Άρχισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας στο Κόρθι

Του Δημήτρη Αντωνέλλου

Το Σάββατο 3 Απριλίου η θάλασσα του Κορθίου γέμισε χρώματα! Ο λόγος ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Windsurf Techno 293, που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Κορθίου Άνδρου (Ν.Ο.Κ.Α.) 4-7 Απριλίου. Συνχρηματοδότης της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κ.ά.

 

 Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα φεύγει από τα γεωγραφικά όρια της Αττικής! Και βέβαια είναι τιμή μας που λαμβάνει χώρα στο νησί μας! 

 Περίπου 50 οι αθλητές -και των δυο φύλων- που συμμετέχουν συνολικά στις δυο κατηγορίες αγώνων, ηλικίας U-17 και U-15 . Αρκετοί από την Άνδρο (από το Ν.Ο.Κ.Α.), άλλοι μαθητές Ανδριωτών προπονητών που δραστηριοποιούνται στην Αττική, όπως του Γιώργου Φράγκου και του Άκη Χρυσοχόου, αλλά και πολλοί από άλλους Ομίλους.

Η διοργάνωση γίνεται με όλες τις προδιαγραφές και τους κανόνες ασφαλείας, με την βοήθεια της Ομοσπονδίας και των Σωμάτων ΕΝΑΚ (ναυαγωσώστες).

 

Στους αγώνες συμμετέχει και ο Ανδριώτης Λεωνίδας Τσορτανίδης, Πρωταθλητής Ελλάδος και 2ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Και η ανδριώτισα Κάτια Σαραβάνου Πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Οι κάτοικοι του Κορθίου σήμερα απόλαυσαν ένα πολύ όμορφο θέαμα, μιας και οι κούρσες (4 στο σύνολο), λόγω καλού καιρού, πραγματοποιήθηκαν αρκετά κοντά στη στεριά κι έτσι μπορούσαν να τις παρακολουθήσουν από όλον τον παραλακό δρόμο της περιοχής.

Για την Κυριακή αναμένεται οι κούρσες θα ξεκινήσουν μετά τις 11:00, όπου η πρόβλεψη του καιρού υπολογίζεται να είναι πολύ καλή!

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο . Στην Αννα, Γιωργο, Ακη, σε ολους τους αθλητες του ΝΟΚΑ, στον Δημητρη που μας στελνει εικονες , σε ολους που δουλεψαν και δουλευουν για να πετυχει αυτο το πρωταθλημα. Αξιος συγχαρητηριων ο Ν.Ο.Κ.Α.