Δρομολογήθηκε λύση στο πρόβλημα αστυνόμευσης της Άνδρου

Φωτογραφία μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο γραφείο του υπουργού. 

Δρομολογήθηκε λύση στην αστυνόμευση της Άνδρου μετά από συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη στο υπουργείο το μεσημέρι της 1ης Ιουλίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός θα σταλούν στην Άνδρο για αστυνόμευση εκτάκτως το καλοκαίρι 7 δόκιμοι αστυφύλακες και ένας υπαξιωματικός, ενώ από το φθινόπωρο η υπόσχεση είναι για τέσσερις μόνιμους αστυφύλακες.

Με την συγκεκριμένη δέσμευση η αστυνομική δύναμη του νησιού που σήμερα είναι αποδυναμωμένη (8 αστυφύλακες στη Χώρα και 4 στο Γαύριο) θα αυξηθεί αρκετά με στόχο να μπορούν να βγαίνουν οι υπηρεσίες και οι περιπολίες.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο υπουργός έδειξε εξ αρχής κατανόηση και άκουσε με προσοχή τα αιτήματα της Άνδρου, που διατυπώθηκαν με ενάργεια και πρακτικότητα. Έγινε κατανοητό πως το μέγεθος και οι αποστάσεις του νησιού, που φτάνουν τα 80 χιλιόμετρα (από Μακροτάνταλο μέχρι Κόρθι), η διπλή ανάπτυξη (λιμάνι - πρωτεύουσα), καθώς και η ύπαρξη τεσσάρων βασικών οικισμών, δημιουργούν ανάγκες για μεγαλύτερη δύναμη.

Έτσι ο υπουργός υποσχέθηκε στον δήμαρχο την παραπάνω λύση τόσο για το καλοκαίρι όπου αυξάνει ο πληθυσμός και η κίνηση του νησιού όσο και για το φθινόπωρο, που το νησί περνά σε μια διαφορετική φάση, αλλά οι ανάγκες εξακολουθούν. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι αστυνομικοί της Άνδρου οτι μπορούν κάνουν με τοσο μεγάλη έλλειψη προσωπικού,ειδικα του γαυριου ολη μερα τους βλέπουμε παντού με το περιπολικό. Μπράβο στο δήμαρχο που τους στηρίζει