Μια απαραίτητη διευκρίνηση

Του Κυριάκου  Θωμά

Οικονομολόγος - π. Δήμαρχος Υδρούσας - π. Πρόεδρος Δ. Σ. Άνδρου

 

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Από το 2019 που έχασε τις εκλογές ο Θ. Σουσούδης "πολιτικός οπαδός" του επιτίθεται καθημερινά σε προσωπική βάση κατά όλων όσων είναι πολιτικά απέναντι στον πρώην δήμαρχο. Ποτέ δεν υπήρξε ανάλογο φαινόμενο πολιτικής κατάντιας στην ιστορία της Άνδρου. Είναι μια "πολιτική εργολαβία" με καθημερινό στόχο την ηθική εξόντωση όλων όσων έχουν βρεθεί απέναντι... στον δικό του άνθρωπο! Μηδέν πολιτικά επιχειρήματα. Καθημερινές οι προσωπικές επιθέσεις. Εδώ και μήνες στο στόχαστρο του ο Κ. Θωμάς. Αποκορύφωμα αυτού του πολιτικού κατήφορου που ξεκίνησε όταν ο Θ. Σουσούδης το 2019 πέταξε προεκλογικά υπονοούμενα για τον κ. Γιαννίση - το θέμα εξελίχθηκε με μηνύσεις - ήταν τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο της 23ης Ιανουαρίου, τα οποία περιγράφει πιο κάτω ο Κ. Θωμάς. Πορευόμαστε προς τις εκλογές του 2023 και η μόνη πολιτική από ορισμένους είναι ήταν και είναι "λάσπη στον ανεμιστήρα". Κάποιοι θεωρούν πως με προσωπικές ύβρεις και λάσπη θα υπερκεράσουν την πολιτική τους ανικανότητα. Εθελοτυφλούν. Και την κάνουν εμφανέστερη μιας και δεν φαίνεται πως δεν έχουν πλέον να πουν τίποτα για το παρόν και το μέλλον της Άνδρου.) 

Κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της 23ης Ιανουαρίου 2023 δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο  χρηματικό ένταλμα του Δήμου Άνδρου στο οποίο περιλαμβάνονται οι μισθοί όλων των ειδικών συνεργατών ύψους 4.171,55€.  Αυτό εμφανίστηκε  ως η δική μου αμοιβή από τον Δήμο, γεγονός πέρα για πέρα  ψευδές, αφού πράγματι κατέχω αμειβόμενη θέση με μισθό  1023,00€ τον μήνα.

Εάν διαβάσει κάποιος προσεχτικά το ένταλμα θα δει ότι αναφέρει: «Κυριάκος Θωμάς και Λοιποί Δικαιούχοι». Ο δήμος κάθε μήνα εκδίδει ένα συγκεντρωτικό ένταλμα με τις αμοιβές ανά κατηγορία δικαιούχων και το οποίο συνοδεύεται από αναλυτική κατάσταση των ποσών που αναλογεί στον καθένα.  

Όλοι οι Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα - και κατά την προηγούμενη θητεία ο Θ Σουσούδης - είχαν και έχουν ειδικούς συνεργάτες σε ειδικά θέματα.

Ζήτησα κατά την διάρκεια του  Δημοτικού Συμβουλίου να  τοποθετηθούν οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων επ’  αυτού.

Οι Δ. Λοτσάρης και Γ. Καπάκης καταδίκασαν απερίφραστα το γεγονός, της «λάσπης στον ανεμιστήρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γ. Καπάκης. Δυστυχώς ο μόνος που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων ήταν ο Θ. Σουσούδης.  Απάντησε ότι δεν ασχολείται με τις αναρτήσεις «ιδιωτών»

Δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για έναν πρώην, επί 6 χρόνια, συνεργάτη του. Παροχή πολιτικής προστασίας σε πολιτικό οπαδό  ή αδυναμία να καταλάβει την όξυνση στην οποία οδηγεί τον προεκλογικό αγώνα στο νησί;

Υπήρξα Δήμαρχος Υδρούσας  για 8 χρόνια, την περίοδο 2003-2010  και ουδέποτε κατηγορήθηκα για οικονομικές ατασθαλίες . Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης την περίοδο 2011-2014 και Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Σεπτέμβριο  του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Όλη αυτή  η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς καμία καταδίκη για οτιδήποτε. 

Η όξυνση και η λάσπη δεν ταιριάζουν στο Νησί μας. Οι καιροί απαιτούν η προεκλογική περίοδος να αποτελέσει ευκαιρία  γόνιμου διαλόγου. Όλοι δείχνουν έτοιμοι να το κάνουν πλην του Θ. Σουσούδη, ο οποίος αδυνατεί όχι μόνο να αποδεχτεί ακόμα το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019, αλλά και να παρουσιάσει ένα πειστικό και ρεαλιστικό  πολιτικό αφήγημα στην τοπική κοινωνία για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ !ΣΥΧΑΘΗΚΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΚΑΦΕ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑΨΙΜΟ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΥΡΟΥΛΕΣ ! ΕΙΠΑΜΕ ΣΟΒΑΡΕΥΤΙΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ !!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΣΜΑΤΑ !!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε Κυριάκο. ΝΟΜΙΖΕΣ ότι σε στήριξε ο Καπακης. Δεν πρόλαβες να γράψεις ότι καταδίκασε το γεγονός και έβγαλε ανακοίνωση με το ονοματεπώνυμο και την φωτογραφία του κυρίου που ασκεί "πολιτική κριτική" όπως λέει.Με λίγα λόγια έπεσε"σύρμα" μήπως και το σώσουμε, οπότε ας κάνουμε μια ακόμα κωλοτουμπα