Νύχτα μαγική με σούπερ-πανσέληνο στην Άνδρο

Το μεγαλύτερο φεγγάρι εδώ και πολλά χρόνια πάνω από την Άνδρο, πάνω από το Αιγαίο, πάνω από την ζωή μας. Το επόμενο θα είναι το 2034. Ποιοι θα ζουν τότε για να το ξαναδούν; Ας το δούμε απόψε. Μια στιγμή στην αιωνιότητα της μικρής ζωης μας. Έστω κι αν τα σύρματα του δρομου επιχειρούν να το φυλακίσουν... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Η λαμπερή μοναδική αποψινή πανσέληνος μ ένα τεράστιο supermoon, φώτισε και ολόκληρη την Άνδρο και την έκανε πιο όμορφη μέσα στο χειμωνιάτικο συννεφιασμένο βράδυ της…

Είναι μια νύχτα μαγική. Πίσω από την Κουβάρα, ξεπρόβαλε ξαφνικά ένα δυνατό φως που απλώθηκε παντού. Καθώς το ολόγιομο φεγγάρι ταξίδευε αργά στον κυκλαδίτικο ουρανό ,ένα χρυσό τόξο άρχισε να διαλύει το σκοτάδι αρχικά στην Παλαιόπολη μετά στο Μπατσι - που γιορτάζει τον προστάτη Άγιο του αγιο Φίλιππο -, το Κυπρί, τον Άγιο Πέτρο, το Γαυριο και τις ερημίες του Κάβο Ντόρο.

Πάνω από το Μπατσί μια πανσέληνος να σκεπάζει με ένα λαμπερό φως όλα τα άσχημα της ζωής και της πόλης. Να σκίζει τα σύννεφα. Να απλώνει παντού. Νύχτα μαγική. Αφιερωμενη στην μιρκή Δανάη που "είναι ένα περιστέρι" που γυρεύει "ένα αστέρι σε έναν κόσμο" μακρινό" (φωτ. Εν Άνδρω). 

Όλα άρχισαν να λάμπουν ξαφνικά. Όλα έγιναν όμορφα και φωτεινά. Οι σκιές δημιουργούσαν εικόνες και σχήματα, που άλλαζαν συνεχώς μορφή καθώς το τεράστιο φεγγάρι έπαιζε κρυφτό μετά σύννεφα.

Νωρίτερα το super moon, είχε καλησπερίσει την Χώρα, τις Στενιές, το Κόρθι και τον Πιτροφό. Η Άνδρος στα καλύτερα της…

Νύχτα γεμάτη όνειρα. Νυχτα γεμάτη θαυματα. Τοπίο ονειρικό μέσα στο ψυχρό και ασημένιο φως της σελήνης. Στην άκρη της εικόνας η εκκλησία της Αγια Βαρβάρας στο Μπατσί. (φωτ. Εν Άνδρω).

Η λάμψη της υπερ-πανσελήνου θα «αγκαλιάσει» τη Γη και θα φωτίσει τον κόσμο πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη πανσέληνο.

Η Σελήνη θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, καθώς θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 348.000 χλμ. Αυτό το χαρακτηριστικό της δίνει τον τίτλο της μεγαλύτερης πανσελήνου από το 1948. Η επόμενη φορά που το φεγγάρι θα είναι τόσο κοντά μας αναμένεται τον Νοέμβριο του 2034, όπως αναφέρει η NASA.

Κ.Χ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet