Ιστιοδρομώντας στο Αιγαίο - 48ο Ράλι Άνδρου

Κείμενο Στέλιος Μαρκουΐζος/φωτογραφίες-σχόλια "εν Άνδρω"

48ο Ναυτικό Ράλι Άνδρου

Μπροστά στην πανέμορφη Χώρα, με μια ηλιόλουστη μέρα και έναν εξαιρετικό για ιστιοπλοΐα καιρό έγινε ο αγώνας libertyτου Ράλι Άνδρου. Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο τοπικές ιστιοδρομίες και είναι στα πλαίσια του ιστιοπλοϊκού Ράλι Άνδρου. Διεξάγεται ενδιάμεσα στις δύο μεγάλες διαδρομές Αθήνα-Άνδρος, Άνδρος-Αθήνα, την Κυριακή παραμονή του Αγίου Πνεύματος, κάθε χρόνο.

Αναλυτικά ο αγώνας περιελάμβανε δύο κούρσες σε ένα μεγάλο ναυτικό τρίγωνο από τον φάρο της Χώρας, τον Τουρλίτη, μέχρι την νησίδα της Θεοτόκου και από εκεί στα ανοιχτά του πελάγους.

 

Ο τερματισμός της πρώτης ιστιοδρομίας

Στιγμιότυπο από την εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας 

Η εκκίνηση ήταν από τη νοητή ευθεία λιμανιού και φάρου. Ο αγώνας είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, βοήθησε και ο καιρός σε αυτό με τον ωραίο άνεμο, Υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός και όλα κρίθηκαν σε δευτερόλεπτα σύμφωνα με τους χρόνους.

Το BLACK JACK σε δύο στιγμιότυπα

Μια λεπτομέρεια που θεωρώ σημαντική ήταν πως τα σκάφη πήραν μαζί τους καθένα στον αγώνα και μικρούς αθλητές των optimistτου Ναυτικού Ομίλου Άνδρου δίνοντας τους την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία των αγώνων και των σκαφών της ανοιχτής θάλασσας. Μάλιστα τα σκάφος που κέρδισε το MY WAY είχε δύο μικρές αθλήτριες του Ομίλου, την Βασταρδή και την Καραουλάνη, δίνοντας τους μια εμπειρία μεγάλου σκάφους.

Στιγμιότυπα από τον αγώνα

Ενδιαφέρον στοιχείο που θέλω να τονίσω ήταν η ναυτοσύνη του σκάφους ΕΡΥΤΟΣμε κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο που τους έπεσε ένα μέλος του πληρώματος στην θάλασσα και με εξαιρετικό ελιγμό μέσα σε δύο λεπτά ο ιστιοπλόος επέστρεψε στο σκάφος και συνέχισε τον αγώνα.

Ο ιστιοπλόος μόλις έχει γλιστρύσει από το σκάφος ΕΡΥΤΟΣ. Το γυρνά και τον μαζεύει σε ελάχιστο χρόνο συνεχίζοντας τον αγώνα...  

 Πρώτο στον αγώνα βγήκε το MY WAY, δεύτερο το ΕΡΥΤΟΣκαι τρίτο το BLACH JACK του ανδριώτη Μάκη Κουρτέση. Στην κατηγορία των ORC Club ήταν πρώτο BLUE ESCAPE με κυβερνήτη τον ανδριώτη Νίκο Σίμπουρα και δεύτερο το ΑGAPI. 

Ελιγμός με φόντο τον φάρο

Ελιγμός με φόντο την Χώρα

Σημείωση: Το φωτορεπορτάζ των αγώνων είναι αποκλειστικότητα του "εν Άνδρω". Έγινε από το συνοδευτικό σκάφος με την βοήθεια του προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου Πάχου Παπαστεφάνου. Χάρη στη συμβολή του και στη ναυτική ικανότητα του (έκανε ότι ήταν δυνατόν να βοηθήσει) έχουμε αυτές τις εξαιρετικές φωτογραφίες που με την συνοδεία των σχολίων μας δίνουν μια εικόνα του αγώνα - ¨εν Άνδρω"

 

Το MY WAY του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σε σειρά ελιγμών με φόντο την Χώρα

Το Black Jack με τον κυβερνήτη του Μάκη Κουρτέση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου 

Ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρος Στάθης Πορφυράτος μέλος πληρώματος του ΕΡΥΤΟΣ 

 

Η ανδριώτισα Αττική Πιάγκου μέλος του πληρώματος του σκάφους MY WAY χαιρετά το συνοδευτικό σκάφος του ΝΟΑ

Και ο πανταχού παρών του 48ου Ράλι Άνδρου Πάχος Παπαστεφάνου πρώτος προπονητής του ΝΟΑ

Ανοιχτά της Άνδρου ταξιδεύοντας με τον άνεμο στο ολόφωτο Αιγαίο.

Αρχή καλοκαιριού 2015

 

Οι φωτογραφίες και οι λεζάντες είναι της ιστοσελίδας "εν Άνδρω" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet