• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Άνδρου: Ποιοι διοικούν και τι αρμοδιότητες θα έχουν…

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσίευση: 17/09/2026 Σχόλια: 15

“Ουρανέ, όχι δεν θα πω το ναι/ Ουρανέ, φίλε μακρινέ…” Στίχος από την “μπαλάντα του Ούρι” του Νίκου Γκάτσου

ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Με ιδιαίτερη προσοχή διαβάσαμε την καθυστερημένη κατά μερικούς μήνες απόφαση του δημάρχου Σουσούδη που αναφέρεται στον ορισμό έμμισθων και άμισθων αντιδημάρχων, αλλά και τι αρμοδιότητες παραχωρούνται στον καθένα εξ αυτών. Ας δούμε ποιος αναλαμβάνει τι.

Τώρα το πως και αν θα ασκήσουν τις πολλές και απαιτητικές αρμοδιότητες αυτοί που αναλαμβάνου είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Πάντως έστω κι έτσι ο Δήμος Άνδρου απέκτησε – κατά την πάγια πρακτική του δημάρχου Σουσούδη με χρονοκαθυστέρηση – αρμοδίους για την άσκηση… αρμοδιοτήτων!

Από το μακροσκελές γραφειοκρατικό πόνημα ξεχωρίζουμε τα ονόματα των τεσσάρων εμμίσθων αντιδημάρχαν, αλλά και ενός αμμίσθου, όλοι με πλήθος περίπλοκες και απαιτητικές αρμοδιότητες, που απαιτούν δουλειά πλήρους απασχόλησης. Να δούμε πως θα τα καταφέρουν ως επαγγελματίες σε δουλειές πλήρους απασχόλησης.

Αναλαμβάνουν λοιπόν:

  • Ο Ν. Βιδάλης, οδηγός ταξί το επάγγελμα, αρκετά περισότερα από ότι είχε μέχρι σήμερα. Συγχρόνως, αναβαθμίζεται ως δεύτερος τη τάξει μετά τον δήμαρχο! Αυτό το τελευταίο δεν το περιμένατε. Αλλά συνέβη. Είναι αρμόδιος για τα σκουπίδια, την καθαριότητα, την ύδρευση, την αποχέτευση, τα οχήματα, τα καταστήματα, τις εμποροπανηγύρεις, τα έργα που εκτελούνται, τη συντήρηση των δρόμων, για την τέλεση γάμων κλπ.
  • Η Αθηνά Τσατσομοίρου, συνταξιούχος υπάλληλος, η οποία αφού… διέπρεψε ως έμμισθη πρόεδρος του ΔΣ Άνδρου, συνεχίζει την έμμισθη διαδρομή της ως αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τα μουσεία, τα αδέσποτα, την παραβατικότητα (!), τα ναρκωτικά, την ισότητα των δύο φύλων (!), τους άπορους, τους άστεγους, τα σχολεία κλπ. Μπράβο της…
  • Ο Ιωάννης Μπακέλας, ζαχαροπλάστης το επάγγελμα, που ήταν έμμισθος σύμβουλος δημάρχου έγινε τώρα έμμισθος αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα την πολιτική προστασία και όλες τις ευθύνες για την περιοχή του Κορθίου.
  • Η Άννα Βολίκα, οδηγός ταξί το επάγγελμα, ήταν και παρέμεινε έμμισθη αντιδήμαρχος Υδρούσας με αρμοδιότητα τα σφαγεία, την αγροτική παραγωγή (!) και εν γένει για όλα όσα αφορούν την περιοχή του Μπατσίου και όχι μόνο.
  • Τέλος ο Α. Βόσσος, γιατρός το επάγγελμα, είναι πλέον άμισθος αντιδήμαρχος, από έμμισθος που ήταν πριν και αναλαμβάνει αρμόδιος για θέματα υγείας, τη λειτουργία των αναμεταδοτών της τηλεόρασης (!), την καθαριότητα των κοινοτήτων της περιοχής Γαυρίου κλπ

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ρολόγια γέφυρας του 1920 κι του 1940. Εμείς τι ρολόι έχουμε στη γέφυρα της Άνδρου σήμερα;

Τι καταλαβαίνουμε από την παραπάνω πολιτική ζαριά του δημάρχου Σουσούδη; Πως κράτησε ισορροπίες μεταξύ των ίδιων ανθρώπων προσθαφαιρώντας στους εμμίσθους τον Ι. Μπακέλα και την Α. Τσατσομοίρου και στους αμίσθους τον Α. Βόσσο. Άφησε ακούνητους τον Ν. Βιδάλη και την Α, Βολίκα. Και ξέχασε μερικούς άλλους φιλόδοξους στην αναμονή για κάποια άλλη φορά. Τουτέστιν μεθερμηνευόμενο «άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Είναι προφανές πως ο δήμαρχος Σουσούδης  πορευόμενος προς τις εκλογές του 2028 κι έχοντας μοναδικό στόχο μια τρίτη εξίσου ακίνητη πενταετία (προσωπική φιλοδοξία είναι να φτάσει τα 70 του σαν δήμαρχος) επέλεξε «στρατιώτες» πιστούς σε αυτόν και έδωσε και κάτι άμισθο στους υπόλοιπους για να πορεύονται.

Το ωραίο είναι πως αυτοί μερικοί που αναλαμβάνουν πόστα δύσκολα – με πολλές απαιτήσεις και γνώσεις – έχουν βιογραφικό γύρω στη μιάμιση γραμμή ο καθένας τους! Κι όμως κάποιοι γύρω τους κάποτε ζητούσαν τα βιογραφικά άλλων! Ή, κορόιδευαν προηγούμενους! Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε…

Α, και κάτι ακόμα για να μη το ξεχάσουμε: όποιος ονειρεύτηκε ΧΥΤΥ στην Άνδρο ας το ξεχάσει για τα επόμενα χρόνια μιας και οι δύο στους τρεις βασικοί «σωματοφύλακες» του κινήματος της αντί-Πλούσκας χωροθέτησης συνεχίζουν: οι δύο ως έμμισθοι (Μουστάκας, Βολίκα) και ο τρίτος (Βόσσος) λαμβάνει μια άμισθη τιμητική διάκριση για να πορευτεί τον αγώνα τον καλό που έχει σαν μότο «όλα τα σκουπίδια στον Στρόφιλα» κι όποιος αντέξει…

Αν παρ’  ελπίδα κάνουμε λάθος στις εκτιμήσεις και στις προβλέψεις μας  εδώ θα είμαστε να τα ξαναπούμε…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

Αποφάσεις και “αποφάσεις”, ή που πλέουμε; Σε ποια νερά ταξιδεύουμε;

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 409/Β/2026

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1) Ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους του Δήμου Άνδρου, με θητεία από την έναρξη ισχύος της παρούσας και μέχρι 30/4/2027, ως εξής:

Α. Τον Νικόλαο Βιδάλη του Πέτρου, ως έμμισθο Αντιδήμαρχο Άνδρου και του μεταβιβάζει τις κάτωθι κατά τόπο αρμοδιότητες στην Δ.Ε. Άνδρου:

1. Σε θέματα Καθαριότητας, Ύδρευσης κ Αποχέτευσης: – την ευθύνη συντήρησης, επισκευής του δικτύου ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης και ΒΙΟ.ΚΑ. – την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινοχρήστων χώρων, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, – την καθαριότητα ακτών και παραλιών. Στο πλαίσιο αυτό, μεριμνά για την οργάνωση και διάθεση των μέσων καθώς και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά. Παρακολουθεί, εποπτεύει την κίνηση των οχημάτων καθαριότητας ύδρευσης και αποχέτευσης και μεριμνά για την εν γένει λειτουργία αυτών, σε συνεργασία με τα αρμόδια Τμήματα του Δήμου.

2. Τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

3. Τη λειτουργία δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριου και πλανόδιου εμπορίου, καθώς και εκμετάλλευσης περιπτέρων.

4. Την παρακολούθηση και εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην περιοχή.

5. Τη συντήρηση δημοτικών οδών και κοινοχρήστων χώρων.

6. Τη χορήγηση αδειών τοποθέτησης πινακίδων και επιγραφών, καθώς και την τοποθέτηση, έλεγχο και συντήρηση των πινακίδων Κ.Ο.Κ.

7. Την μέριμνα για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

8. Την εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των υλικών και περιουσιακών στοιχείων.

Β. Την Αθηνά Τσατσομοίρου του Ιωάννη, δημοτική σύμβουλο, ως έμμισθη Αντιδήμαρχο Άνδρου και της μεταβιβάζει: α. τις κάτωθι καθ΄ ύλην αρμοδιότητες του Δημάρχου, σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 2 του ν. 5314/2026 και με την επιφύλαξη των αμεταβίβαστων αρμοδιοτήτων του άρθρου 109 παρ. 4 του ίδιου νόμου:

1. Τα θέματα λειτουργίας των μουσείων του Δήμου.

2. Την προστασία αδέσποτων ζώων καθώς και τα θέματα ανεπιτήρητων.

3. Την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης της παραβατικότητας και πολιτικών ισότητας των φύλων.

4. Την υποστήριξη κοινωνικών προγραμμάτων υποστήριξης και φροντίδας κοινωνικών ομάδων, απόρων και αστέγων.

5. Την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης της παραβατικότητας και κατά των ναρκωτικών.

6. Τα θέματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. β. τις κάτωθι κατά τόπο αρμοδιότητες στην Δ.Ε. Άνδρου: 1. Την μέριμνα για τη συντήρηση και εν γένει λειτουργία των σχολείων. 2. Τη λειτουργία και ασφάλεια των παιδικών χαρών. 3. Τις κυκλοφοριακές διατάξεις. 4. Την εποπτεία, συντήρηση, ασφάλεια και φύλαξη των δημοτικών κτιρίων.

Γ. Τον Ιωάννη Μπακέλα του Γεωργίου, δημοτικό σύμβουλο, ως έμμισθο Αντιδήμαρχο Άνδρου και του μεταβιβάζει: α. τις κάτωθι καθ΄ ύλην αρμοδιότητες του Δημάρχου, σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 2 του ν. 5314/2026 και με την επιφύλαξη των αμεταβίβαστων αρμοδιοτήτων του άρθρου 109 παρ. 4 του ίδιου νόμου:

1. Την άσκηση των αρμοδιοτήτων Πολιτικής Προστασίας του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας. β. τις κάτωθι κατά τόπο αρμοδιότητες στην Δ.Ε. Κορθίου:

1. Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινοχρήστων χώρων, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων. Στο πλαίσιο αυτό, μεριμνά για την οργάνωση και διάθεση των μέσων καθώς και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά. Παρακολουθεί, εποπτεύει την κίνηση των οχημάτων καθαριότητας και μεριμνά για την εν γένει λειτουργία αυτών, σε συνεργασία με τα αρμόδια Τμήματα του Δήμου.

2. Την μέριμνα για τη συντήρηση και εν γένει λειτουργία των σχολείων.

3. Την εποπτεία επέκτασης και συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, καθώς και την αλλαγή λαμπτήρων.

4. Τη χορήγηση αδειών τοποθέτησης πινακίδων και επιγραφών, καθώς και την τοποθέτηση, έλεγχο και συντήρηση των πινακίδων Κ.Ο.Κ.

5. Την μέριμνα για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

6. Την λειτουργία και ασφάλεια των παιδικών χαρών.

7. Την εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των υλικών και περιουσιακών στοιχείων.

8. 9. Τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τη λειτουργία δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριου και πλανόδιου εμπορίου, καθώς και εκμετάλλευσης περιπτέρων.

10. Την παρακολούθηση και εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην περιοχή.

11. Τη συντήρηση δημοτικών οδών και κοινοχρήστων χώρων.

Δ. Την Άννα Βολίκα του Δημητρίου δημοτική σύμβουλο, ως έμμισθη Αντιδήμαρχο Άνδρου και της μεταβιβάζει: α. τις κάτωθι καθ΄ ύλην αρμοδιότητες του Δημάρχου, σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 2 του ν. 5314/2026 και με την επιφύλαξη των αμεταβίβαστων αρμοδιοτήτων του άρθρου 109 παρ. 4 του ίδιου νόμου:

1. Τα θέματα πρωτογενούς τομέα (αγροτικής ανάπτυξης, κτηνοτροφίας, αλιείας)

2. Την εποπτεία λειτουργίας των σταυλικών εγκαταστάσεων και των δημοτικών σφαγείων. β. τις κάτωθι κατά τόπο αρμοδιότητες στην Δ.Ε. Υδρούσας και ειδικότερα στις Δημοτικές Κοινότητες Μπατσίου, Απροβάτου, Κατακοίλου, Άρνης και Παλαιόπολης: 1. Σε θέματα Καθαριότητας, Ύδρευσης κ Αποχέτευσης: – την ευθύνη συντήρησης, επισκευής του δικτύου ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης. – την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινοχρήστων χώρων, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, – Την καθαριότητα ακτών και παραλιών. Στο πλαίσιο αυτό, μεριμνά για την οργάνωση και διάθεση των μέσων καθώς και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά. Παρακολουθεί, εποπτεύει την κίνηση των οχημάτων καθαριότητας ύδρευσης και αποχέτευσης και μεριμνά για την εν γένει λειτουργία αυτών, σε συνεργασία με τα αρμόδια Τμήματα του Δήμου. 2. Την επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, την αλλαγή λαμπτήρων του, καθώς και τη συντήρησή του. 3. Την μέριμνα για τη συντήρηση και εν γένει λειτουργία των σχολείων. 4. Την εποπτεία και μέριμνα για την εν γένει λειτουργία του τουριστικού καταφυγίου Μπατσίου. 5. Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων. 6. Την εποπτεία, συντήρηση, ασφάλεια και φύλαξη των δημοτικών κτιρίων. 7. Τη συντήρηση δημοτικών οδών και κοινοχρήστων χώρων. 8. Τη λειτουργία και ασφάλεια των παιδικών χαρών. 9. Την παρακολούθηση και εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην περιοχή. 10. Τη χορήγηση αδειών τοποθέτησης πινακίδων και επιγραφών, καθώς και την τοποθέτηση, έλεγχο και συντήρηση των πινακίδων Κ.Ο.Κ. 11. Την μέριμνα για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων. 12. Την εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των υλικών και περιουσιακών στοιχείων. 13. Τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 14. Τη λειτουργία δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριου και πλανόδιου εμπορίου, καθώς και εκμετάλλευσης περιπτέρων.

Ε. Τον Ανδρέα Βόσσο του Αθανασίου δημοτικό σύμβουλο, ως άμισθο Αντιδήμαρχο Άνδρου και του μεταβιβάζει: α. τις κάτωθι καθ΄ ύλην αρμοδιότητες του Δημάρχου, σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 2 του ν. 5314/2026 και με την επιφύλαξη των αμεταβίβαστων αρμοδιοτήτων του άρθρου 109 παρ. 4 του ίδιου νόμου:

1. την προστασία της δημόσιας υγείας.

2. την υποστήριξη της λειτουργίας των μονάδων υγείας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

3. τις συμβουλευτικές δράσεις για την απασχόληση ανέργων και των ΑΜΕΑ.

4. την εποπτεία λειτουργίας των αναμεταδοτών τηλεόρασης, ραδιοσυχνοτήτων, διαδικτύου και ασύρματων δικτύων. β. τις κάτωθι κατά τόπο αρμοδιότητες στην Δ.Ε. Υδρούσας και ειδικότερα στις Δημοτικές Κοινότητες Γαυρίου, Άνω Γαυρίου, Αμμολόχου, Μακροταντάλου, Βιταλίου και Φελλού: 1. Σε θέματα Καθαριότητας, Ύδρευσης κ Αποχέτευσης: – Την ευθύνη συντήρησης, επισκευής του δικτύου ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης. – Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινοχρήστων χώρων, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, – Την καθαριότητα ακτών και παραλιών. Στο πλαίσιο αυτό, μεριμνά για την οργάνωση και διάθεση των μέσων καθώς και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά. Παρακολουθεί, εποπτεύει την κίνηση των οχημάτων καθαριότητας ύδρευσης και αποχέτευσης και μεριμνά για την εν γένει λειτουργία αυτών, σε συνεργασία με τα αρμόδια Τμήματα του Δήμου. 2. Την επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, την αλλαγή λαμπτήρων του, καθώς και τη συντήρησή του. 3. Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων. 4. Την εποπτεία, συντήρηση, ασφάλεια και φύλαξη των δημοτικών κτιρίων. 5. Τη συντήρηση δημοτικών οδών και κοινοχρήστων χώρων. 6. Την μέριμνα για τη συντήρηση και εν γένει λειτουργία των σχολείων. 7. Τη λειτουργία και ασφάλεια των παιδικών χαρών. 8. Την παρακολούθηση και εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην περιοχή. 9. Τη χορήγηση αδειών τοποθέτησης πινακίδων και επιγραφών, καθώς και την τοποθέτηση, έλεγχο και συντήρηση των πινακίδων Κ.Ο.Κ. 10. Την μέριμνα για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων. 11. Την εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των υλικών και περιουσιακών στοιχείων. 12. Τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 13. Τη λειτουργία δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριου και πλανόδιου εμπορίου, καθώς και εκμετάλλευσης περιπτέρων. 2)

Στο πλαίσιο των κατά τόπο αρμοδιοτήτων τους, οι ανωτέρω Αντιδήμαρχοι ασκούν τα ακόλουθα καθήκοντα συντονισμού και παρακολούθησης:

1. Την παρακολούθηση ζητημάτων καθημερινότητας στις οικείες δημοτικές Κοινότητες.

2. Τη συνεργασία με τους προέδρους συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους δημοτικών κοινοτήτων.

3. Την ενημέρωση του Δημάρχου για προβλήματα, ανάγκες και εκκρεμότητες της οικείας δημοτικής ενότητας και δημοτικών κοινοτήτων.

4. Τη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την προώθηση και παρακολούθηση ζητημάτων τοπικού ενδιαφέροντος.

Οι κατά τόπο Αντιδήμαρχοι συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και δεν υποκαθιστούν τις αρμοδιότητες των συλλογικών οργάνων, εκτός αν αυτό προβλέπεται ρητά από τον νόμο ή από την παρούσα απόφαση.

3) Τέλεση Πολιτικών Γάμων:

1. Μεταβιβάζει στην Αντιδήμαρχο κ. Αθηνά Τσατσομοίρου την τέλεση πολιτικών γάμων στη Δ.Ε. Άνδρου και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός της, ορίζει τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Βιδάλη και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός αυτού, ο Δήμαρχος.

2. Μεταβιβάζει στον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Βόσσο την τέλεση πολιτικών γάμων στη Δ.Ε. Υδρούσας και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του, ορίζει την Αντιδήμαρχο κ. Άννα Βολίκα και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός αυτής, ο Δήμαρχος.

3. Μεταβιβάζει στον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Μπακέλα την τέλεση πολιτικών γάμων στη Δ.Ε. Κορθίου και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός αυτού, ο Δήμαρχος.

4) Άσκηση και υπογραφή των μεταβιβαζόμενων αρμοδιοτήτων:

Για τις αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται με την παρούσα, οι οριζόμενοι Αντιδήμαρχοι καθίστανται τα αρμόδια εκδίδοντα όργανα και εκδίδουν και υπογράφουν τις σχετικές αποφάσεις, διοικητικές πράξεις και έγγραφα, με την επιφύλαξη των αρμοδιοτήτων που απονέμονται απευθείας από τον νόμο σε υπηρεσιακό ή άλλο όργανο του Δήμου. Η άσκηση των μεταβιβαζόμενων αρμοδιοτήτων γίνεται στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων και οδηγιών του Δημάρχου και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, Η παροχή κατευθύνσεων ή οδηγιών από τον Δήμαρχο δεν συνεπάγεται παράλληλη άσκηση της μεταβιβασθείσας αρμοδιότητας.

Ο Δήμαρχος διατηρεί το δικαίωμα υπογραφής εγγράφων γενικού πολιτικού, θεσμικού ή ενημερωτικού χαρακτήρα, εφόσον με αυτά δεν ασκείται μεταβιβασθείσα διοικητική αρμοδιότητα.

Οι ανωτέρω μεταβιβάσεις αφορούν αποκλειστικά τις κατά νόμο αρμοδιότητες του Δημάρχου στους αντίστοιχους τομείς

5) Σειρά αναπλήρωσης Δημάρχου: Ορίζεται ότι, σε περίπτωση απουσίας, κωλύματος, ο Δήμαρχος αναπληρώνεται από Αντιδήμαρχο, με την ακόλουθη σειρά, σύμφωνα με τα άρθρα 110 παρ. 2 και 113 παρ. 1 και 2 του ν. 5314/2026:

1. Πρώτος αναπληρωτής ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Βιδάλης.

2. Δεύτερη αναπληρώτρια η Αντιδήμαρχος Αθηνά Τσατσομοίρου.

3. Τρίτος αναπληρωτής ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Μπακέλας.

4. Τέταρτη αναπληρώτρια η Αντιδήμαρχος Άννα Βολίκα.

5. Πέμπτος αναπληρωτής ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Βόσσος.

6) Απουσία ή κώλυμα Αντιδημάρχου: Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Αντιδημάρχου, οι αρμοδιότητές του ασκούνται από τον Δήμαρχο ή από άλλον Αντιδήμαρχο που ορίζεται με την παρούσα απόφαση, σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 2 του ν. 5314/2026.

 Ειδικότερα:

1. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος της Αντιδημάρχου Αθηνάς Τσατσομοίρου αρμοδιότητές της ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Βιδάλη.

2. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου Νικόλαου Βιδάλη, οι αρμοδιότητές του ασκούνται από την Αντιδήμαρχο Αθηνά Τσατσομοίρου.

3. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος της Αντιδημάρχου Άννας Βολίκα, οι αρμοδιότητές της ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Βόσσο.

4. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου Ανδρέα Βόσσου, οι αρμοδιότητές του ασκούνται από την Αντιδήμαρχο Άννα Βολίκα.

5. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου Ιωάννη Μπακέλα, οι αρμοδιότητές του ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Βιδάλη. Εφόσον δεν είναι δυνατή η άσκηση των αρμοδιοτήτων από τον οριζόμενο αναπληρωτή Αντιδήμαρχο, οι αρμοδιότητες ασκούνται από τον Δήμαρχο.

7) Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο/η Αντιδήμαρχος δεν μπορεί να εκλεγεί ή να είναι μέλος του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τα άρθρα 110 παρ. 1 και 117 του ν. 5314/2026. Η ανάκληση των αντιδημάρχων είναι δυνατή οποτεδήποτε.  Δημοσίευση και έναρξη ισχύος: Η παρούσα απόφαση δημοσιεύεται αποκλειστικά με ανάρτηση στον ιστότοπο του προγράμματος «Διαύγεια» και στην ιστοσελίδα του Δήμου Άνδρου, σύμφωνα με το άρθρο 110 παρ. 3 του ν. 5314/2026, χωρίς να απαιτείται δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η παρούσα αποκτά νόμιμη υπόσταση και αρχίζει να ισχύει από την ολοκλήρωση και των δύο ανωτέρω αναρτήσεων. Οι αναρτήσεις πραγματοποιούνται κατά την ίδια ημερομηνία. Σε περίπτωση που ολοκληρωθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, η απόφαση αρχίζει να ισχύει από τη μεταγενέστερη ημερομηνία ολοκλήρωσης των διατυπώσεων δημοσιότητας. Η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ. Ο ίδιος τύπος δημοσίευσης εφαρμόζεται σε κάθε απόφαση τροποποίησης ή ανάκλησης της παρούσας, ιδίως ως προς τα πρόσωπα των Αντιδημάρχων, τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες, την ιδιότητά τους ως έμμισθων ή άμισθων και τη σειρά αναπλήρωσης του Δημάρχου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

15 Comments

  1. Ο/Η Δημήτρης λέει:
    25/09/2026 στις 12:55

    Κάποιοι κρατούν δυνάμεις για να γίνουν δήμαρχοι… ή βουλευτάδες!

    Απάντηση
  2. Ο/Η ΔΚ λέει:
    22/09/2026 στις 13:42

    Ο Σπύρος γιατί έμεινε εκτός; δεν απέδωσε τα μέγιστα; είναι ο Βιδάλης πιο αποτελεσματικός; έχει βαρύτερο βιογραφικό; Υπάρχουν άλλοι λόγοι; ήταν και άμισθος.

    Απάντηση
    1. Ο/Η enandro λέει:
      22/09/2026 στις 15:03

      Άγνωσται αι βουλαί του κυρίου…

      Απάντηση
  3. Ο/Η Χαρακας λέει:
    20/09/2026 στις 07:20

    Καλημερα κυριε καληνυχτα. Μαλλον δεν εχετε προσεξει εκει στη Χωρα πως η αντιπολιτευση που τοσο χωραιτικα κοροιδευετε εχει στελρχη υψηλοτατου επιπεδου οπως ο κ Θωμας ως συμβουλος και στελεχος της αντιπολιτευσης παρεμβαινει με σοβαροτητα στο συμβουλιο και αρθρογραφει τακτικα πολυ εμπεριστατωμενα για θεματα πολιτικης και διαχειρισης στα δημοτικα πραγματα της Ανδρου και ο κ. Βουραζερης ως μελος του ΔΣ του λιμενικου ταμειου Ανδρου παρεμβαινει εμπεριστατωμενα και στο ΔΣ του ταμειου για τα λιμανια και αρθρογραφει συνεχεια για την οικονομια της Ανδρου.
    Προφανως εσεις οι χωραιτες αρεσκεστε στον μηδενισμο των εκτος Ανδρου ανδριωτων. Γι αυτο και πισω απο εναν κοντα στη συνταξη χωραιτη γιατρο ποθ δεν κανει τιποτα σαν δημαρχος ψηφιζετε ταξιτζηδες και λοιπους συνταξιουχους. Εχετε βγει πλεον ολοι στη συνταξη σε μια γερασμενη Χωρα και δεν το βλεπετε. Ριχτε μια ματια και στην Ανδρο εξω απο τα τειχη που σας περικλειουν.
    Την καλημερα μου στην καληνυχτα σας.

    Απάντηση
  4. Ο/Η Καληνυχτα λέει:
    19/09/2026 στις 20:52

    Κατα την σαλα και τα επιπλα , καποιοι τους ψηφισαν βρε παιδια , ποσους σταυρους ειχε ο Βιδαλης ; Ομοιος ομοίω αεί πελάζει και ενιοτε βελάζει.
    Ψηφαλακια για μια λαμπα και ενα σκαλοπατι . Μεχρι εκει φτανουν τα θελω των ψηφοφορων μεχρι εκει και τα μπορω των υποψηφιων. Βαριεμαι που ζω βεριεμαι που υπαρχω το συνθημα τους.Το προβλημα δεν ειναι να εκλεγεις ειναι να διοικησεις ορθα και μην μου πειτε οτι η αντιπολιτευση εχει να δειξει κατι καλυτερο , μια απο τα ιδια . Χαρακτηριστικο το στιγμιοτυπο απο ΔΣ οπου ο Μπακελλας τσακωνεται με την Σαραββανου για το ποιος εχει καλυτερες γνωσεις συμφωνα με τα διωρα σεμιναρια εξ αποστασεως που εχουν κανει.

    Απάντηση
  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:
    19/09/2026 στις 08:46

    Έχουμε χάλια να μας διοικούν ταξιτζήδες που δεν ξέρουν ούτε το όνομα τους να γράφουν .

    Απάντηση
  6. Ο/Η Ανωνυμος λέει:
    19/09/2026 στις 06:27

    Δεν εγινε αντιδημαρχος ο οδηγος ταξι Αλεξ. Γιατι αραγε? Γιατι? Δεν χωρουσε στο σχημα ενας ακομα οδηγος ταξι στη Χωρα? Περιεργο γιατι μονο οι οδηγοι ταξι μπορουν να διοικησουν την ενδοξη και ιστορικη Χωρα οπως φαινεται. Και χωρουσε στο σχημσ σαν εμμισθη ακομα 2,5 χρονια η συνταξιουχος υπαλληλος Αθηνα κι οχι ο Νικολος Πολεμης που σαν συνταξιουχος δικηγορος τουλαχιστον θα ηξερε τους νομους στους οποιους η Αθηνα εμεινε μεταξεταστεα σαν προεδρος συμβουλιου. Και γιατι προεδρος συμβουλιου ενας τουριστικος υπευθυνος ξενοδοχος κι οχι ο Πολεμης που κι εκει θα ηξερε τους νομους. Περιεργες συμμαχιες βλεπω κι ανησυχω. Ευτυχως δεν ανησυχω για το εργο. Εκει δεν προκειται να γινει τιποτα. Καληνυχτα Ανδρος. Παρε ταξι για την επομενη πενταετια.

    Απάντηση
  7. Ο/Η Κατάντια λέει:
    19/09/2026 στις 06:03

    Τι κατάντια!! Ο ξεπεσμός της Ανδριωτικης κοινωνίας μέσα σε ένα σχήμα από αντιδήμαρχους και εντεταλμένους. συμβούλους Σκοτωμός για μια καρέκλα να τους χαίρεστε εσείς που τους ψηφίσατε . το νησί στα χειρότερα του!!!

    Απάντηση
  8. Ο/Η Ρωγιανος λέει:
    18/09/2026 στις 14:15

    Ο ζαχαροπλάστης με τον λογιστή είναι μια ωραία ατμόσφαιρα όπως ακούγεται στα στενά του Όρμου Κορθίου

    Απάντηση
  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:
    18/09/2026 στις 10:35

    Μεγάλη επιτυχία!

    Απάντηση
  10. Ο/Η Δ.Δανιηλ λέει:
    18/09/2026 στις 10:11

    Όλοι με σοβαρό και αξιόλογο υπόβαθρο !👏🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Απάντηση
  11. Ο/Η Πολιτης λέει:
    18/09/2026 στις 08:45

    Να προσθεσω οτι εμεινε εκτος ο Σ. Τσαουσης που μεχρι τωρα ηταν αμμισθος αντιδημαρχος. Τωρα ειναι εντεταλμενος συμβουλος, αρα προκειται για υποβαθμιση.
    Ομοιως και ο Δ. Θεοδωρακης.

    Απάντηση
  12. Ο/Η ΚΆΤΟΙΚΟΣ ΧΩΡΑΣ λέει:
    18/09/2026 στις 05:58

    Κύριε Μπασαντή μπορεί να διαφωνώ μαζί σου σε πάρα πολλά, όμως σε αυτήν την περίπτωση έχεις απόλυτο δίκιο.
    Το άρθρο σου αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, τη μίζερη κατάσταση στο Δήμο και την αναποτελεσματικότητα.
    Όσον αφορά την Πλούσκα καλά κρασιά…

    Απάντηση
  13. Ο/Η Πολίτης λέει:
    17/09/2026 στις 20:54

    Μιά ακόμα παρατήρηση είναι οτι έμεινε εκτός αντιδημάρχων ο Σ. Τσαούσης, που μέχρι τώρα ήταν άμισθος αντιδήμαρχος.
    Επίσης, με άλλη απόφαση ορίστηκαν εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, για να μην μείνουν παραπονεμένοι κάποιοι άλλοι. Αυτοί βέβαια δεν έχουν μισθό, αλλά τουλάχιστον έχουν δόξα…

    Απάντηση
    1. Ο/Η enandro λέει:
      18/09/2026 στις 10:36

      ΔΕΝ ασχολούμαστε με “εντεταλμάνους συμβούλους” θεωρώντας το αντικείμενο τους μη υπάρχον. Εδώ δεν κάνουν κανένα έργο οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι επί 3 χρόνια θα κάνουν οι άμισθοι σύμβουλοι που εντέλονται στα… εντελόμενα του ακίνητου Δήμου Άνδρου.

      Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων λέει «όχι», το ΚΑΣ του Υπουργείου Πολιτισμού λέει «ναι» στη δόμηση! Γιατί το αλαλούμ;
  • ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ή όταν η παραδοσιακή κουζίνα γίνεται διεθνής ατραξιόν για πρίγκιπες και σταρ!
  • Τι συμβαίνει με το σήμα κινητής τηλεφωνίας και το διαδίκτυο στην Άνδρο;
  • Για κακουργήματα κατηγορίες στην πολεοδομία της Μυκόνου! Τι γίνεται με καταγγελίες που έχουν γίνει και στην Άνδρο;
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ή ποιοι είναι οι «κατά κύριο επάγγελμα Αγρότες»;

Πρόσφατα Άρθρα

  • Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα από την Ερασιτεχνική Αστρονομική Ομάδα Άνδρου!!!07/10/2026
  • ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΑΝΟΥΣ ΝΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΟ 1959 (αποκλειστικό βίντεο-φωτογραφίες-ντοκουμέντα)07/10/2026
  • ΔΥΟ ΟΜΟΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΤΡΟΧΙΑ, ή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝΟΣ!…06/10/2026
  • Η πλατεία Γηροκομείου και οι πρόχειρες αποφάσεις της διοίκησης06/10/2026
  • «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», ή έχει και το Κόρθι τις καταρρεύσεις του!…06/10/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Ουγκώ ντε Κρεβελιέ στο ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΑΝΟΥΣ ΝΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΟ 1959 (αποκλειστικό βίντεο-φωτογραφίες-ντοκουμέντα)
    2. anonimos στο «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», ή έχει και το Κόρθι τις καταρρεύσεις του!…
    3. Αθανάσιος Χαραλαμπόπουλος στο «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», ή έχει και το Κόρθι τις καταρρεύσεις του!…
    4. enandro στο ΡΑΦΗΝΑ: Ένα ανοχύρωτο λιμάνι επισκευάζεται…
    5. Chora στο Ο προπαγανδιστής και ο γιατρός! Ή, “Ψυχή Βαθυά”!…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (250)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (9)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (352)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3,914)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1,601)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (821)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2,821)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1,126)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (359)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb