Ο δρόμος προς την αθλητική κορυφή

Του Γιώργου Φράγκου

Ο Γιώργος Φράγκος πανηγυρίζει με τον Λεωνίδα και τον Πέτρο Τσορτανίδη την πρώτη θέση στο παγκόσμιο παίδων στο Κάλιαρι.

Η ιστορία μας ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2010. Τότε ήρθαν στον Άγιο Πέτρο 3 παιδάκια από το Κόρθι για να συνεχίσουν να κάνουν windsurfκαι τους χειμερινούς μήνες.

Τα δύο από αυτά τα παιδιά σήμερα είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατηγορία τους, ο Λεωνίδας  1ος και ο κατά ένα χρόνο μικρότερος αδερφός του Πέτρος 8ος .

Αυτά τα παιδιά και ιδιαίτερα ο Λεωνίδας, όντας μεγαλύτερος, έδειξαν από την αρχή συνεπεία στις προπονήσεις τους και πάθος για το windsurf.

Ο Λεωνίδας μετά τον τερματισμό στο Κάλιαρι

δρόμος της προπόνησης δύσκολος και οι θυσίες αρκετές εναλλάσσοντας τον χρόνο τους μεταξύ προπόνησης και διαβάσματος. Οι προπονήσεις των παιδιών συνεχίστηκαν και στο Κόρθι της Άνδρου. Ο μικρός Λεωνίδας άρχισε να κερδίζει τα πανελλήνια στην κατηγορία του το ένα πίσω από το άλλο. Λόγω της αύξησης του αριθμού των αθλητώνεκείνη την περίοδο στο προπονητικό teamμπήκαν και ο Άκης Χρυσοχού (πανελλήνιος Πρωταθλητής της ιστιοσανίδας επί σειρά ετών παγκόσμιες διακρίσεις  ) και ο Νίκος Σκόρδος

Το 2012 με παρότρυνση δική μου ο Ν.Ο.Κ.Α.  έστειλε εμένα και τον Λεωνίδα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ 15 στην Ισπανία για να αποκομίσουμε εμπειρίες και να δούμε τον ανταγωνισμό στο εξωτερικό. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο, ο Λεωνίδας στους 58 συμμετέχοντες τερμάτισε 52ος, αλλά επέστρεψε με πολύ υλικό και ακόμα μεγαλύτερη όρεξη  για δουλειά με στόχο το επόμενο διεθνές πρωτάθλημα.

Κάλιαρι Ιταλίας: Η επίσημη απονομή. Στην πρώτη θέση ο Λεωνίδας

Με σκληρή δουλειά και πολλές στερήσεις το 2014 η εμπειρία μας εμπλουτίστηκε και στην λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας ο Λεωνίδας βρέθηκε στην 2η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Λίγους μήνες μετά, ο Λεωνίδας πήγε στο πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χωρίς να συνοδεύεται από εμένα. Μέσα από συζητήσεις μας στο τηλέφωνο πριν και μετά τον αγώνα κατάφερε να έρθει 5ος στον κόσμο. Κάτι εντυπωσιακό για έναν δεκατριάχρονο αθλητή που αγωνίστηκε χωρίς κάποιον που να ξέρει το άθλημα δίπλα του.

Το 2015  βρήκε τον Λεωνίδα και τον Πέτρο Τσορτανίδη αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου. Και να συνεχίζουν τις προπονήσεις τους στο Κυπρί, στις εγκαταστάσεις του «WESURFIN».

Με την βοήθεια του Ν.Ο.Α., που ήταν ο μόνος χρηματοδότης των ταξιδιών των δύο παιδιών,  ο Λεωνίδας τον Ιούλιο του 2015 ταξίδεψε στη Λετονία για να συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κατάφερε να πάρει την 2η θέση έχοντας ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα . Ο μικρός Πέτρος έδειξε το ταλέντο του σε κάποιες κούρσες αλλά υστερούσε ακόμα για την κορυφή.

.

Με τον πατέρα τους κατά την επιστροφή τους στο Κόρθι

Γυρνώντας στην βάση μας, στο Κυπρί, η πολλή δουλειά για την προετοιμασία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 προκάλεσε  τραυματισμό στην ωμοπλάτη του Λεωνίδα. Χρειάστηκε να μείνει εκτός προπονήσεων μια εβδομάδα πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπήρξε ένα κλίμα αβεβαιότητας για το αν θα καταφέρει να αγωνιστεί με όλες τους τις δυνάμεις στο Κάλιαρι.

Ο Λεωνίδας με τον Πέτρο βρέθηκαν αρχικά μόνο με τον πατέρα τους για το Παγκόσμιο στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας. Εγώ έφτασα εκεί και μετά από το Παγκόσμιο Ανδρών στο Ομάν όπου συμμετείχα. Συναντήθηκα με τον Λεωνίδα και τον Πέτρο. Το ξεκίνημα για τον Λεωνίδα δεν ήταν πολύ καλό (με βάση τους στόχους που είχε!). Βρέθηκε 12η θέση, αλλά οι συνθήκες και το καλό φορμάρισμα βοήθησαν τον Πέτρο που βρέθηκε στην 6η θέση.

Με τον πατέρα του Γιώργου Φράγκου στην υποδοχή τους στο Κόρθι.

Για τον Λεωνίδα ο πόνος της ωμοπλάτης δυνατός, το στρες μεγάλο, αλλά τελικά να που τα αποτελέσματα ήρθαν!!! Ο Λεωνίδας ανέβηκε 1ος ο Λεωνίδας και ο Πέτρος βρέθηκε 8ος. Η συγκίνηση μεγάλη για όλους μας. Ακούσαμε τον εθνικό μας ύμνο στην Ιταλία. Φοβερά συναισθήματα!!

Ελπίζω οι επιτυχίες αυτών των δύο παιδιών να γίνουν πηγή έμπνευσης για όλα τα παιδιά, όχι μόνο για να ξεκινήσουν αθλητισμό, αλλά και για να καταλάβουν πως τα βασικά δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, που είχαν και έχουν ο Λεωνίδας με τον Πέτρο. Πρέπει να ξέρουν, επίσης, πως τα βασικά συστατικά μια επιτυχίας είναι ο ΣΤΟΧΟΣ και η ΣΚΛΗΡΗ δουλειά!

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet