφνιδιασμένος... την «πεζογέφυρα»!!!

Και γέλασε κάθε πικραμένος. Πιο πολύ ο κ. Γιαννίσης. Και ο μπαϊλντισμένος κ. Μπάλλας – διαχρονικός πρόεδρος του ΔΣ εδώ και 5 χρόνια – ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει λέγοντας του πως αυτή είναι έργο Γιαννίση που την ξεκίνησε και εμού και του Γλυνού που την τελειώσαμε!!! Σε πλήρη σύγχυση ο κ. Σουσούδης μπερδεύοντας τα λόγια (και τα «έργατα» του) απάντησε: «ναι αλλά εγώ την πλήρωσα»!!!

Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εδώ τις περισπούδαστες ψευτιές και βαρυσήμαντες ανοησίες του πρώην δημάρχου. Όμως αυτός προχώρησε ψάχνοντας για τα έργατα του! Και βρήκε - τελώντας σε πλήρη σύγχυση - την «αναστύλωση του βουνού». Εδώ έπεσαν όλοι όσοι άκουγαν στα πατώματα. Και συμπλήρωσε διασκεδάζοντας το ακροατήριο του μιλώντας για το τοιχίο αντιστήριξης, που χρειάστηκε στα τελειώματα ο βιολογικός της Χώρας (που κι αυτός ξεκίνησε επί Γιαννίση, μελετήθηκε επί Βάμβουκα, εντάχθηκε σε χρηματοδότηση και ξεκίνησε επί Γλυνού και το τελευταίο 10% ολοκληρώθηκε επί Σουσούδη). 

Ποια είναι τα έργα που έκανε ο κ. Σουσούδης; Και ποια είναι τα 10 έργα που γίνονται στο νησί και είναι του κ. Σουσούδη; 

Αυτά λοιπόν ήταν τα έργατα της 5ετίας που ανέφερε ο ίδιος ο κ. Σουσούδης. Με την προσθήκη και της ηλεκτροκίνησης!!! Μερικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα (5-6) που πήρε ο Δήμος Άνδρου από πρόγραμμα του εξωτερικού. Αυτά είπε ο κ. Σουσούδης. Και αυτά παρουσιάζονται και στο βίντεο του δημοτικού συμβουλίου που δημοσιεύουμε εδώ προς γνώση των ανδριωτών για τα έργα Σουσούδη. Τουλάχιστον να ξέρουν τι έκανε ο πρώην δήμαρχος όπως τα λέει ο ίδιος και με τα δικά του λόγια…

Τώρα από τα έργα που επιχειρεί να οικειοποιηθεί ας παραθέσουμε καμιά 15αριά που δεν είχε υπόψη του ποτέ και και δεν εξήγγειλε ποτέ προεκλογικά. Τα γράψαμε και χτες, τα γράφουμε και σήμερα, για να τα μάθει να τα παπαγαλίζει (σαν κακός μαθητής του λαϊκισμού) ο ευτράπελος πλέον  κ. Σουσούδης.

Αναλυτικά ο κ. Σουσούδης δεν ήξερε και δεν σκέφτηκε ποτέ και τίποτα για το Επισκοπείο/Επαρχείο. Το έργο μελετήθηκε και ανακατασκευάστηκε πλήρως από τη νέα διοίκηση. Δεν ήξερε και δεν είπε ποτέ τίποτα για τα δίκτυα υδροδότησης και αποχέτευσης και τις ασφαλτοστρώσεις στη Χώρα, για την επερχόμενη ασφαλτόστρωση στη Μεσαριά, τα δίκτυα και την επερχόμενη ασφαλτόστρωση του Νειμποριού. Έργα που θα τελειώσουν τους αμέσους επόμενους μήνες μετά και τις επερχόμενες συνδέσεις της αποχέτευσης. Μόνο επικρίσεις και υπονοούμενα είχε για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης τους και αυτές εξέφρασε στο συμβούλιο.

Δεν σκέφτηκε ποτέ τα ανταποδοτικά των ήδη αδειοδοτημένων αιολικών έργων που έγιναν και γίνονται στο νησί. Η νέα διοίκηση ήδη πέτυχε την χρηματοδότηση της μελέτης του Πολιτιστικού Κέντρου Γαυρίου και την ασφαλιστική κάλυψη του νησιού. Ο κ. Σουσούδης μετά από 5ετία σιωπής βρέθηκε να διαδηλώνει (!!!) στους δρόμους και στο λιμάνι… κατά των αιολικών!!! Αιολικά για τα οποία αυτός και ο σημερινός συνοδοιπόρος του κ. Καπάκης δεν έκαναν τίποτα όταν διοίκησαν.

Ο κ. Σουσουδης δεν σκέφτηκε ποτέ το πεδίο προσέγγισης ελικοπτέρων, τη γλίστρα, την ανακατασκευή του νότιου στεγάστρου στο Γαύριο, τον πλήρη ηλεκτροφωτισμό του λιμανιού και του πάρκινγκ, το νέο περιφερειακό φωτισμό στο Γαύριο. Δεν κυνήγησε ποτέ την επικείμενη ασφαλτόστρωση της βόρειας προβλήτας που ήδη εγκρίθηκε από το λιμενικό ταμείο προχτές. Δεν του πέρασε από το μυαλό ο φωτισμός ιστορικών κτιρίων της Χώρας. Και το μόνο που κατάφερε ήταν μετά την κατάρρευση των ταβανιών στο παλιό δημοτικό σχολείο της Χώρας να τα επισκευάσει. Αντιθέτως η σημερινή διοίκηση με την συμβολή χορηγού (Γ. Καμπάνη) μελέτησε και ενέταξε σε χρηματοδότηση και ήδη ξεκινά μέσα στο επόμενο διάστημα η πλήρης ανακατασκευή του μέσα στο 2021!!!

Και εδώ δεν αναφερόμαστε στις ατυχείς προσπάθειες να ξεκινήσει έργα τα όποια προσπάθησε αλλά ποτέ δεν μπόρεσε (λόγω της γνωστής αναποτελεσματικότητας του) να ξεκινήσει όπως η αποχέτευση Λειβαδίων και Μεσαριάς, που θα τελειώσει τους επόμενους μήνες ή  την ψηφιοποίηση της Καϊρείου, που την βρήκαν στα αζήτητα. Ή, την εκβάθυνση του λιμανιού του Γαυρίου που είχε παραμείνει μετέωρη μέχρι που ασχολήθηκε συστηματικά με αυτή ο Γ. Μαντζώρος.

Ποιο λοιπόν από τα παραπάνω έργα υποδομής που έγιναν ή γίνονται σκέφτηκε ποτέ ο κ. Σουσούδης; ΚΑΝΕΝΑ!!! Γι' αυτό και δεν εξήγγειλε και προεκλογικά κανένα!  Το ότι ένας τουριστικός τύπος όπως ο κ. Αδάμης λέει όλα τα έργα υποδομής «έργα καλλωπισμού» απλώς αποδεικνύει πως η ενιαία αντιπολίτευση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Έργα καλλωπισμού είναι οι φυτεύσεις στα παρτέρια. Όμως ποιος έχασε την σοβαρότητα για να την βρουν οι συνεργαζόμενοι Σουσουδης-Αδάμης; Ο πρώτος οικειοποιείται έργα που δεν ξέρει και δεν μπορεί να αναφέρει, ο άλλος - έχοντας άγνοια της ελληνικής γλώσσας - «καλλωπίζει» όλα τα έργα υποδομής που γίνονται στο νησί σήμερα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι .. ο ''''Γαυριώτης''γράφει λάθος το '''ακατΟνόμαστα '''κείμενα που υπάρχουν μια χαρά .Ακατονόμαστες λέξεις ,πράξεις ,κ.λ.π. Τι σημαίνει ο ακατΟνόμαστος;;;;αυτός που δεν είναι επιτρεπτό να τον κατΟνομάσουμε για λόγους ευπρέπειας σεμνότητας ,κ.λ.π .Και βέβαια δεν έχει σχέση εκείνο ''''τα κείμενα δεν έχουν όνομα'''''. Μα ο ''Γαυριώτης''γράφοντας λάθος όμως με Α και όχι με Ο εννοεί ότι είναι κείμενο που δεν είναι επιτρεπτό. να το ονοματίσουμε ίσως σαν επαίσχυντο;;;σαν αχαρακτήριστο;;;;και όχι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ.........Αυτά λέει η Ελληνική γλώσσα τι να κάνουμε πλούσια αλλά και με δυσκολίες που σε βγάζει άουτ...ενίοτε .Θέλει προσοχή ........Αυτή την ερμηνεία βέβαια την περίμενα από τον φιλόλογο της παρέας...Τα σέβη μου

This comment was minimized by the moderator on the site

Λειπαμε που δεν έχετε τη δημισιογραφικη ευεσθησια να αναρτήσετε όλο μου το κειμενο
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Χαιτόμαστε που "λειπασθε", αλλά δεν λυπόσαστε καθόλου την ελληνική γλώσσα. Εμείς λυπόμαστε που δεν έχετε τη στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία όταν κατηγορείτε και υπονοείτε για πρόσωπα και σάιτ με ΨΕΜΑΤΑ να μην υπογράφετε επώνυμα ώστε όλοι να ξέρουμε ποιος τα λέει.
Η "δοξολογία" για τον Αδάμη και οι "καταγγελίες" για τον Μαντζώρο ή όποιους άλλους δεκτές μόνο επώνυμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αλλο ενα ακατανομαστο κειμενο...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Απορώ που διαβάζετε και σχολιάζετε "ακατανόμαστα κείμενα"!!!
Πρώτον γιατί ξέρετε τα ίδια ανελλήνιστα "ελληνικά" του Αδάμη που μιλά για "καλλωπιστικά έργα" αγνοώντας πως "καλλωπισμός" δεν είναι τα έργα υποδομής, Αλλά οι φυτεύσεις και οι χρωματισμοί. Εσείς μιλάτε για "ακατανόμαστο κείμενο" ξεχνώντας πως τα κείμενα δεν έχουν όνομα έχουν συγγραφέα. Άρα δεν μπορεί να είναι "ακατανόμαστα"!!!
Τι τις θέλετε τις εκφράσεις της καθαρεύουσας όταν δεν μπορείτε να γράψετε δύο λέξεις σωστά;
Από εκεί και πέρα οι προτάσεις Αδάμη για το λιμάνι, που γράφετε για μια ακόμα φορά, είναι έκθεση ιδεών 15ετούς μαθητή γυμνασίου που λέει τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει. Αστεία πράγματα δηλαδή...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

(Διαγράφεται μια φράση που εμπεριέχει κατηγορίες οικονομικού χαρακτήρα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) ....και μετά να μας μιλήσει για καλλωπισμόυς! δεν ντρέπονται λίγο νομίζουν ότι ξεχνάμε , τον έβαλαν και στην περιφέρεια της Χώρας , λες και δεν τον ξέρανε από εκεί, κολπακι για να τον έχουν στο συμβούλιο αυτόν και.οχι τη Βασιλοπούλου.
Εκείνη δεν θα ήταν του χεριου τους αφενός και αφετέρου δεν θα είχε θέμα ευφραδειας όπως εκείνος.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro