Λ. Τσορτανίδης: Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα και την Άνδρο

Του Δημήτρη Αντωνέλλου

Ντυμένος με τα ελληνικά χρώματα και την σημαία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου ο Ανδριώτης ιστιοπλόος Λεωνίδας Τσορτανίδης έφερε στην χώρα μας το χρυσό μετάλλιο. Ο Λεωνίδας συμμετείχε στο παγκόσμιο κύπελλο τέκνο 293 που διεξάγεται στο Κάλιαρι της Ιταλίας, στην κατηγορία των Κ15. Εδώ εικονίζεται με τον προπονητή του και τον μικρό αδελφό του μετά το τέλος των αγώνων.

 

Στην κορυφή του βάθρου ανέβηκε ο Ανδριώτης Λεωνίδας Τσορτανίδης στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Techno 293, στην κατηγορία U15 (κάτω των 15 ετών). Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, διήρκησαν 6 ημέρες συνολικά και συμμετείχαν αθλητές από όλο τον κόσμο. 

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου (ΝΟΑ) έδειξε από την αρχή, ότι είναι υπολογίσιμος, διαγράφοντας στην συνολική κατάταξη ανοδική πορεία μέσα στην πρώτη δεκάδα, από την πρώτη μέρα! Την προτελευταία ανέβηκε στην κορυφή, έχοντας πολύ κοντά του δύο Γάλλους συναθλητές του. Τελικά με την μεγάλη δύναμη ψυχής, αλλά και την σταθερότητά του, ως αθλητής, κατάφερε να διατηρήσει αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος!

Στιγμές πανηγυρισμού

Στην πρώτη θέση ο Λεωνίδας Τσορτανίδης

Δίπλα του να τον εμψυχώνει ήταν ο προπονητής του, και επίσης πρωταθλητής στο παρελθόν, Γιώργος Φράγκος, καθώς και ο πατέρας του Δημήτρης Τσορτανίδης, οι οποίοι παρακολουθούσαν με αγωνία μέσα από το σκάφος εντός αγωνιστικού στίβου. Στους αγώνες συμμετείχε και ο μικρότερος αδερφός του Λεωνίδα, Πέτρος Τσορτανίδης, ο οποίος τερμάτισε στην 8 θέση, επίσης σημαντική διάκριση, αν κρίνουμε και από το μικρό της ηλικίας του και από την έλλειψη εμπειρίας.

Στους πανελλήνιους αγώνες του καλοκαιριού στο Κόρθι

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης γεννήθηκε το 2001. Μένει στην Αλαμανιά Κορθίου Άνδρου και είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου ΤΛ Κορθίου. Από μικρός έδειξε την κλίση του στο θαλάσσιο άθλημα, πράγμα που τον κατατάσσει μέσα στα μεγαλύτερα ονόματα του Ελλαδικού χώρου! Η μεθοδικότητα και η στρατηγική, η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση, η συνέπεια, και το ήθος του είναι σημαντικά στοιχεία της προσωπικότητάς του, και της επιτυχίας του γενικότερα, πάντα βέβαια, με την καθοδήγηση του προπονητή του. Η επίδοσή του στο σχολείο είναι εξίσου καλή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ, ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ!!!!!!!!ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ,,,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ, ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ!!!!!! ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!!