• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟ. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ.

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημοσίευση: 09/06/2026 Σχόλια: 13

Πλήρες το λιμάνι της Ραφήνας καθημερινά από πλοία κατά τις νυχτερινές ώρες.

ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Από την Τετάρτη 10 Ιουνίου ένα νέο καθημερινό δρομολόγιο ξεκινά από Ραφήνα για Κυκλάδες συμπεριλαμβάνοντας και την Άνδρο. Καθημερινά  και εναλλάξ ξεκινούν το FAST FERRIES ANDROS  και το ANDROS KING στις 07:50,  τη μια μέρα από Ραφήνα το ένα και από Σαντορίνη, ενώνοντας ΑΝΔΡΟ – ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ – ΠΑΡΟ – ΙΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

Την Τετάρτη 10/6, λοιπόν, ξεκινά το νέο δρομολόγιο με το FAST FERRIES ANDROS από Ραφήνα στις 07:50 για Σαντορίνη και με το ANDROS KING ανάποδα, την ίδια ώρα από Σαντορίνη για Ραφήνα.

Κάθε βράδυ ένα πλοίο αναγκάζεται και μένει αρόδο. Στην φωτογραφία το Andros King το βράδυ της 7ης Ιουνίου.

Τα δύο πλοία θα συνδέουν καθημερινά τα 6 δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων ποντάροντας στις ενδιάμεσες διαδρομές και δίνοντας την ευκαιρία καθημερινά σε επισκέπτες από την Ελλάδα και ιδίως το εξωτερικό να επισκεφθούν περισσότερα νησιά. Κάτι που είναι το ζητούμενο στη νέα εποχή των καλοκαιρινών ταξιδιών.

Ταυτοχρόνως, το γεγονός πως ένα από τα δύο πλοία καθημερινά θα διανυκτερεύει στη Σαντορίνη ανακουφίζει το βαρυφορτωμένο λιμάνι της Ραφήνας, που με τις τόσες αδειοδοτήσεις (πολύ πέραν των δυνατοτήτων του) από την πολιτική ηγεσία το έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.   

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Με το νέο δρομολόγιο οι δύο εταιρείες επιχειρούν να απαντήσουν στην ένταση του ανταγωνισμού, που δημιουργήθηκε με τα δύο νέα μεγάλα ταχύπλοα, που έβαλε στην καλοκαιρινή γραμμή απέναντι τους η SEAJETS προσφέροντας και μειωμένο εισιτήριο και μειωμένο χρόνο διαδρομής, παίρνοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος της αυξημένης καθημερινής θερινής  επιβατικής κίνησης.

Ο ανταγωνισμός έφτασε λοιπόν στα όρια του. Η εξίσωση των εισιτηρίων των ταχυπλόων με τα συμβατικά και ο μειωμένος χρόνος ταξιδιού άλλαξε τις καλοκαιρινές ρότες και την καθημερινή κίνηση. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο, που λόγω του πολέμου στον Κόλπο το πετρέλαιο εκτινάχθηκε στα ύψη και μαζί με αυτό τα καύσιμα, αλλά και όλα τα καταναλωτικά αγαθά και τις υπηρεσίες.

Με την έγκριση του νέου δρομολογίου από την 10η Ιουνίου ελαφρύνεται το νυχτερινό φορτίο του λιμανιού. Τι θα γίνει όμως όταν εγκριθεί και νέο πλοίο, όπως πιθανολογείται, μένει να φανεί. Το υπουργείο Ναυτιλίας πάντως έχει ειδοποιηθεί αρμοδίως για τα προβλήματα από το Λιμεναρχείο. Και αυτό αποφασίζει σε τελευταία ανάλυση. Το ποια είναι η στρατηγική του παραμένει άγνωστό κυρίως στους νησιώτες που χρειάζονται πλοία όλο τον χρόνο.

Όλη αυτή η ακρίβεια επιβάρυνε πολλαπλά τα πλοία (και ταχύπλοα και συμβατικά) γιατί τόσο στα καύσιμα πήγαν στα ύψη όσο όλες οι επισκευές, συντήρηση, ανταλλακτικά, μισθοί κλπ. τα οποία που αυξήθηκαν υπέρμετρα. Ταυτοχρόνως η κυβέρνηση δεν έδωσε τα χρήματα που είχε υποσχεθεί στην ακτοπλοΐα για την μη αύξηση των εισιτηρίων για το καλοκαίρι.

Στην ένταση του καλοκαιρινού ανταγωνισμού να προσθέσουμε πως υπάρχουν σε εκκρεμότητα δύο ακόμα δρομολόγια της SEAJEATS για την γραμμή. Ένα ακόμα ταχύπλοο μέσα στην μέρα και ακόμα ένα συμβατικό. Λέγεται πως επιστρέφει και το SUPERFERRY ΙΙ.

Οι παραπάνω εξελίξεις οδηγούν σε μια περίεργη κατάσταση, καθώς αναμένεται τα περισσότερα πλοία, που κυκλοφορούν σήμερα,  να αποσυρθούν τέλος Σεπτέμβρη. Δηλαδή, πολύ πριν το τέλος της θερινής σεζόν, που τυπικά ολοκληρώνεται στις 31/10.

Το ευτύχημα για την γραμμή μας είναι πως τόσο η κίνηση της Μυκόνου όσο και η άνοδος της Τήνου δημιουργούν τις προϋποθέσεις (κίνηση πολλών φορτηγών και επιβατών) λόγω επέκταση της σεζόν σε αυτά τα νησιά όσο και της ανοικοδόμησης τους, έτσι θα κρατηθούν την μακρά χειμερινή περίοδο των 6 περίπου μηνών τα δύο πλοία την ημέρα. κάτι που θα κρατήσει εν ζωή και την Άνδρο, που πλέον φυλλοροεί σε μεγάλο βαθμό τον χειμώνα.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

13 Comments

  1. Ο/Η ΙΒΑΝ λέει:
    10/06/2026 στις 11:08

    Φανταστείτε να ξεκινούν όλα αυτά τα πλοία από Ραφήνα με διαφορά 10-15 λεπτών το ένα από το άλλο και να φτάνουν στην Ανδρο και να έχει καιρό στο λιμάνι… Και να περιμένουν αρόδο να δέσουν ένα – ένα… Και να έρχονται και 1-2 ακόμη από Τήνο. Τρεις ώρες και βάλε θα διαρκεί το ταξίδι… Για να μην πω για τις καθυστερήσεις που θα έχει φορτωθεί το καθένα για το δρομολόγιο της επιστροφής του… Χάος!!!!!!!!!!!!!

    Απάντηση
  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:
    10/06/2026 στις 10:05

    Ολα καλα! Μόνο ΑΕΚ!! Την έξοδο απ το Λιμάνι που ειναι μια χωάνη ποιος εχει τα κοτσια να τη μονοδρομήσει;;;; Ελεος!!

    Απάντηση
  3. Ο/Η F. S. K. λέει:
    09/06/2026 στις 11:44

    ΑΝ όντως είναι θέμα αστυνομικού ελέγχου (και μόνο) η αρμοδιότητα είναι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων (στην Σύρο). Σίγουρα όμως και εκείνοι υπεκφεύγοντας και μη αναλαμβάνοντας τις ευθύνες “θα ρίξουν το μπαλάκι” στον Δήμο , και αυτός με την σειρά του στο Λιμεναρχείο και το Α.Τ. Άνδρου ! Φαύλος κύκλος δηλαδή ! Άραγε η θέση της Επάρχου στο ζήτημα ποια είναι ; Γιατί σιωπά ; Ας κάνει και αυτή ένα διάβημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

    Απάντηση
  4. Ο/Η Ουγκώ ντε Κρεβελιέ λέει:
    09/06/2026 στις 09:59

    Τι παπά τρώμε τόσα χρόνια? Αρχικά αύξησαν τα εισιτήρια, μετά έβαλαν τις αεροπορικές θέσεις, μετά αυξησαν ξανά τα εισιτήρια, μετά ακύρωναν δρομολόγια με λίγο κόσμο με αφορμή ψευτοαπαγορευτικά. Και φτάσαμε στο 2026 με διπλάσια ή και τριπλάσια τιμή αργού να εμφανίζεται ένας κομήτης και να τους χαλάει το παρτάκι του καρτέλ! Εάν έρθει το superferryII και έχει εισιτήριο κάτω από 20€, θα έχετε υποστεί τεράστιο ξεβράκωμα! Θα γίνω ΑΕΚ που είμαι φανατικός Παναθηναϊκάκιας!

    Απάντηση
    1. Ο/Η Νick λέει:
      09/06/2026 στις 12:42

      Eτσι ακριβως φιλε..

