• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

FERRYHOPPER: Οι κορυφαίοι νησιωτικοί προορισμοί για Έλληνες και ξένους το 2025. Που βρίσκεται η Άνδρος.

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημοσίευση: 20/01/2026 Σχόλιο: 1

 

(Το Ferryhopper είναι η κορυφαία διεθνής πλατφόρμα ακτοπλοϊκών ταξιδιών, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να συγκρίνουν και να κλείσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσα από μια ενιαία εφαρμογή, σε λίγα μόλις κλικ και χωρίς κρυφές χρεώσεις. Σε συνεργασία με περισσότερες από 190 ακτοπλοϊκές εταιρείες, παρουσία σε πάνω από 33 χώρες και διαθέσιμο σε 15 γλώσσες, το Ferryhopper εξυπηρετεί πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, για ταξίδια σε προορισμούς από τη Μεσόγειο και την Ευρώπη έως το Μεξικό, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη. Εδώ παρουσιάζει τον απολογισμό του 2025 με τα 10 πιο επισκέψιμα νησιά με πλοίο. Δεν περιλαμβάνονται οι αεροπορικές επισκέψεις για τον λόγο αυτόν νησιά που είναι κορυφαίοι προορισμοί είναι είτε πολύ χαμηλά είτε απουσιάζουν.)

  • Οι Έλληνες ταξιδιώτες προτίμησαν την Αίγινα, ενώ οι ξένοι την Πάρο.
  • Μείωση της Σαντορίνης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε Πάρο, Νάξο και Μύκονο.
  • Η Gen Z επέλεξε κοντινές αποδράσεις και nightlife και οι μεγαλύτεροι πιο κλασικούς προορισμούς.

Το 2025 αποδείχθηκε μια χρονιά με αλλαγές και μετατοπίσεις στις ταξιδιωτικές επιλογές, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας ακτοπλοϊκών εισιτηρίων Ferryhopper, οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Έλληνες ταξιδιώτες το 2025 ήταν:

  1. Αίγινα
  2. Τήνος
  3. Σύρος
  4. Πάρος
  5. Κρήτη
  6. Κύθνος
  7. Νάξος
  8. Κέα
  9. Άνδρος
  10. Κέρκυρα

Η Αίγινα αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη της χρονιάς και βρέθηκε στην κορυφή, από την έβδομη θέση το 2024. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα, τα συχνά δρομολόγια και τα πιο οικονομικά ακτοπλοϊκά την καθιστούν ιδανική επιλογή για σύντομες αποδράσεις. 

Συνολικά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυκλάδων διατήρησαν σταθερά υψηλές επιδόσεις, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν μεγαλύτερα νησιά, όπως η Κρήτη και η Κέρκυρα, που παραμένουν κλασικές επιλογές για πολυήμερες διακοπές.

Αντίστοιχα, οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα για ξένους ταξιδιώτες το 2025 ήταν:

  1. Πάρος
  2. Νάξος
  3. Μύκονος
  4. Σαντορίνη
  5. Αίγινα
  6. Μήλος
  7. Ύδρα
  8. Κέρκυρα
  9. Ίος
  10. Κρήτη

Τα νησιά των Κυκλάδων κέντρισαν για άλλη μια χρονιά το ενδιαφέρον των ξένων ταξιδιωτών, με τη δεκάδα να συμπληρώνουν κλασικοί προορισμοί στον Αργοσαρωνικό, η Κρήτη και η Κέρκυρα.

Η περίπτωση της Σαντορίνης

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία των δεδομένων του Ferryhopper για το 2025 ήταν η πτώση στις κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τη Σαντορίνη. 

Το νησί, που επί σειρά ετών βρισκόταν σταθερά στην κορυφή των διεθνών επιλογών, παρουσίασε μειωμένη ζήτηση, κυρίως από αγορές του εξωτερικού. Παράγοντες όπως η συζήτηση γύρω από τον υπερτουρισμό, η αυξημένη τιμολόγηση αλλά και οι ανησυχίες που εκφράστηκαν στις αρχές του έτους επηρέασαν τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή δεν οδήγησε σε συνολική κάμψη του ενδιαφέροντος για τις Κυκλάδες, αλλά σε μετατόπιση του ενδιαφέροντος προς προορισμούς όπως η Πάρος, η Νάξος και η Μύκονος, καθώς και νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως η Αίγινα και Ύδρα.

Οι προτιμήσεις από γενιά σε γενιά. Ποιοι προτιμούν την Άνδρο.

Η Αίγινα, η Πάρος και η Νάξος ήταν τα πιο δημοφιλή νησιά για το 2025, ωστόσο κάθε ηλικιακή ομάδα είχε διαφοροποιήσεις. Η Gen Z (νεαροί 18-24) προτίμησε επίσης νησιά με εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα και νυχτερινή ζωή, όπως η Μύκονος, το Αγκίστρι και η Ίος, ενώ οι Millennials (νεώτεροι 25-44)  ταξίδεψαν επίσης σε πιο κλασικές επιλογές των Κυκλάδων, όπως η Τήνος, η Σαντορίνη και η Σύρος. 

Τέλος, oι Gen X (μεσήλικες 45-54) και οι ταξιδιώτες 65+ (ηλικιωμένοι) από την πλευρά τους είχαν μεγαλύτερη ποικιλία στους προορισμούς τους, με την Άνδρο, την Κέα, την Ύδρα και την Κέρκυρα να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις τους.

 

 

 

1 Σχόλιο

  1. Ο/Η aprovatianos λέει:
    20/01/2026 στις 05:29

    Τα στοιχεία του ferryhopper δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα, καθώς οι περισσότεροι που βγάζουν εισιτήρια για Άνδρο τα βγάζουν μέσω των πρακτορείων και από τις ιστοσελίδες των ναυτιλιακών. Αριθμοί που το ferryhopper δεν έχει προσβαση. Τα μόνα ορθά στοιχεία είναι αυτά των λιμεναρχείων. Ειδικά για Άνδρο αφαιρούμε και ένα 10% για τους τσαμπατζήδες που πάνε Τήνο Μύκονο και βγάζουν εισιτήριο για Άνδρο. Οπότε παίζει να είμαστε πιο πάνω στη λίστα σαν προορισμός. Μάλλον 6 – 7οι είμαστε.

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: Καίγονται δύο δεξαμενόπλοια στον Περσικό, το ένα ελληνικών συμφερόντων!
  • Ελληνόκτητο το ένα πλοίο που χτυπήθηκε στο Ορμούζ
  • ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ: Σώστε την Deutsche Welle με 30.000 υπογραφές…
  • Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ B΄ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
  • Marine Traffic: Βάρδια στον Περσικό από τις οθόνες της Ομόνοιας!!!

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: Καίγονται δύο δεξαμενόπλοια στον Περσικό, το ένα ελληνικών συμφερόντων!12/03/2026
  • Ελληνόκτητο το ένα πλοίο που χτυπήθηκε στο Ορμούζ11/03/2026
  • ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ: Σώστε την Deutsche Welle με 30.000 υπογραφές…11/03/2026
  • ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ! ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…11/03/2026
  • Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ B΄ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ10/03/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Noelle Daley στο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    2. Shine στο ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ: 1,4 εκατ. ευρώ για μισθούς στην καθαριότητα;;;
    3. Απροβατιανός στο ΠΑΣΧΑ: Πολλά τα πλοία και τα δρομολόγια, ερωτηματικό όμως οι αφίξεις…
    4. enandro στο ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ στο καθήκον στον φλεγόμενο Περσικό…
    5. enandro στο ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ στο καθήκον στον φλεγόμενο Περσικό…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (336)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.724)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.488)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (773)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.727)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.084)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (353)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb