Είναι δυνατόν ο Δήμος Άνδρου να συμπεριφέρεται σα να μην τον αφορούν τα ζητήματα της ακτοπλοΐας;

Όλα αυτά τα πλοία και τα δρομολόγια στην Ραφήνα δεν προβλημάτισαν κανέναν από αυτούς που διοικούν;
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ: Είναι δυνατόν ο Δήμος Άνδρου να συμπεριφέρεται σα να μην τον αφορούν τα ζητήματα της ακτοπλοΐας;
Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Την Παρασκευή η Άνδρος δεν θα έχει καράβια λόγω της απεργίας των ναυτεργατών. Τα αιτήματα τους είναι εύλογα. Η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης για 24 ώρες και μάλιστα τη συγκεκριμένη ημέρα, σημαίνει ένα χαμένο Σαββατοκύριακο για την Άνδρο και είναι γνωστό σε όλους ότι η τοπική οικονομία στηρίζεται σε αυτά τα τριήμερα. Ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού δεν αντέχει ούτε ένα χαμένο τριήμερο.
Η Άνδρος δεν συνδέεται με τον Πειραιά, δεν διαθέτει αεροδρόμιο, άρα μιλάμε για πλήρη αποκλεισμό του νησιού (στην καρδιά της τουριστικής περιόδου) με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο Δήμος Άνδρου δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σα να μην τον αφορούν τα ζητήματα της ακτοπλοΐας. Οι ναυτεργάτες απεργούν διεκδικώντας ασφάλεια για τους ίδιους και τους επιβάτες, καθώς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Και η Άνδρος διεκδικεί ασφαλείς και σύγχρονες θαλάσσιες συγκοινωνίες, 12 μήνες τον χρόνο. Διεκδικεί φτηνές και προσιτές τιμές εισιτηρίων αλλά και λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού που θα αναβαθμίσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας.
Πριν από 1,5 χρόνο, τον Ιανουάριο του 2025, ο κ.Σουσούδης είχε αρνηθεί να συζητηθεί η πρόταση μας στο δημοτικό συμβούλιο για τους κανόνες της πράσινης μετάβασης που οδηγούν σε αύξηση του λειτουργικού κόστους στην ακτοπλοΐα και που μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Είχαμε προτείνει να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, να συζητήσουμε το πρόβλημα και να διεκδικήσουμε και να προτείνουμε όλοι μαζί λύσεις.
Σήμερα υπάρχουν νέα δεδομένα για τα οποία ο Δήμος Άνδρου δεν μπορεί να αδιαφορεί, όπως:
1ον) Το τι συμβαίνει σήμερα στο λιμάνι της Ραφήνας και συνολικά στη γραμμή της Άνδρου αλλά και για το ποια είναι η θέση των λιμενικών αρχών.
2ον) Ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Πολιτεία, όπως ο αριθμός των δρομολογίων, η επάρκεια και η αντοχή των λιμενικών υποδομών στη Ραφήνα και στην Άνδρο, αλλά και οι συνοδευτικές υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο και οι χώροι στάθμευσης.
Θα συζητήσουμε για όλα αυτά ή θα αφήσουμε να κλιμακώνονται προβλήματα, συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που θα έχουν κόστος για την ίδια την Άνδρο; Ο Δήμος θα αντιληφθεί επιτέλους ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Άνδρου είναι κορυφαία προτεραιότητα και μας αφορά όλους;’’
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Σήμερα Τετάρτη 1/7 το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο είπε πως για όσα συμβαίνουν στο λιμάνι της Ραφήνας αρμόδιο είναι το λιμεναρχείο! Και βρήκε πολύ λογικό να υπάρχουν πολύωρες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων μιας και είναι πολλά. Τις προάλλες ακτοπλόος μας είπε πως ρώτησε τον δήμαρχο Άνδρου για όσα συμβαίνουν στα δρομολόγια των πλοίων στη Ραφήνα. Η απάντηση του – δημάρχου – όπως την μετέφερε ο ίδιος ο ακτοπλόος: “δεν το ξέρω το θέμα. Μόλις ενημερωθώ θα σου πω”! Δηλαδή, υπάρχει υπουργός που μοιράζει αβέρτα δρομολόγια σε λιμάνι χωρίς θέσεις ελλιμενισμού! Και του φταίει “ο λιμενάρχης”. Και για τις καθυστερήσεις ίσως και ο καβοδέτης! Και υπάρχει δήμαρχος, που γίνεται το “έλα να δεις” σε Ραφήνα και Γαύριο και αυτός δεν έχει πάρει είδηση! ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι άραγε κυβερνούν αυτόν τον τόπο;
Το νησι ταξιδευει στον χρονο μονο του….Με τοσα Ιδρυματα που εχει το νησι να ασχολουνται μονο με εκθεσεις και να μην ασχολουνται με θεματα και προβληματα της τοπικης κοινωνιας απορω για την υπαρξη τους. Ευτυχως που υπαρχουν τα Ιδρυματα της Παρου και σωζουν ζωες. Μαλλον θαταν καλυτερα να μην ζουμε με τους δηθεν που εμφανιζονται σε καθε εκδηλωση και κανουν τους σοφους…
Φταιει το στραβο το ριζικο μας φταιει ο θεος που μας μισει. Μηπως να σκεφτειτε να ψηφιζετε ταξικα; Ολοι εφοπλιστες εισαστε στην Ανδρο Το ελικοδρομειο λειτουργει κανονικα ;
Κρίμα αυτό το όμορφο νησί αδικείται από τους εκάστοτε υπουργούς, δημάρχους, Η μοναδική πρόσβαση στο νησί το πλοίο αλλά το λιμάνι και γενικά το Γαύριο θα έπρεπε να έχει εξελιχθεί.Η πρώτη εικόνα της Άνδρου θα έπρεπε να είναι καλύτερη.ερχομαι συχνά στην Άνδρο είναι καταπληκτική.
Την Παρασκευή μια χαρά θα έχει καράβια.
Τα ταχύπλοα της SEAJETS.
Το νησί δεν πρόκειται να αποκοπεί.
Και το 99% των αλλοδαπών που έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα, τα ταχύπλοα προτιμούν, διότι οι μέρες είναι λίγες και ο χρόνος πολύτιμος.
ΡΩΤΓΗΣΑΜΕ ΧΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΑΙΡΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.
Μην ενοχλειτε τον Δημο γιατι ασχολειται με τα φεστιβαλ….Ας προσεχαμε….
Ο πρθπ δηλώνει αναρμόδιος και παραπέμπει στον υπουργό ναυτιλίας.
Ο υπουργός ναυτιλίας δηλώνει αναρμόδιος και παραπέμπει στο λιμενάρχη.
Ο λιμενάρχης δηλώνει αναρμόδιος και παραπέμπει στην αυξημένη κίνηση των επιβατών.
Τελικά σ αυτή τη χώρα οι επιβάτες κι οι πολίτες φταίνε για όλα.
Ξέχασα . Φταίνε κι οι λογοκέφαλοι της πολιτικής.
Ρε παιδιά μην ενοχλείτε τον δήμαρχο θα παρουσίαση το πολιτιστικό πρόγραμμα στο ξενοδοχείο των πλουσίων , αυτά που γράφετε δεν απευθύνονται στην κοινωνική του τάξη … ακου τώρα απεργία τα πλοία για μια μέρα , παρασκευή εν μέσω τουριστικής περιόδου… Μην φάτε μακαρόνια να φάτε σούσι μην φάτε φέτα φάτε κοτατζ ειναι σικ !!
😄🥰
O Κικίλιας λέει πως για το χάος στη Ραφήνα ευθύνεται το Λιμεναρχείο. Ας του θυμίσει κάποιος σε ποιο υπουργείο υπάγεται το Λιμενικό Σώμα
Μπορεί να του φταίνε του υπουργού και… οι καβοδέτες! Ίσως να αργούν να τραβήξουν… τους κάβους!