Οι Ανδριώτες του κόσμου. Και το Εν Άνδρω που ταξιδεύει στον κόσμο!...

 

Διαδρομές στη Μπριζ

Έχουμε γράψει πολλές φορές για το πόσοι μάς διαβάζουν σε τακτική βάση σε όλο τον κόσμο. Τα μηνύματα που έρχονται πολλά. Και από μέρη μακρινά. Αν δούμε τον χάρτη περιοχών του κόσμου που διαβάζουν κάθε στιγμή το Εν Άνδρω μένουμε έκπληκτοι. Το ότι μάς διαβάζουν στην Άνδρο ή στην Αττική είναι γνωστό. Το ότι μάς διαβάζουν λεπτομερώς μάλιστα Ανδριώτες στο εξωτερικό σε τέτοιο βαθμό συνεχίζει να μάς εκπλήττει.

Αλλά ας γίνουμε συγκεκριμένοι. Πρωινό. Σε απάντηση σε κάποιο σχόλιο γράφουμε για ένα ταξίδι μας στις Βρυξέλες προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, που υπήρξαμε κάποτε συνεργάτης του στο υπουργείο Ναυτιλίας. Σε 2-3 ώρες λαμβάνουμε μήνυμα από Βρυξέλες. Είναι ο Σπύρος, συνεργάτης της Κομισιόν, από το Μπατσί. Ρωτά: «είστε Βρυξέλες;»

Μένουμε άναυδοι. Σε ελάχιστο χρόνο ο Σπύρος από το Μπατσί διάβασε το σχόλιο και επικοινώνησε μαζί μας. "Αυτοί διαβάζουν μέχρι και τις απαντήσεις στα σχόλια" μονολογούμε. Απαντάμε με τον ίδιο τρόπο και ζητάμε το τηλέφωνο του, ενώ στέλνουμε το δικό μας. Σε μερικά λεπτά νέο μήνυμα με τo τηλέφωνo του. Τον παίρνουμε. Δεν απαντά.

Διαδρομές στη Μπριζ

Παίρνουμε τηλέφωνο τον Σταμάτη στο Εδιμβούργο, Ανδριώτης από Ρωγό και Μένητες. Ξεκίνησε ως αναγνώστης, εξελίχθηκε σε συνεργάτη και πλέον είναι φίλος. Συζητάμε για το Εδιμβούργο που ξέρουμε και διαπιστώνουμε πως δεν το ξέρουμε!!! Πως στην ευχή μείναμε στην πόλη εκείνη δύο μήνες κάποτε και δεν πήγαμε στο λιμάνι. Θα πάμε την Πρωτοχρονιά, που μάς έχει προσκαλέσει ένα 10ήμερο.

Ξάφνου το τηλέφωνο χτυπά. Άγνωστος αριθμός από Βρυξέλες. Κλείνουμε την συνδιάλεξη με τον Σταμάτη και απαντάμε. Είναι ο Σπύρος! Χαιρόμαστε που μιλάμε. Μας εξηγεί πως βρέθηκε εκεί. Τους εξηγούμε για το ταξίδι μας. Και κλείνουμε ραντεβού για καφέ στις Βρυξέλες. Πριν κλείσουμε του περιγράφουμε γελώντας πως - μέσω Εν Άνδρω - μάς έχουν βρει Ανδριώτες από τον Καναδά μέχρι το Ντίσελντορφ, από το Λονδίνο μέχρι την Ρώμη κλπ.

Τελικά η Άνδρος υπάρχει παντού. Και το Εν Άνδρω είναι το όχημα που συνδέει όλους εσάς που είστε σε όλο τον κόσμο με το νησί. Συγχρόνως δίνει την μοναδική ευκαιρία – που ούτε καν είχαμε σκεφτεί όταν ξεκινάγαμε αυτή την ωραία περιπέτεια – να σάς γνωρίσουμε. Και μερικές φορές να ταξιδέψουμε μέχρι τα μέρη σας ή να ταξιδέψουμε τις ιστορίες σας. Να αφηγηθούμε τις διαδρομές σας. Και να καταγράψουμε την παρουσία σας.

Γιατί η Άνδρος είναι παντού όπου είναι αυτοί που την έχουν στη σκέψη τους και στην καρδιά τους.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΑΝΤΗΣ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet