Μια ξεχωριστή στιγμή ανήμερα της Αγίας Μαρίνας…

Το "Andros" τη στιγμή που περνά μπροστά από το Απροβάτου σφυρίζοντας... (φωτο: Εν Άνδρω).

Στην ταβέρνα «Μπαλκόνι του Αιγαίου» στο Απροβάτου με τον Βαγγέλη Κολίτσα και τον γαμπρό του. Πίναμε καφέ το πρωινό της Κυριακής: ανήμερα της Αγίας Μαρίνας. Μπροστά το Αιγαίο λαμπερό. Ξάφνου ακούστηκε σφύριγμα πλοίου. Γυρνώ ξαφνιασμένος. Μπροστά από το Απροβάτου περνούσε το “Andros” τραβώντας για Τήνο. Μακριά στον ορίζοντα φαινόταν το Αικατερίνη να πηγαίνει για το ίδιο προορισμό.

-        Μα ποιο πλοίο σφύριξε, αναρωτήθηκα κοιτώντας τον Βαγγέλη…

-        Το “Andros”, απαντά. Είναι ο καπετάν Γιώργης, ο ξάδελφος μου, σφυρά για το χωριό και τον πατέρα του…

Τον παίρνω τηλέφωνο. Μετά τις καλημέρες του λέω πως τον βλέπουμε να περνά κι ακούσαμε το σφύριγμα του πλοίου. Συγκινείται που κάποιοι τον άκουσαν και μας λέει:

-        Σήμερα σφύριξα για το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας…

Ετοιμάζω το βίντεο και του ζητώ να ξανασφυρίξει. Για να τον «ακούσει» όλη η Άνδρος από το “Εν Άνδρω”. Χαίρεται και σφυρίζει. Μετά του ζητάνε και οι άλλοι να ξαναχαιρετίσει… Μας ξαναχαιρετά και μας αποχαιρετά. Το “Andros” απομακρύνεται γοργά…

 Ο καπετάν Γιώργος Κολίτσας χαιρετά από το "Andros" το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας...

Γυρίζω σπίτι και καθώς φτιάχνω το βίντεο θυμάμαι τους παλιούς καπεταναίους που δεν είχαν άλλο τρόπο επικοινωνίας με το νησί τους πέρα από το σφύριγμα του βαποριού όταν πέρναγε στ’ ανοιχτά. Θυμάμαι την σκηνή από την «Μικρά Αγγλία» όπου οι γυναίκες από τη στεριά περιμένανε και χαίρονταν με το πλοίο που περνούσε στ' ανοιχτά σφυρίζοντας για χαιρετισμό…

Σήμερα, ανήμερα της Αγίας Μαρίνας, χάρη στον καπετάν Γιώργη από το Απροβάτου, χρονιάρα μέρα, ζήσαμε και χαρήκαμε μια αντίστοιχη στιγμή.

Και του χρόνου καπετάν Γιώργη…

 «Εν Άνδρω»

  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστώ για την φιλοξενία κύριε Μπασαντη αλλά δεν νομίζω ότι το σχόλιο ειχε ούτε ψεύδη ούτε κακίες αλλά εσείς έχετε τα γενιά και τα κτενια και εσείς δημοσιεύεται ότι σας αρέσει και για τα μη αρεστά σας πετάτε μια δικαιολογία τι οποία κανείς δεν μπορεί να την κρίνει .
Καλό σας βράδυ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Διαβάστε πάλι το κείμενο σας και μετά πείτε μας γιατί θα πρέπει να κάνουμε συζήτηση για το τι αυθαιρετα πιστεύετε εσείς για τον χαρακτήρα ενός εκάστου και του προσωπικού του ρλολου. Απλά πετάτε μια κουβέντα ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!! Γιατί θα πρέπει να δεχθούμε ότι αυθαίρετο χαρακτηρισμό πετά σε προσωπική βάση ο καθένας ανώνυμος. Αν έχετε κάτι πολιτικό να πείτε για εμάς ή οποιονδήποτε να το ακούσουμε. Οι προσωπικές απόψεις (είσαι το ένα ή το άλλο δεν ενδιαφέρουν). Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας παρέμβαση. Καλήμερα σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Και του χρόνου με πήγε πολλά χρόνια πίσω όταν τρέχαμε μικροί να δούμε τα βαπόρια που περνούσαν και σφύριζαν .
Κύριε Μπασαντη παρά πολύ ωραίο, ευτυχώς σήμερα δεν έβαλες κάτι άλλο ...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δυστυχώς το υπόλοιπο σχόλιο διαγράφεται γιατί περιέχει ψεύδη και κακότητες....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro