• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΡΑΦΗΝΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αγκυροβόλια και 24ωρη απεργία στις 3 Ιουλίου!!!

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημοσίευση: 27/06/2026 Σχόλια: 16

Φωτογραφία από την συγκέντρωση της Ραφήνας για τα αγκυροβόλια την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Σε μια μεγάλη για τα δεδομένα της εποχής συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ εκατοντάδες ναυτεργάτες των πλοίων της Ραφήνας διαμαρτυρήθηκαν για την καθημερινή βραδινή εξορία τριών πλοίων σε αγκυροβόλια εκτός λιμανιού. Μαζί τους διαμαρτυρήθηκαν και κάτοικοι της πόλης για την υπερσυγκέντρωση πλοίων σε ένα μικρό λιμάνι, που οδηγεί στο να ασφυκτιούν και η πόλη και το λιμάνι.

Τα πλοία μπαινοβγαίνουν. Το ένα ξεφόρτωσε και πάει για αγκυροβόλιο. Τα άλλα δύο έρχονται για αποβίβαση των λιγοστών επιβατών που μεταφέρουν…
Οι κάτοικοι της Ραφήνας διαμαρτύρονται. Σημειώνουμε την πλήρη απουσία και αδιαφορία της δημάρχου Ραφήνας.

Όπως είπε, μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο καπετάνιος του Superferry, η εφετινή κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Υπάρχουν κάθε βράδυ πολλαπλάσια πλοία για τις ελάχιστες θέσεις πρόσδεσης του λιμανιού. Ουδέποτε πριν στις δεκαετίες που λειτουργεί το λιμάνι δεν έχουν δοθεί τόσα δρομολόγια σε τόσα διαφορετικά πλοία. Κι αυτό συμβαίνει χωρίς να υπάρχει αύξηση της επιβατικής και μεταφορικής κίνησης. Ιδιαίτερα όπως τόνισε μιλώντας ακολούθως επίκουρος ναυτικός πλοίου είναι πρωτόγνωρο το υπουργείο Ναυτιλίας να δικαιολογείται λέγοντας “εμείς δίνουμε δρομολόγια δεν δίνουμε θέσεις ελλιμενισμού”. Μια τέτοια ανεύθυνη θέση υπονομεύει την ασφάλεια και των πλοίων και πληρωμάτων, που κάθε βράδυ βλέπουν τρία πλοία να εξορίζονται είτε αρόδο είτε σε άλλα λιμάνια της περιοχής (Λαύριο, Μαρμάρι).

Άλλη μια φωτογραφία από την συγκέντρωση για τα αγκυροβόλια στη Ραφήνα

Την ασφάλεια πλοίων και των πληρωμάτων, αλλά και την αδυναμία μερικές φορές να προλάβουν τα πλοία να πάρουν καύσιμα και νερό στολιμάνι τόνισε και ο καπετάνιος του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, καθώς και την υπερεργασία των πληρωμάτων. Την υπερεργασία τόνισε, ακολούθως, και ο πρόεδρος των ναυτεργατών της ΠΕΝΕΝ. Ιδιαιτέρως ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στάθηκε στο γεγονός πως ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας αδιαφορεί πλήρως για τους ναυτικούς και ποντάρει στην πλήρη σιωπή που κυριαρχεί στα μεγάλα ΜΜΕ για το τόσο σοβαρό θέμα του αγκυροβολίου και των κινδύνων, που αυτό συνεπάγεται. Η σιωπή των ΜΜΕ περιορίζει το πολιτικό του κόστος του υπουργού, συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ μιλά στους συγκεντρεωμένους.

Και συνέχισε ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, σημειώνοντας την πλήρη απουσία όλων των ειδησεογραφικών καναλιών και από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ραφήνας για την εξορία πλοίων και πληρωμάτων σε ανασφαλή αγκυροβόλια. Όμως, αυτή η κατάσταση είπε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, θα αλλάξει εντελώς και εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την προσεχή Παρασκευή 3 Ιουλίου, με την έναρξη της κορύφωσης της εφετινής θερινής περιόδου, σε όλα τα πλοία της Ραφήνας.

Φωτογραφία από την συγκέντρωση για τα αγκυροβόλια στη Ραφήνα.

Αυτή η απεργία εν μέσω θέρους, τόνισε, θα αναγκάσει τα σιωπηλά ΜΜΕ να εστιάσουν στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργήσει αποκλειστικά το υπουργείο Ναυτιλίας με την ανεύθυνη πρακτική του στη Ραφήνα. Τελειώνοντας δε είπε πως τα πράγματα αναμένονται να χειροτερέψουν στην Ραφήνα, καθώς ήδη έρχεται κι άλλο ένα συμβατικό πλοίο, το Super Star, για το δρομολόγιο Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Κάτι που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη πίεση σε ένα λιμάνι που ασφυκτιά από πλοία, αλλά όχι από επιβάτες!!!

Με την κατάληξη της συγκέντρωσης τα πλοία άρχισαν να σφυρίζουν. Την ίδια στιγμή το πλοίο Superferry σήκωσε άγκυρες για να πάει στα ανοικτά να αγκυροβολήσει, ενώ κατέφθανε στο λιμάνι το ταχύπλοο Golden Princess, ολοκληρώνοντας το δρομολόγιο του για να ελλιμενιστεί. Να σημειώσουμε πως μετά την πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, που μοιράζει αβέρτα δρομολόγια, οι θέσεις ελλιμενισμού από το Λιμεναρχείο και τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας έχουν περιοριστεί στις 4. Τα υπόλοιπα πλέον μένουν έξω με ότι αυτό συνεπάγεται για το λιμάνι, τα πλοία, τα πληρώματα.

16 Comments

  1. Ο/Η enandro λέει:
    29/06/2026 στις 08:34

    Δημοσιεύσαμε και τα 4 συνεχή σχόλια του σχολιαστή “Δημήτρης”. Τα βρήκαμε λίαν διασκεδαστικά. Τέτοιες λαμπρές προτάσεις πρέπει να επικρατήσουν στη Ραφήνα. Όλες εξαιρετικές: στη φυλακή οι καπετάνιοι, στις εξορίες τα πλοία που δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές σας, και κριτήρια ανταγωνιστικότητας ότι ορίζει και γουστάρει ο καθένας. Όλα πολύ λογικά!!! Όπως και το mail σας που είναι: bourdelo@gmail.com

    Απάντηση
  2. Ο/Η Δημήτρης λέει:
    29/06/2026 στις 06:46

    Προφανώς όλα τα πλοία δεν μπορούν να ελλιμενιστούν στο λιμάνι της Ραφήνας. Αυτό είναι σίγουρο. Να μεγαλώσει το λιμάνι μέχρι αύριο, μάλλον δε γίνεται. Με ποιο κριτήριο θα ελλιμενίζονται λοιπόν κατά προτεραιότητα τα καράβια; Ας δούμε μερικές προτάσεις:
    Αυτός που διέλυσε το λιμενοβραχίονα είτε πρέπει να θεωρηθεί ανασφαλής και να μην ταξιδεύει, οπότε ας τον στείλουν στο Πέραμα, σε ακινησία, μέχρι μετά από έλεγχο του ΛΣ να θεωρηθεί αξιόπλοος.
    Αυτοί που στο παρελθόν έχουν εμπλακεί σε ναυτικά ατυχήματα να θεωρηθούν ανασφαλείς και να μην ταξιδεύουν και ας στους στείλουν στο Πέραμα, σε ακινησία, μέχρι μετά από έλεγχο του ΛΣ να θεωρηθούν αξιόπλοοι.
    Όποιος πληρώσει τα περισσότερα, εξασφαλίζει θέση στο λιμάνι
    Όποιος είναι πιο ανταγωνιστικός, εξασφαλίζει θέση στο λιμάνι.
    Όποιος έχει πιο γηρασμένα πλοία, στο Πέραμα
    Τα πλοία που θα αγκυροβολούν θα υποβάλουν σχέδιο αγκυροβολίας στο Λιμεναρχείο.

    Απάντηση
  3. Ο/Η Δημήτρης λέει:
    29/06/2026 στις 06:32

    Οι εταιρίες που δεν είναι ανταγωνιστικές να μην μπαίνουν στο λιμάνι.

    Απάντηση
  4. Ο/Η Γιάννης λέει:
    28/06/2026 στις 06:10

    Η απεργία είναι υποκινουμενη. Το από ποιους είναι αυτονόητο.
    Ποιός επαγγελματίας εστίασης στο λιμάνι της Ραφήνας δεν θέλει πλοία;
    Ποιός ταξιτζής της Ραφήνας δεν θέλει πλοία;
    Ακόμα και τα ψαράδικα τον μεγαλύτερο όγκο ψαριών στους ταξιδιώτες τον πουλάνε.
    Μην μιλήσω για τα πρακτορεία που κυνηγάνε το κάθε ευρώ της προμήθειας.
    Θάλασσα και πλοία ανέκαθεν ήσαν ταυτόσημα της ανάπτυξης και των νέων δρόμων εμπορίου.
    Τώρα σας έπιασε ο πόνος πού θα δένουν τα πλοία με απαγορευτικό;
    Τον χειμώνα ζείτε αλλού και δεν βλέπετε πού πάνε;
    Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει άπλωμα στις ώρες αφιξοαναχωρησης. Να μην πέφτουν όλα τα πλοία μαζεμένα.
    Και ευκαιρία είναι αυτός που διέλυσε τον λιμενοβραχίονα να τον φτιάξει σύμφωνα με τα νέα σχέδια ώστε να γίνουν θέσεις ελλιμενισμού.

    Απάντηση
    1. Ο/Η enandro λέει:
      28/06/2026 στις 09:04

      Εσύ μπάρμπα Γιάννη ή όπως αλλιώς σε λένε, μπορείς να πεις στους καπεταναίους που θα δένουν με απαγορευτικό 9-10 μποφόρ; Μόνο αυτό. Γιατί η ανακοίνωση της Ένωσης Πλοιάρχων αυτό ρωτάει και μόνο. Απάντησε τους ποιο θα είναι το “ασφαλές λιμάνι” με το απαγορευτικό κι όλα καλά. Όλα τα άλλα που γράφεις για επαγγελματίες Ραφήνα και περιχώρων βράστα κι άστα με 9-10 μποφόρ και τα πλοία να βολoδέρνουν μεσοπέλαγα γύρω από μια άγκυρα. Κι αν σπάσει έσπασε έτσι. Κι αν φουντάρει και κανένα no problem. Τον χειμώνα πάνε όλα Πέραμα και δένουν για μήνες. Ούτε αυτό το ξέρεις ε; Αυτά και περαστικά σου…
      ΥΓ Και να μπαλωθεί ο λιμενοβραχίονας δεν αυξάνουν οι θέσεις ελλιμενισμού. Ούτε αυτό το ξέρεις έτσι; Μα που ζεις στην Λαμία; Αλήθεια ποιον εξυπηρετείς γράφοντας αυτά τα άσχετα;

      Απάντηση
      1. Ο/Η Γιάννης λέει:
        28/06/2026 στις 13:57

        Η επιτομή της ευγένειας είσαι μπάρμπα Διαμαντή. Μην τυχόν πει κανείς άλλος διαφορετική γνώμη. Στον Καιάδα.
        Τα περαστικά επιστρέφονται.
        Και το εννοώ.

        Απάντηση
      2. Ο/Η Δημήτρης λέει:
        29/06/2026 στις 06:48

        Μπαρμπα-Κώστα, στο Πέραμα

        Απάντηση
    2. Ο/Η Δημήτρης λέει:
      29/06/2026 στις 06:36

      Να αφαιρεθεί το δίπλωμα πλοιάρχου, σε αυτόν που διέλυσε το λιμενοβραχίονα, και να φυλακιστεί. Να πληρώσει ο πλοιοκτήτης για την αποκατάσταση και να απαγορευτούν τα πλοία του να μπαίνουν στο λιμάνι αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο λιμάνι και να ταξιδεύουν, μέχρι να διέλθουν έλεγχο αξιοπλοΐας και ασφάλειας πλου από το λιμενικό σώμα. Επιτέλους πρέπει να βασιλέψει η δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο και να επικρατήσει η ουσία.

      Απάντηση
  5. Ο/Η My opinion λέει:
    27/06/2026 στις 11:40

    Φυσικά και το υπουργείο έχει μεγάλη ευθύνη. Το λιμάνι της Ραφήνας είναι απαράδεκτο για τον όγκο που εξυπηρετεί πλοίων και επιβατών, όμως οι πλοιοκτήτες είναι άμοιροι ευθυνών που ζητούν έγκριση νέων δρομολογίων όταν μάλιστα οι επιβάτες όπως διαβάζουμε είναι ελάχιστοι;

    Απάντηση
    1. Ο/Η enandro λέει:
      27/06/2026 στις 12:52

      Με συγχωρείτε αλλά ΔΕΝ φταίνε οι πλοιοκτήτες. Καθέ ένας μπορεί να ζητήσει 30 δρομολόγια. Δικαίωμα του. Υπάρχει όμως ένα κράτος που εκπροσωπεί όλη την κοινωνία και θεωρητικά το κοινό καλό. Το κράτος αυτό έχει κυβέρνηση που το διοικεί. Και η διοίκηση γνωρίζει τη δυναμικότητα κάθε λιμανιού. Γνωρίζει και τις αντοχές του. Γνωρίζει και τους κινδύνους όταν υπάρχουν 15 δρομολόγια, 11 πλοία και μόνο 5 θέσεις σε ένα λιμάνι. Ποιος έχει την ευθύνη να μοιράσει τις θέσεις και τα δρομολόγια και με ποια κριτήρια;
      Οι πλοιοκτήτες; Που το ακούσατε αυτό. Ποια είναι η δουλειά της κυβέρνησης και του υπουργού; Να νίπτουν τα χέρια τους; Ποιος θα πάρει την ευθύνη για να διοικήσει την Ραφήνα; Οι ακτοπλόοι; Οι επιβάτες που θέλουν κατά χιλιάδες ή λιγότερο να πάνε στα νησιά; Που τα ακούσατε αυτά;
      Αγαπητέ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ο ΥΠΟΥΡΓΟΙ της έχουν την ΠΛΗΡΗ και την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να διοικήσουν και να ορίσουν δρομολόγια και θέσεις ελλιμενισμού. ΟΧΙ οι εφοπλιστές. Πάρτε το απόφαση ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ στο ένα και μοναδικό καθήκον που είχε. Και μαζί του ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ. Αν αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ του Μαξίμου και του κ. Μητσοτάκη, τότε ΑΠΕΤΥΧΑΝ και αυτοί μαζί με τον Κικίλια.
      Δυσκολεύεστε να το αποδεχτείτε. Κατανοητό. Όμως έτσι έχουν τα πράγματα και μην μοιράζετε τις ευθύνες, όπως και άλλοι εδώ μέσα, στους συνδικαλιστές, στους αριστερούς, στους λαϊκιστές, στους εφοπλιστές.
      Αυτά και περιμένουμε τη λύση του προβλήματος, που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ο υπουργός ΚΙΚΙΛΙΑΣ από την κυβέρνηση στην οποία ανήκει. Αν υπάρχει και αν μπορεί να το καταλάβει πριν έχουμε και τα ΤΕΜΠΗ της Ραφήνας. Και μετά θα ψάχνουν να βρουν αν φταίει ο καβοδέτης ή ο πλοίαρχος. Την καλησπέρα μας.

      Απάντηση
  6. Ο/Η Αγιος Νικολαος Ραφηνα λέει:
    27/06/2026 στις 11:13

    Ερωτηση προς το υπουργειο και το λιμεναρχειο, αν εχουμε λογω καιρου απαγορευτικο πλευσης που θα δεσουν 3 η 4 πλοια? Στα αραξοβολια? Μεσοπελαγα? Στο Λαυριο? Στο Γαυριο? Στη Σαντορινη? Στην Κατερινη? Στην Γαστουνη? Στο υπουργειο Ναυτιλιας? Στο Μαξιμου? Στον Πειραια? Για πειτε τους Κικιλια ταχα μου υπουργε της πλακας.
    Αυτα βλεπει ο γειτονας μου ο Καραμανλης και σας συχτηριζει καθημερινα ο ανθρωπος.

    Απάντηση
    1. Ο/Η Δημήτρης λέει:
      29/06/2026 στις 06:49

      Εγκαίρως στο Πέραμα

      Απάντηση
  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:
    27/06/2026 στις 09:36

    Ελα που αυτη την φορα τα πληρωματα που ταλαιπωρουνται στα αγκυροβολια τηε συμφορας ειχαν διπλα τους μονο τα σωματεια και κανεναν αλλο. Που ειναι η αξιοκατακριτη εν προκειμενω κυβερνηση και το εξαφανισμενο εδω υπουργειο της να εξηγησουν πως δινουν δρομολογια χωρις να υπαρχει λιμανι φορτωσης? Αν εκαναν απεργια Δευτερα ισως δεν το επαιρνε κανεις ειδηση. Και δεν θα ειχε κοστος. Εδω εγινε συγκεντρωση Παρασκευη βραδυ για ενα σοβαρο ζητημα και δεν υπηρξε ουτε ενα καναλι οπως φανηκε. Η κυβερνηση ελεγχει τα παντα. Τι να κανουν οι ανθρωποι? Να αποδεχτουν αλλα 3 δρομολογια και αλλα 4 καραβια αροδο? Αν γινει ατυχημα θα φταινε ποιοι? Οι πλοιαρχοι? Το προβλημα λοιπον δεν ειναι παντα οι συνδικαλιστες και οι αριστεροστροφοι. Ειναι πλεον οι ανευθυνοι κυβερνωντες που η αλαζονια τους και η αυθαιρεσια τους εχει φτασει στα ουρανια. Αν δεν το βλεπετε εσεις περαστικα σας. Το βλεπουμε ομως ολοι εμεις οι αλλοι.

    Απάντηση
  8. Ο/Η Γαυριωτης λέει:
    27/06/2026 στις 08:09

    Για αλλη μια φορα οι εργατοπατερες μαζι με τα γνωστα (ακρο)αριστεροστροφα γιουσουφακια τους (με τις κοκκινες σημαιες στις φωτογραφιες) πανε να τα κανουν μανταρα.
    Καταρχην ξεκιναμε με το οτι οι ναυτικοι εχουν 100% δικιο και καλα εκαναν αυτην την ολιγοωρη διαμαρτυρια.
    Ανακοινωντας ομως 24ωρη διαμαρτυρια ημερα Παρασκευη τι νομιζουν θα καταφερουν? Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα φερουν απεναντι τους, τοσο τους ταξιδιωτες οσο και τους επαγγελματιες των νησιων που θα χασουν ενα απο τα λιγα ΣΚ που εχουν μεσα στο καλοκαιτι να δουλεψουν!!! Θα μπορουσαν να το κανουν οποιαδηποτε αλλη ημερα της βδομαδας εκτος ΣΚ, αλλα αποφασισαν να ταλαιπωρησουν τον κοσμο λες και φταιει αυτος!!
    Αλλα θα μου πεις πρωτη φορα συμβαινει στην Ελλαδα? Εδω χωριστηκε ολη η χωρα στη μεση πριν λιγους μηνες…

    Απάντηση
  9. Ο/Η ATH λέει:
    27/06/2026 στις 07:33

    Επιτελους ξυπναμε αργα αργα. Τωρα πρεπει και απεργια των πλοιοκτητων η απεργια παλι πεινας…..

    Απάντηση
  10. Ο/Η Σχολιαστής λέει:
    27/06/2026 στις 05:57

    Και άλλο πλοίο στην Ραφήνα με αυτή την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι?.Εξαντλούνται τα πληρώματα . Ας του δώσουν άδεια από το λιμάνι του Λαυρίου.

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • Ένα νέο κεφάλαιο για τον «Τόπο» στον Άγιο Πέτρο
  • To SUPERSTAR επιστρέφει στη Ραφήνα
  • ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ
  • ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ: Μεγάλη ταλαιπωρία από τα ασυνάρτητα δρομολόγια στην Άνδρο…
  • ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝΟ: Πλήρες αδιέξοδο σε ρεμέτζα και δρομολόγια σε Τήνο και Άνδρο!…

Πρόσφατα Άρθρα

  • Οι 32οι ΠΛΟΕΣ παρουσιάζουν την έκθεση το «Αίνιγμα της Εικόνας»18/07/2026
  • Ένα νέο κεφάλαιο για τον «Τόπο» στον Άγιο Πέτρο18/07/2026
  • To SUPERSTAR επιστρέφει στη Ραφήνα17/07/2026
  • ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ: Μεγάλη ταλαιπωρία από τα ασυνάρτητα δρομολόγια στην Άνδρο…17/07/2026
  • ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝΟ: Πλήρες αδιέξοδο σε ρεμέτζα και δρομολόγια σε Τήνο και Άνδρο!…17/07/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. enandro στο To SUPERSTAR επιστρέφει στη Ραφήνα
    2. ΑΝΤΟΝΙΟ Β στο ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ: Μεγάλη ταλαιπωρία από τα ασυνάρτητα δρομολόγια στην Άνδρο…
    3. Γαύριο στο To SUPERSTAR επιστρέφει στη Ραφήνα
    4. Για την δήθεν ταξιδιωτισσα στο ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ: Μεγάλη ταλαιπωρία από τα ασυνάρτητα δρομολόγια στην Άνδρο…
    5. Δέσποινα στο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝΟ: Πλήρες αδιέξοδο σε ρεμέτζα και δρομολόγια σε Τήνο και Άνδρο!…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (244)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (9)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (343)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3,828)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1,577)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (801)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2,788)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1,107)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (357)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb