ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝΟ: Πλήρες αδιέξοδο σε ρεμέτζα και δρομολόγια σε Τήνο και Άνδρο!…

Αγαπητό Εν Άνδρω,
Συνεχίζω για δεύτερη μέρα την ανταπόκριση από την Τήνο, όπου βρέθηκα για 2-3 μέρες. Η κατάσταση από τουριστικής άποψης είναι δυσάρεστη, όπως έγραψα και χθες. Αλά από την άποψη των δρομολογίων και των ρεμέτζων στο λιμάνι της Τήνου μεταξύ 10:30 και 12:00 διαπιστώνω – από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου που μένω – το πλήρες αδιέξοδο. Πλοία πάνε κι έρχονται περιμένοντας το ένα το άλλο μιας και φτάνουν ταυτόχρονα 3 και 4 και τα δύο αναγκάζονται να περιμένουν.
Βλέποντας την κατάσταση και περιμένοντας το πλοίο της επιστροφής μου στην Άνδρο το απομεσήμερο πήρα τηλέφωνο το Λιμεναρχείο Τήνου και ρώτησα “τι γίνεται με τα δρομολόγια;” Η απάντηση: “κάνουμε ότι μπορούμε κύριε.” Μάλιστα κάνουν οι άνθρωποι – απελπισμένοι εντελώς – ότι μπορούν με αυτόν τον υπουργό Ναυτιλίας που έμπλεξαν εφέτος. Ο άνθρωπος έδωσε δεκάδες αφιξοαναχωρήσεις την ίδια ώρα σε πλοία που πάνε κι έρχονται την ίδια ώρα στην Ραφήνα, στην Τήνο, αλλά και στην Άνδρο!

Γιατί οι πληροφορίες είναι πως ένα συμβατικό έμπλεξε, ως τέταρτο που αφίχθηκε στην Άνδρο, κι έχει 40 λεπτά αναμονή-καθυστέρηση μέχρι να φύγουν τα 3 προηγούμενα! Αυτό ο υπουργός φωστήρας της Ναυτιλίας το λέει “ανταγωνισμό”! Προφανώς δεν έχει ιδέα από ακτοπλοΐα. Ή, απλώς “τρώει την σφαίρα για να μην την φάει το αφεντικό”, όπως έγραψα χτες. Πάντως η “σφαίρα των εκλογών” είναι πλέον δεδομένη γιατί οι αντιδράσεις επαγγελματιών κι επιβατών στην Τήνο είναι δεδομένες.

Τι περιμένουν λοιπόν αυτοί που διοικούν; Να μην δυσανασχετούν αυτοί που πλήττονται από το αλλαλούμ που έχουν προκαλέσει και ο υπουργός και η ανεύθυνη κυβέρνηση που τον στεγάζει; Και τι νόημα έχει όταν λέει ο άνθρωπος πως “του χρόνου θα αλλάξει τα δρομολόγια στην Ραφήνα και στα νησιά”; Ποιος του είπε πως θα ξαναδεί υπουργείο μετά τις εκλογές; Δυστυχώς, συμεριφέρονται κι αυτός και η κυβέρνηση σαν να ζουν τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας και πάρόλες τις προπαγανδιστικές ανοησίες του υπερήλικα Α. Δρυμιώτη, δεν θα υπάρξει καμία αυτοδυναμία για τους απερχόμενους. Αυτό είναι το μόνο σταθερό αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.
Και για την απλή αντιγραφή και περιγραφή της πραγματικότητας που ζούμε
Δημήτρης Γρηγοριάδης
Γαύριο – Άνδρος