ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ: Ανακατασκευή εισόδου και κυκλικού κόμβου Όρμου Κορθίου

 

Ο κυκλικός κόμβος της εισόδου στον Όρμο Κορθίου όπως είναι σήμερα ημικατεστραμμένος. Θα ανακατασκευαστεί πλήρως. Οι εργασίες ξεκινούν την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Το έργο στο Κόρθι είναι μέρος συνολικού έργου αξίας 800.000 ευρώ για όλο το νησί, που χρηματοδότησε το υπουργείο Υποδομών το 2021. Η χρηματοδότηση έγινε δυνατή μετά από μελέτη που εκπόνησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου. Το έργο ανέλαβε μετά από διαδικασία νόμιμης διαπραγμάτευσης εργολάβος των Αθηνών και την υπεργολαβία πήρε ο Μ. Βαλμάς. Τα έργα της μελέτης έχουν ήδη προχωρήσει. Ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2022 με την ολοκλήρωση του δρόμου της Παναχράντου. μετά με το τοιχίο στο παραλιακό μέτωπο στο Μπατσι και την αποκατάσταση σκαλοπατιών στο Απροβάτου. Και συνεχίζονται με τον κόμβο του Κορθίου. Ακολουθεί σ'υμφωνα με την τεχνική υπηρεσία η κατασκευή μεγάλου τεχνικού έργου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στον Άνω Σταθμό στις Στενιές στο αμέσως επόμενο διάστημα.)  

Η αθλία αυτή κατάσταση του οδοστρώματος στο Κόρθι δεν ενόχλησε τους διοικούντες τον Δήμο Άνδρου επί 5ετία. Ήρθε η ώρα να ανακατασκευαστεί ο δρόμος. Όσοι "σκούζουν" σήμερα για το έργα είναι οι ίδιοι που σιώπησαν όταν διοικούσαν και δεν έκαναν τότε έργα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 

ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ Ι.Χ ΛΟΓΩ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ

Λόγω εργασιών επισκευής του οδοστρώματος, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και για διάστημα δώδεκα ημερών έως και Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2023, θα διακόπτεται πλήρως η διέλευση των Ι.Χ. κατά τις ώρες 8.00 π.μ. έως τις 17.00μ.μ., στην δημοτική οδό στην είσοδο του Όρμου Κορθίου, από την οικία κας Ζερτοπούλη Μαρίας έως και τον κυκλικό κόμβο από το κατάστημα «Centro» έως έμπροσθεν του Αγροτικού συνεταιρισμού και του ξενοδοχείου κ. Μάνεση,  στην παραλιακή οδό του Όρμου Κορθίου.

Άλλη μια φωτογραφία των περίπου 400 μέτρων διαλυμένου δρόμου που υπάρχει σε αυτή την κατάσταση εδώ και χρόνια. Ήρθε η ώρα της ανακατασκευής. Με την ευκαιρία θα επιδιορθωθούν και οι δρόμοι γύρω από το Πνευματικό Κέντρο Κορθίου όπως είπε η τεχνική υπηρεσία.

Λόγω των εργασιών, παρακαλούμε: 

  1. Ν’ απομακρύνετε πριν από την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 όλα τα σταθμευμένα οχήματα από την περιοχή, για τη διευκόλυνση των εργασιών. 
  1. Κατά τις ώρες των εργασιών, να χρησιμοποιείτε εναλλακτικά τα εξής οδικά δίκτυα: 

α) την επαρχιακή οδό από Σταυροπέδα, για την Χώρα Άνδρου,

β) μέσω των κάθετων οδών του Όρμου Κορθίου (από στενό Super market προς Άγιο Νικόλαο και παραλιακή οδό) και

γ) δια μέσου της χωμάτινης οδού Αϊπάτια – Αλαμανιά – Χώνες. 

  1. Συνιστάται η προσεκτική διέλευση των πεζών καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών. 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία. 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ . ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ? ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ 700 ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ . ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ? ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΗΜΕΡΩΝ (ΒΛΕΠΕ ΚΥΠΡΙ )ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

και αλλα εργα? ολο εργα ειναι αυτη η διοικηση του Λοτσάρη. Ηθελα να ήξερα με τι μουτρα θα αντιπαραταχθει ο Θεοδοσης στον προεκλογικο αγωνα εναντι του Λοτσαρη? Ο Λοτσαρης θα κατέβει με 5 σελίδες έργα και δραστηριότητες και ο άλλος θα μας πει οτι 5 χρόνια έκανε μελέτες που ωρίμασαν αλλα δεν πρόλαβε να μπαλώσει ουτε μια λακουβα στους δρόμους. Ελπίζω οι Ανδριώτες να έχουν ξυπνήσει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωθήκαμε.....Να επισκευάσουμε την βιτρίνα.....Οι δρόμοι που πάνε στα χωριά είναι σε άθλια κατάσταση γεμάτοι λακκούβες να σπάμε τα λάστιχα των αυτ/των Όσο για το διαφημιζόμενο στρώσιμο του δρόμου προς της Γριάς το Πήδημα;;;;άσε για την επόμενη διοίκηση......................