Ο κόσμος και η χαρά των παιδιών σημάδεψαν την επιτυχία

Του Γιώργου Φράγκου

Πρωταθλητή Ελλάδος στη σανιδοκωπηλασία

Πανοραμική φωτογραφία της εκκίνησης. Ο κόλπος στο Μπατσί γεμάτος κωπηλάτες!!!

Το τριήμερο της πρωτομαγιάς διοργανώσαμε στο WESURFIN  στην παραλία Kυπρί έναν από τους πιο όμορφους αγώνες – γιορτή  με όρθιους κωπήλατες πάνω σε σανίδες του σερφ με στόχος την προσέλκυση κόσμου στο νησί μας σε μια περίοδο μη τουριστική. Συνάμα θέλαμε να μοιραστούμε με όλους το αίσθημα της χαράς του ευ αγωνίζεσθε, στην σανιδοκωπηλασία, ένα αγαπητό στη νεολαία σπορ της θάλασσας.

Ξεκίνησαν και πάνε. Σαν να περπατάνε στο νερό....

Έτσι, εκατοντάδες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, παιδιά, νέοι, νέες, μαμάδες, μπαμπάδες, αθλητές και ερασιτέχνες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στο Μπατσί και ξεκίνησαν την μαγική παράκτια διαδρομή προς την παραλία Κυπρί.  Η συμμέτοχη του κόσμου στην εκκίνηση και στον τερματισμό ήταν πολύ συγκινητική, καθώς εκατοντάδες φώναζαν, σφύριζαν, χειροκροτούσαν και παρακινούσαν  τους αγωνιζόμενους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ταξιδεύοντας πάνω στη θάλασσα προς το Αικατερίνη που πέργαγε στ' ανοικτά εκείνη την ώρα...

Ως διοργανωτής του αγώνα, μαζί με τους Άκη Χρυσοχόου και Νίκο Σκόρδο, είχαμε ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης μιας και στόχος ήταν να πετύχουμε στο αθλητικό μέρος της διοργάνωσης και συνάμα να μείνουν ικανοποιημένοι όλοι: από τους μικρούς μέχρι την ελίτ των αθλητών. Αυτό θέλει πολύ προσωπική δουλειά μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν την εκκίνηση.

Το κόστος του αγώνα,  το οποίο περιλαμβάνει μεταφορές εξοπλισμών, διαμονές και έξοδα διατροφής συνεργατών για την κάλυψη του αγώνα, γεύμα για τους αθλητές και τους συνοδούς , σκάφη συνοδείας , ναυαγοσώστες και όλα τα απαραίτητα μετρά ασφάλειας ήταν μεγάλο. Αθλητές και συνοδοί το επωμίστηκαν. Μέρος που αφορούσε την διοργάνωση κάλυψαν μερικές μικρές ιδιωτικές χορηγίες.

Σαν νέος Ρωβινσώνας ταξiδεύει πάνω στο νερό με μόνο εφόδιο μια σανίοδα κι ένα κουπί!!! Ότι πιο απλό..

Ως εν ενέργεια αθλητής, πρωταθλητής του SUP στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρονιά, μέλος της εθνικής ομάδας ιστιοσανίδας στην ολυμπιακή κατηγορία, αλλά και με την ιδιότητα του προπονητή στο windsurf και το sup, η συμμετοχή μου στον αγώνα ήταν απαραίτητη. Γιατί εμείς είμαστε τα πρότυπα για τα παιδιά. Και τι πιο όμορφο να βλέπουν τους προπονητές τους να συμμετέχουν και να διακρίνονται.

Εκατοντάδες περίμεναν στο Κυπρί τους ...ναυαγούς (!) ...συγνώμη τους κωπηλάτες, που όμως έμοιαζαν σαν ναυαγοί όπως έρχονται από μακριά. Όλοι είμαστε εκεί ή τουλάχιστον όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε...

Ξεκινήσαμε το WESURFIN στο Κυπρί από την αγάπη μας για την θάλασσα για το αθλητισμό, αλλά και να μοιραστούμε την γνώση μας με όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα τα παιδιά. Πιστεύω πολύ στα αθλήματα του νερού γιατί κάνουν ένα παιδί από μικρό να πατάει στα ποδιά του, να βασίζεται στον εαυτό του και να διαμορφώνει με την σωστή καθοδήγηση του προπονητή  ένα υγιή χαρακτήρα. Για εμάς κάθε παιδί είναι αθλητής ανεξαρτήτως επιδόσεων. Αρκεί η προσπάθεια του.

Εδώ φτάνουν οι κωπηλάτες μας στο τέρμα. Τερματισμός μιας διαδρομής 6,5 μιλίων.  

Από τους επίσημους φορείς θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το επαρχείο Άνδρου, που συνέβαλε οικονομικά για την κάλυψη κάποιων εξόδων, το Λιμεναρχείο Άνδρου, που ήταν παρών στην εκδήλωση από το πρώτο λεπτό του αγώνα μέχρι και τον τερματισμό του τελευταίου αθλητή με το πλωτό του σκάφος, αλλά και την παρουσία του ιδίου του Λιμενάρχη προσωπικά. Και βεβαίως όλον τον κόσμο της Άνδρου που δημιούργησε ένα τόσο ζεστό κλίμα για τους εκατοντάδες φιλοξενουμένους που ενθουσιάστηκαν και θα μας επισκεφτούν σύντομα πάλι.

Η χαρά των μεγάλων...

Αλλά και η χαρά των μικρών που κάποιοι από αυτούς έτρεξαν και τερμάτισαν κιόλας...

Η δική μας επιτυχία και η ανταμοιβή μας ήταν τα χαμογελά μικρών και μεγάλων, η χαρά που φέραμε τόσο κόσμο στο νησί, αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει για τον αθλητισμό.  Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι φέτος το καλοκαίρι θα δούμε πολύ νέο κόσμο μέσα στο νερό.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια για την όλη διοργάνωση.Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις.
Θα πρέπει όμως οι φορείς του νησιού να ευαισθητοποιηθούν.....
Έλαμψαν για άλλη μια φορά με την απουσία τους....