      Απάντηση
    2. Ο/Η ΙΒΑΝ λέει:
      11/06/2026 στις 12:57

      Κάθε χρόνο έβγαζαν ένα ακόμη πλοίο από τις πλάτες μας. Και χωρίς δανεισμό όπως έγραφε και το αγαπημένο en andro. Το Superferry II έρχεται από όσο λένε με €13 το άτομο για Ανδρο και θα κάνει δρομολόγια Ραφήνα – Ανδρο – Τήνο και πίσω. Ερθει, δεν έρθει όμως, το ξεβράκωμα του καρτέλ είναι γεγονός

      Απάντηση
      1. Ο/Η enandro λέει:
        12/06/2026 στις 12:08

        Πότε το Εν Άνδρω έγραψε περί δανεισμού ή όχι εταιρειών; Βρείτε έστω και μια φορά κάτι τέτοιο.
        Αλήθεια ποιο Superferry έρχεται και με τι εισιτήριο; Με 13 ευρώ; Μωρέ μπράβο. Ιδίως αν δεν έρθει μπορεί να το βάλει και 9 ευρώ. Για να σας ευχαριστήσει. Αφού δεν θα έρθει όσο θέλει βάζει δρομολόγια που δεν θα κάνει.
        Μήπως από τα πολλά ψέματα σας μπερδευτήκατε;

        Απάντηση
  5. Ο/Η Σ.Κ. λέει:
    09/06/2026 στις 08:13

    Τα ταχυπλοα και οι τιμες των εισιτηριων τους απλα “ξεβρακωσαν” τις 2 εταιρειες που δραστηριοποιουνται χρονια στη γραμμη και που εχουν κανει ενα ατυπο καρτελ με απολυτη ομοιγενεια σε τιμες. Ως γνωστων τα ταχυπλοα της Seajet (και οχι μονο) , ειναι αρκτετα πιο ενεργοβορα απο τα αντιστοιχα συμβατικα. Παρολ’αυτα βλεπουμε φετος οτι οι τιμες των εισιτηριων ειναι ιδιες και φθηνοτερες (και μαλιστα σε μια χρονια με ιδιαιτερη πιεση λογω του πολεμου!!!!!). Ποιο ειναι το συμπερασμα? Οτι οι 2 κοκκινομπλε εταιρειες, που ειναι μονιμα διαμαρτυρομενες παρεπιπτοντως, οχι μονο δεν ζοριζονται να τα βγαλουν περα, αλλα εχουν σιγουρα και υπερκερδη (καλα αυτο δεν ηταν και κατι νεο, οταν η μια καθε 2 χρονια αγοραζει και ανακαινιζει νεο πλοιο). Δεν γινεται κυριοι, ο μεν Ηλιοπουλος να εχει πολυ περισσοτερα εξοδα σε καυσιμα (ας πουμε οτι τελη και μισθοι ειναι ιδιοι), και να εχει τα εισιτηρια φθηνοτερα απο εσας. Δεν ειναι χαζος. Ουτε και δημιουργει υπερζημιες στην εταιρεια του. Απλα αποφασισε να χτυπησει το καρτελ. Αν τωρα αποφασισει και φερει πισω και το SFII με ακομα πιο ανταγωνιστικες τιμες, βλεπω να ζουμε εποχες Πηνελοπη Α, οπου με την προσφορα δωρεαν εισιτηριου επιστροφης αυτοκινητου, καποτε, ειχε εξολοθρευσει τον ανταγωνισμο (που μεχρι προσφατα δεν υπηρχε καν).

    Απάντηση
    1. Ο/Η ΒΤ λέει:
      10/06/2026 στις 18:59

      Η στρατηγική της SEAJETS είναι μακροπρόθεσμα η εξαφάνιση του ανταγωνισμού. Τα ταχύπλοα με χαμηλό εισιτήριο είναι σίγουρα ζημιογόνα στη γραμμή Ανδρου Τήνου αλλά τα βγάζουν πολλαπλά από απλά μονοπώλια στις γραμμές την ΠαροΝαξίας και των δυτικών Κυκλάδων από Πειραιά που τα εισιτήρια έχουν 85 -90 ευρώ χωρίς ανταγωνισμό καθώς δεν υπάρχουν σχεδόν τα συμβατικά. Πχ στις δυτικές Κυκλάδες μόνο ο «Σολωμός» και όχι καθημερινά. Άρα όπου δεν υπάρχει εναλλακτική και ανταγωνισμός οι τιμές είναι υπερπολλαπλάσιες. Η SEAJETS δε χάνει στο σύνολο. Στις συγκεκριμένες είναι ζημιογόνα όμως.

      Απάντηση
  6. Ο/Η Cyclades 365 λέει:
    09/06/2026 στις 07:22

    Πολύ ωραία! Αλλά και στην Σαντορίνη, δύσκολος ο νυκτερινός ελλιμενισμός…
    Καλό θα είναι να κάνουν διανυκτέρευση στην Θηρασιά, αλλά με εμπορικό δρομολόγιο.
    Μακάρι επιτέλους να αποκτήσει και η Θηρασιά ένα δρομολόγιο με την Αττική, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά.

    Απάντηση
    1. Ο/Η nick λέει:
      11/06/2026 στις 02:17

      γιατί δύσκολος; γνήσια απορία

      Απάντηση
  7. Ο/Η Γιάννης Κ. λέει:
    09/06/2026 στις 07:20

    Καλημέρα,
    θα ήθελα να υποβάλλω μία ερώτηση μήπως σε αυτή υπάρχει απάντηση.
    Σχετικά με το δρόμο στο Γαύριο που έχουν πιάτσα τα ταξί. Υπάρχει σήμα στην είσοδο που τον καθιστά μονόδρομο. Όμως ΟΥΔΕΙΣ υπακούει. Είναι πάρα πολλοί οι οδηγοί που μπαίνουν ανάποδα και τυς βρίσκουν μπροστά τους όσοι πορεύονται κανονικά. Χειμώνα-καλοκαίρι…
    Σε ερώτηση στην αστυνομία για το ποιος έχει την ευθύνη με παρέπεμψαν στο λιμενικό μια και είναι στο λιμάνι. Οι λιμενικοί πάλι στην αστυνομία μια και είναι δρόμος εκτός λιμανιού!!! Το γνωστό πινκ-πονκ!
    Μήπως γνωρίζετε εσείς γιατί δεν υπάρχει κάποιος να διευθυτήσει την ανωμαλία;
    Ευχαριστώ.

    Απάντηση
    1. Ο/Η enandro λέει:
      09/06/2026 στις 10:28

      Είναι θέμα αστυνομικού ελέγχου. Αλλά και πολιτικής ευθύνης. Ποιος ελέγχει τι σε αυτό το νησί; Κάποιος έχει την πολιτική ευθύνη για ελέγχους που ΔΕΝ γίνονται από τα όργανα. Κι αυτός είναι ο Δήμος Άνδρου. Αυτός βλέπει, γνωρίζει, επιβλέπει. Απλά πράγματα.

      Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΑΝΔΡΟΣ: Πέφτουν μπετά 10 Ιουλίου στη Χώρα Άνδρου! Κι ο Δήμος Άνδρου “συστήνει”… ηρεμία!!!
  • ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ! ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ…
  • Στην κορυφή του κόσμου οι αθλητές του ΝΟΑ Σύλια Κανέλλου Κοκκινάκη και Κωνσταντίνος Σουρλατζής !
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Χρειάζεται σήμανση γύρω από τον φάρο Τουρλίτη…
  • Cine Batsi: “Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μεσ’ τα θερινά τα σινεμά…”

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΚΥΜΑΤΑ-ΚΥΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ “και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού”!…14/07/2026
  • ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ! ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ…13/07/2026
  • Στην κορυφή του κόσμου οι αθλητές του ΝΟΑ Σύλια Κανέλλου Κοκκινάκη και Κωνσταντίνος Σουρλατζής !12/07/2026
  • SHIMA: Εξωτικές γεύσεις στο Μπατσί !…12/07/2026
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Χρειάζεται σήμανση γύρω από τον φάρο Τουρλίτη…12/07/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. enandro στο ΠΡΟΣΟΧΗ: Χρειάζεται σήμανση γύρω από τον φάρο Τουρλίτη…
    2. Γιάννης Κ. στο ΚΥΜΑΤΑ-ΚΥΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ “και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού”!…
    3. Πέτρος Απαλακης στο Cine Batsi: “Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μεσ’ τα θερινά τα σινεμά…”
    4. Πέτρος Απαλακης στο Cine Batsi: “Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μεσ’ τα θερινά τα σινεμά…”
    5. Πέτρος Απαλακης στο Cine Batsi: “Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μεσ’ τα θερινά τα σινεμά…”

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (244)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (9)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (343)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3,824)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1,573)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (801)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2,787)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1,103)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (357)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb