Συνεχίζει να ελπίζει ο Ανδριακός που νίκησε 1-0

Του Νικόλαου Ι. Καλογερά

 

Ένα ματς-μπαράζ για γερά νεύρα παρακολούθησαν χθες 200 και πλέον φίλαθλοι στο στάδιο "Ι.Μ. Γουλανδρής" μεταξύ Ανδριακού και Άγιαξ Σύρου. Ένα ματς που και οι δυο αντίπαλοι το περίμεναν καιρό θέλοντας να σώσουν έστω και προσωρινά την "παρτίδα" και να αποφύγουν τον απ΄ ευθείας υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία της οποίας, προσωπικά, δεν θεωρώ αναγκαία την ύπαρξη από την επομένη σεζόν.

Στα του αγώνα τώρα...

Ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ μπήκε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δυνατά από το πρώτο λεπτό, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τους δυνατούς νοτίους ανέμους που έπνεαν χθες κατά τη διάρκεια κυρίως του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 5΄ ήρθε η πρώτη φάση του αγώνα με τον ταχύτατο Κουλούρη να φεύγει προς την αντίπαλη εστία, όμως ο Βαμβακούρης είχε διαβάσει σωστά τη φάση και πρόλαβε να αντιδράσει σωστά.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βαμβακούρης πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επέμβαση όταν εκτινάχτηκε στο "γάμα" και έδιωξε σε κόρνερ σουτ-φάουλ του Α.Γλυνού.

Από το σημείο εκείνο και μετά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα πατήματα τους στο χορτάρι και το παιγνίδι ισορρόπησε χωρίς όμως ιδιαίτερα απειλητικές στιγμής για τις δυο εστίες.

Στο 32΄ηρθε ένα ακόμα σουτ από τον Γληνό με τον πολύ κάλο χθες Βαμβακούρη να διώχνει πάλι σε κόρνερ και στο 39΄ απολαύσαμε ένα από τα ωραιότερα γκολ της χρονιάς έπο τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Τσορτανίδη, όταν και με τη βοήθεια του αέρα, έπιασε ένα τέλειο βολέ 15 περίπου μέτρα έξω από την περιοχή και δεξιά  στέλνοντας τη μπάλα να περάσει πάνω από τον Βαμβακούρη και να καταλήξει στο απέναντι "γάμα", και τους διακόσιους φίλους του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο ΑΓΙΑΞ ήταν αυτός που μπήκε πιο αποφασιστικά και πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό ο Δεναξάς έχασε μεγάλη ευκαιρία να στείλει τον αγώνα στο 1-1 όμως ο έμπειρος Στυλιανός κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Να σημειώσουμε ότι το χθεσινό ματς ήταν το πρώτο της σεζόν όπου ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ κράτησε το "0" στην άμυνα.

Τα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κύλησαν με τον ΑΓΙΑΞ να διατηρεί μια άκαρπη υπεροχή, έχοντας την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα και με τον ΑΝΔΡΙΑΚΟ να προσέχει πολύ την άμυνα του και να προσπαθεί να βγει με αντεπιθέσεις.

Από κάποιο σημείο και μετά το παιγνίδι οδηγήθηκε στην ένταση. Με αφορμή ίσως την πίεση από τη διαφαινόμενη ήττα και τις δήθεν ξεφούσκωτες μπάλες, (δεν ήταν τίποτε άλλο εκτός από την αναπήδηση που αυτή κάνει στο φυσικό χορτάρι και όχι στο πλαστικό), ο προπονητής των φιλοξενουμένων, γυρνώντας συχνά προς την εξέδρα, αναφέρονταν με προσβλητικά και προκλητικά σχόλια προς τον ΑΝΔΡΙΑΚΟ και τον κόσμο του.

Όπως είναι φυσικό και όπως συμβαίνει σε κάθε γήπεδο που ο προπονητής θα κάνει το λάθος να πιάσει συζήτηση στα "γαλλικά" με την εξέδρα, είναι ζήτημα χρόνου η ένταση αυτή να μεταφερθεί και στους ποδοσφαιριστές.

Ευτυχώς για τον ΑΝΔΡΙΑΚΟ, με την έγκαιρη επέμβαση των μελών του δ.σ., οι φίλαθλοι του στάθηκαν μόνο σε λεκτικές αντεγκλήσεις με τον προπονητή και απόφευχθηκαν δυσάρεστες καταστάσεις για τον σύλλογο.

Γράφονται και ακούγονται διάφορα, όμως όσοι σύλλογοι επισκέπτονται την Άνδρο τα τελευταία χρόνια, έχουν μόνο καλά λόγια να λένε για τον ΑΝΔΡΙΑΚΟ και του ανθρώπους του.

Τώρα στο υπόλοιπο διάστημα που παίχτηκε ποδόσφαιρο, ήρθε το 80΄ για να γίνει η φάση που σημάδεψε τον αγώνα και έστειλε 200+ ανθρώπους σε ..."άλλα μέρη". Ο Κουλούρης τσιμπάει την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής και ξεχύνεται προς την εστία του Βαμβακούρη με τον Τσιριγώτη να έρχεται και να τον ανατρέπει οριακά εκτός μεγάλης περιοχής και ενώ ο ποδοσφαιριστής του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ ήταν τελευταίος με τη μπάλα στην κατοχή του και σε προφανή θέση για γκολ.

Εδώ ο κανονισμός λεει πως δείχνεις κόκκινη κάρτα ή πως δείχνεις ...κόκκινη κάρτα! Ή, πως τουλάχιστον δίνεις μια κόκκινη κάρτα! Στο τελείωμα της φάσης ο διαιτητής Βαρθαλιτης ήταν σχετικά μακριά καθώς ο Κουλούρης έφυγε σαν αστραπή. Όμως ο βοηθός Δεσύπρης έπρεπε να συμβουλεύσει τον πρώτο για την ποινή. Εδω ο πρώτος διαιτητής και ο βοηθός έδειξαν ατολμία στην εφαρμογή του κανονισμού. Δυο από τους πιο σοβαρούς και αξιόλογους διαιτητές του πρωταθλήματος μας δεν περίμενα να υποπέσουν σε τέτοιο σφάλμα.

Αυτό ακριβώς το λάθος ώθησε σε μεγάλη ένταση τον αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ έπρεπε να παίζει με παίκτη παραπάνω, ενώ από την άλλη ο ΑΓΙΑΞ κυνήγησε τις πιθανότητες για ισοφάριση έχοντας μεταφέρει την πίεση στα καρέ του Στυλιανού ο όποιος όποτε χρειάστηκε έδειξε την κλάση του.

Ο αγώνας κάπου εκεί έληξε με κάποιες μικροαντεγκλήσεις και από τις δυο πλευρές που όμως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων δεν είχαν συνέχεια.

Εδώ θέλω να σταθώ και να πω στους διαιτητές μας να είναι πιο προσεκτικοί και να μη διστάζουν να εφαρμόζουν τον κανονισμό.

Εάν το ματς πήγαινε στο 1-1 μετά τη φάση του 80΄, και βρισκόμενοι σε ενώ γήπεδο ερασιτεχνικού πρωταθλήματος με τόσο κόσμο, τι θα μπορούσε να είχε συμβεί;

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ (Μπενας) Στυλιανος, Ψαριανος, Islamaj, Χαλάς Μ. ,Κρίτης, Ζαννακης Β., Γλυνος Α.(c), Γλυνος Μ. (70΄Ζαννακης Γ.), (76΄Γαρυφαλλος), Κουλουρης, Τσορτανιδης, Xhafaj.

ΑΓΙΑΞ (Ρουσσος)Βαμβακουρης, Μαυρακης (76΄Καφτηρανης), Βαμβακουρης Α., Τσιριγωτης, Καμπανης, Φωτεινιας, Memaj, Καριμαλης (61΄Δεναξας), Λουσας, Ρουσσος, Δεναξας (55΄Μουλιδης),

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Βαρθαλιτης, Δεσυπρης, Βασαλος

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet