ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: Χωματόδρομοι στο… πουθενά !!!

(Ο αναγνώστης Λ.Δ. έστειλε την παρακάτω επώνυμη ανάρτηση-διαμαρτυρία, που αναφέρεται στον χωματόδρομο προς Βλιχάδα, στο Μακροτάνταλο, με την επεξήγηση, πως εκτός από κατοικίες και κατοίκους στην περιοχή υπάρχει και μπαρ στην παραλία. Δημοσιεύουμε την διαμαρτυρία με την ελπίδα ο δήμαρχος να πληροφορηθεί την κατάσταση, μετά από τόσα 7,5 χρόνια δημαρχίας, και να στείλει έστω ένα μηχάνημα μπας και διορθώσει κάτι από ένα χωματόδρομο, που φαίνεται να οδηγεί… στο πουθενά!!! – Εν Άνδρω.)

Γράφει ο Γιώργος Παντελιάς
Θα θέλαμε να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο στον Δήμο για την απίστευτη εμπειρία off-road που προσφέρει δωρεάν στους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού μας. Ο δρόμος πλέον δεν είναι απλώς χωμάτινος αλλά μια πίστα επιβίωσης με λακκούβες , νεροφαγώματα και σασπένς σε κάθε μέτρο.
Μετά από κάθε κακοκαιρία, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, αποδεικνύοντας ότι η εγκατάλειψη μπορεί πράγματι να θεωρηθεί…στρατηγικό έργο ανάπτυξης.
Ίσως ο στόχος είναι να φτάνουν μόνο όσοι διαθέτουν τζιπ, τρακτέρ ή άλογο. Οι υπόλοιποι ας αρκεστουν στις φωτογραφίες του χωριου μας.
Ευτυχώς ο Δήμος παραμένει σταθερός σε ένα μόνο πράγμα: στην απόλυτη αδιαφορία.
Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη βροχή για να δούμε την νέα έκδοση του δρόμου.
Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί μάλλον την παραλία και κάποια σπίτια που έχουν κτισθεί για παραθεριστικές κατοικίες;;;μάλλον κάποιοι ιδιώτες ανοίγουν ένα χωματόδρομο και μετά ζητούν να γίνει άσφαλτος…..Ο δρόμος προς την παραλία ”Γριάς το Πήδημα ” στο Κόρθι τον διάνοιξε η τότε πρόεδρος της κοινότητας κ Σκόρδου το μακρινό 1993.Το 2025 έγινε άσφαλτος αφού επί Λοτσάρη είχε βρεθεί το σχετικό κονδύλι…Υπομονή…..
Το γεγονός ότι το μπαρ στην παραλία κάνει σωρειες παραβάσεων όπως απουσία τουαλετών και εναπόθεση εξοπλισμου στην πανέμορφη αυτή παραλία όλο το χρόνο αντί για τέσσερις μήνες δεν ενοχλεί κανέναν.
Σαράντα χρόνια με τα lada πηγαίνουμε, καλύτερα ας μην αλλάξει για χάρη των απαίδευτων που πετάνε τα σκουπίδια τους εν κινήσει
Για τους κατοίκους που αναφέρεται η διαμαρτυρία μηδέν ενδιαφέρον. Αυτοί διαμαρτύρονται. Όχι το μπαρ. Πως και δεν το είδατε;
Τους ψηφίσατε … λουστείτε τους !! το λούσιμο χωρίς νερό γιατί σε λίγο δεν θα έχομε …dry cleaning…που λεν και στο χωριό μου.
Ξερει ο Δημαρχος που ειναι η Βλιχάδα;;
Αυτούς ακριβώς τους δρόμους στοχοποιεί με την Απόφαση του του 2023 το ΣτΕ και ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ κάθε μορφής αναγνώριση της νομιμότητας των αγροτεμαχίων εκατέρωθεν αυτών ώστε να έχουν το δικαίωμα να θεωρηθούν “Άρτια και Οικοδομήσιμα” και επομένως να έχουν πλέον την παραμικρή οικονομική αξία (πλην της συναισθηματικής) για τους ιδιοκτήτες τους ! Με μια μονοκονδυλιά λοιπόν εκατομμύρια ιδιοκτησίες Εκτός Σχεδίου σε ολόκληρη την Ελλάδα έχασαν την αξία τους ενώ την ίδια στιγμή η ΑΑΔΕ τις συνυπολογίζει ως Ακίνητη Περιουσία ! Το “Κράτος παγαπόντης” σε όλο του το μεγαλείο !
Πρωτότυπο:
“Ρωτήστε και εμάς τους κατοίκους της Άρνας που έχουμε τόσους χωματόδρομους: κάθε πότε γίνεται συντήρηση, εάν γίνεται ποτέ.”
Γιατί δεν ρωτάτε εσείς τον δήμαρχο; Αυτός έχει την ευθύνη.