• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Έσβησε η πυρκαγιά στο Βουνί – Κάηκαν 150 στρέματα πράσινου σε χαράδρα (φωτορεπορτάζ από τις εναέριες ρίψεις)

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημοσίευση: 27/05/2016 Σχόλιο: 1

Μια ακόμα ρίψη πριν λίγα λεπτά. Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία η φωτιά έχει πια μαζευτεί. Τα καναντέρ έκαναν σπουδαία δουλειά. Και από κάτω τα πεζοπόρα τμήματα καθαρίζουν πλέον όλες τις εστίες (φωτο: Εν Άνδρω). 

27/5. ΩΡΑ 17:30 Έσβησε η φωτιά στο Βουνί. Τελίκος απολογισμός: κάηκαν 150 στρέματα σε χαράδρα ανάμεσα στον Άγιο Αντώνιο και στην Αγία Αναστασία. Χάθηκαν αρκετα δέντρα και πολλοί θάμνοι γιατί το μέρος είχε πυκνό πράσινο. – ΕΝ ΑΝΔΡΩ. 

27/5. ΩΡΑ 16:50. Η φωτιά πλέον έχει περιοριστεί κατά 80%. Μετά από κάθε ρίψη τα πεζοπόρα τμήματα πυροσβεσιτικής και εθελοντών ολοκλήρωνουν τό έργο των αεροπλάνω σβήνοντας όλες τις εστίες που απομένουν στο πεδίο μέχρι να πάνε για ανεφοδιασμό και να γυρίζσουν από τον Νειμποριό. Υπάρχουν 8 οχήματα και 16 άνδρες (πυροσβέστες και εθελοντές) και δύο υδροφόρες του Δήμου με 3-4 άνδρες από τον Δήμο Άνδρου. Επί τοπου είναι ο Νίκος Χαζάπης (εθελοντές), ο Χρήστος Παπαϊωάννου (πυροσβέστες) και ο Αντώνης Λάβδας (πολιτική προστασία) – ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

 

Μια από τις πιο εντυπωσιακές ρίψεις των καναντέρ. Αληθινοί βιρτουόζοι στα ακροβατικά οι πιλότοι τους κάνουν ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας στην Άνδρο σβήνοντας την φωτιά στην χαράδρα στο Βουνί  (φωτο: Εν Άνδρω)

 27/5. ΩΡΑ 16:30 Ένα ζέυγος καναντέρ επέστρεψε και άρχισε μια σειρά από εντυπωσιακές ρίψεις. Μετά κάθε ρίωη κατεβαίνουν στον Νειμποριό και ανεφοδιάζονται και ανεβαίνουν στο Βουνί. Μεγάλο μέρος τη φωτιάς περιορίζεται πλέον. Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, του ΣΕΔΑ και της πολιτικής προστάσίας του Δήμου θα ριχτούν στη φωτιά για να σβήσουν αυτά που δεν θα σβήσουν από τα δύο αεροπλάνα. – Εν Άνδρω.  

Η μάχη με την φωτιά από τους αιθέρες. Μια ακόμα εντυπωσιακή ρίψη από τον αέρα του δεύτερου ζέυγους των καναντέρ που επέστρεψαν (φωτο: Εν Άνδρω) 

Η μάχη από τον άερα. Τα καναντέρ επέστρεψαν και άρχισαν πάλι ρίψεις περιορίζοντας την φωτιά. (φωτο: Εν Άνδρω)

Μια ακόμα άποψη της περιοχής της πυρκαγιάς στο Βουνί (φωτο: για το Εν Άνδρω) 

 

Η περιοχή της φωτιάς στο Βουνί στη θέση Άγιος Αντώνιος. Διακρίνεται το αεροπλάνο που θα κάνει ρίψη νερού (φωτο: για το Εν Άνδρω)

 27/5, ΩΡΑ 15:25 – Τα δύο καναντέρ έφυγαν μετά από μια σειρά ρίψεις. Αναμένεται νέο ζεύγος καναντέρ σε λίγο. Η φωτιά εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρβ μέσα σε δύσβατη χαράδρα. Επί τόπου είναι τρια οχήματα του ΣΕΔΑ, πέντε της πυροσβεστικής και δύο υδροφόρες της πολιτικής Πποσπασίας του Δήμου Άνδρου. Επικεφαλής είναι ο Χρήστος Παπαϊωάννου του κλιμακίου της πυροσβεστικης, ο Νίκος Χαζάπης του ΣΕΔΑ και ο Αντώνης Λάβδας της πολιτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου. Καίγονται σχοίνα, πουρνάρια και άλλοι θάμνοι. Υπάρχει πολύ δύσκολη πρόσβαση. Τα πράγματα τα κάνει πιο δύσκολα ο άνεμος που είναι 4=5 μποφώρ.

Νεώτερα σε λίγο.

“Εν Άνδρω”

Το αεροπλάνο καναντέρ μετά την ρίψη (φωτο: για το Εν Άνδρω)

Φωτογραφία των καναντέρ που ετοιμάζονται για ανεφοδιασμό στον Νειμποριό, ενώ δύο κάνουν μπάνιο!!! (φωτο: Εν Άνδρω)

27/5 ΩΡΑ 14:50 Μέτωπο πυρκαγιάς σε εξέλιξη στο Βουνί αυτή τη στιγμή. Στον τόπο δύο αυτοκίνητα των εθελοντών πυροσβεστών, ένα του κλιμακίου και μια υδροφόρα του Δήμου. Έχουν έρθει και δύο αεροπλάνα καναντέρ. Ο άνεμος στην περιοχή είναι 4 μποφώρ. Ίσως σπεύσουν και άλλα αυτοκίνητα για ενίσχυση των πρώτων που ήδη έφτασαν.

Τα δύο καναντέρ ανεφοδιάζονται στον Νειμποριό… (φωτο: Εν Άνδρω)

 

Σε λίγο νεότερα…

«Εν Άνδρω» 

1 Σχόλιο

  1. Ο/Η wizardofoz λέει:
    28/05/2016 στις 03:12

    Μπράβο σε όλους.. ..!

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΓΥΑΛΙΑ – ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ: όταν η θάλασσα πήρε αμπάριζα την στεριά…20/02/2026
  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές19/02/2026
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία18/02/2026
  • ΚΟΡΘΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 202618/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    2. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    3. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    4. Γιάννης Κ. στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    5. Γρίπη στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.709)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb