• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΧΥΤΥ ΠΛΟΥΣΚΑΣ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ…

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσίευση: 26/10/2025 Σχόλια: 2

  

Περιοχή Πλούσκας. Εδώ δόθηκαν οι αδιέξοδες “μάχες” και οι ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις – από το 2014 μέχρι το 2023 – για να μην γίνει ΧΥΤΥ στην Άνδρο! Και δεν έγινε μέχρι σήμερα. Με τα σκουπίδια να καίγονται ή να είναι στους δρόμους!…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ ορίστηκε ανάδοχος του έργου του ΧΥΤΥ της Πλούσκας. Δημοσιεύσαμε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου στις 10 Νοεμβρίου του 2024. Το δελτίο τύπου πληροφορούσε πως το έργο θα ήταν διάρκειας 7,2 έτη. Ο πρώτος χρόνος αφορά στην κατασκευή του έργου και την προμήθεια του κινητού εξοπλισμού του. Το έργο θα ολοκληρωνόταν σε 12 μήνες από την ημέρα που υπογράφηκε η σύμβαση. Μετά θα υπήρχε τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία. Και στη συνέχεια 6ετής κανονική λειτουργία των έργων επί 6ετία από την εταιρεία.

ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ: Δύο εγκαταστάσεις σε 90,17 στρέμματα στη θέση Πλούσκα της Υδρούσας. Υπάρχει πρόβλεψη και για τρίτη εγκατάσταση. Η διάρκεια του ΧΥΤΥ θα είναι αρχικά για τουλάχιστον 25 χρόνια. Θα γίνουν συνοδευτικά έργα ασφαλτοστρώσεων 1,77 χιλιόμετρα για την πρόσβαση, 1,91 βελτίωση ασφαλτόστρωσης και 0,33 χάραξης νέας οδού.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΧΥΤΥ: Μετά τις προσφυγές και τις “μάχες” διαμαρτυρομένων κατοίκων και δημοτικών συμβούλων με επικεφαλής τον Γ. Καπάκη – που έγιναν στην αρχική μελέτη επί δημαρχίας Σουσούδη το 2018 – έφτασε στα 10,56 εκατ. ευρώ. Για την παραλαβή της μελέτης το 2020 δόθηκαν νέες “μάχες” με επικεφαλής αυτή την φορά τον γιατρό Σουσούδη, που βρήκε το κόστος – που εγκρίθηκε επί της δημαρχίας του – “μεγάλο”! Η μελέτη εγκρίθηκε και δημοπρατήθηκε – με χίλια εμπόδια – το 2023 επί δημαρχίας Λοτσάρη. Η σύμβαση του έργου υπεγράφη πανηγυρικά (!) το 2024 επί δημαρχίας Σουσούδη.

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: Το έργο έγινε δεκτό με ανακοίνωση και θερμό χαιρετισμό του δημάρχου Σουσούδη το Νοέμβριο του 2024! Αλλά και την σύμφωνη γνώμη όλων εκείνων των περιπλανώμενων από παράταξη σε παράταξη δημοτικών συμβούλων (Α. Βόσσου, Α. Βολίκα, Ν. Μουστάκα, Τ. Μαμάη) που ξεσήκωναν επί 10ετία τον κόσμο για να μην γίνει!  Κάπως έτσι έκαναν μερικοί πολιτική καριέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση επί χρόνια στην Άνδρο. 

“ΕΝ ΑΝΔΡΩ”

 

 

 

 

2 Comments

  1. Ο/Η Φυγετε να σωθειτε λέει:
    27/10/2025 στις 07:08

    Έρμαιοι των ‘μεγάλων’ πολιτικών της Άνδρου! Δεν υπάρχει σωτηρία. Παρτε τα παιδια σας και φυγετε, οσο προλαβαινετε! Όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι, απο την Λένου μεχρι τον Σουσουδη, αυτο εχουν κάνει!!

    Απάντηση
  2. Ο/Η Συχνος Επισκεπτης λέει:
    26/10/2025 στις 08:47

    Αυτο που δεν έχουν καταλάβει οι Ανδριώτες (διοικούντες και απλοί πολίτες) ειναι οτι ο Φορέας διαχείρησης στερών αποβλήτων (Φοδσα) Νοτιου Αιγαίου ειναι μια ανώνυμη επιχείρηση η οποία απαρτίζεται από ολους τους Δήμους της περιφέρειας ου νοτιου Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα). Επομένως πληρώνουν εν μέρει και οι Δήμοι των νησιών μας για τα γραφεία, το προσωπικό, αλλα ο κυριότερο για την διαχείρηση ολων των απορριμάτων σε περιφερειακό επίπεδο. Η δομή αυτή φυσικά απαιτεί τη συνεργασία, εκτός των άλλων, των Δήμων μεταξύ τους, αλλά και του καθενός με την Περιφέρεια. Κατι το οποίο η σημερινή Δημοτικη αρχή της Ανδρου δεν το εχει καταλάβει.

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • Οι περιοχές Natura και οι αλλαγές που εισηγείται νέο σχέδιο νόμου
  • Η Άνδρος δεν χρειάζεται ευχές! Χρειάζεται σχέδιο!
  • Ο χάρτης 320 Δήμων της Ελλάδας. Εκτός χαρτογράφησης η Άνδρος της στρουθοκαμήλου!…
  • ΕΝ ΠΛΩ: Η μαγεία της φύσης στον Κάβο Ντόρο
  • ΕΤΑΝΕΠ: ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ & ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ – ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ03/04/2026
  • Οι περιοχές Natura και οι αλλαγές που εισηγείται νέο σχέδιο νόμου03/04/2026
  • Η Άνδρος δεν χρειάζεται ευχές! Χρειάζεται σχέδιο!02/04/2026
  • ΑΝΔΡΟΣ: Όταν έτρεξαν τα ποτάμια!…02/04/2026
  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: Κόρθι, Αποίκια, Στενιές…02/04/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Δημήτρης στο Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ: Εκδηλώσεις και συμπαραδηλώσεις των ημερών…
    2. Γαυριωτης στο Η ΑΝΔΡΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ: Ρεκόρ στις δημοπρασίες για τα μπαρ των παραλιών!…
    3. Θεριστης στο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΝΑ & ΠΕΘΑΙΝΕΙ – ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ & Η ΑΝΔΡΟΣ
    4. Θεριστης στο ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: Κόρθι, Αποίκια, Στενιές…
    5. enandro στο Η ΑΝΔΡΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ: Ρεκόρ στις δημοπρασίες για τα μπαρ των παραλιών!…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (240)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (337)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.742)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.507)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (780)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.738)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.085)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (353)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb