"ΕΙΔΟΘΕΑ 2016" ή ταξιδεύοντας με ιστιοφόρο στις βόρειες θάλασσες

Το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο "Christian Radish"  με το οποίο θα ταξιδέψουν  10 μαθητές λυκείου της Άνδρου.

Το καλοκαίρι του 2015 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιστιοναυτικής Εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015». Η οργάνωση και εκτέλεση του προγράμματος επιμελήθηκε από την Κοιν.Σ.Επ. «ΠΡΩΤΕΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - έδρα Βασιλέως Γεωργίου Β’ 15, 84500, Χώρα Άνδρου), σε συνεργασία με το Νορβηγικό Εκπαιδευτικό Ιστιοφόρο «SØRLANDET», του ομώνυμου ιδρύματος. Η υλοποίηση του προγράμματος οικονομικά έγινε εφικτή με την υποστήριξη πολλών εθελοντών, κοινωφελών ιδρυμάτων, συλλόγων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση ναυτιλιακών εταιρειών.

Η «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015» έδωσε  την ευκαιρία σε έξη νέα παιδιά της Άνδρου (τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια), από 15-17 χρονών, να συμμετάσχουν δωρεάν σε ένα 23ήμερο ταξίδι ιστιοναυτικής εκπαίδευσης στην Βόρεια Θάλασσα, μεταξύ Νορβηγίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Για το 2016 η Κοιν.Σ.Επ. «ΠΡΩΤΕΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» συνεχίζει το έργο της, και εντάσσει στο στόλο των συνεργαζόμενων ιστιοφόρων της το, επίσης, Νορβηγικό Εκπαιδευτικό Ιστιοφόρο «CHRISTIAN RADICH». Μαζί, οργανώνουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιστιοναυτικής Εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ 2016».

Μοιάζει σαν ζωγραφία κι όμως το ιστιοφόρο "Christian Radish"  είναι αληθινό. Είναι ένα από τα τρία εκπαιδευτικά ιστιοφόρα της Νορβηγίας με το οποίο 10 μαθητές λυκείου της Άνδρου μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι τριών εβδομάδων δωρεάν.

Στόχος του φετινού προγράμματος είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε δέκα (10) μαθητές λυκείου της Άνδρου να συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι ιστιοναυτικής εκπαίδευσης από την Αμβέρσα (Βέλγιο) μέχρι το Καντίζ (Ισπανία), με ενδιάμεση στάση στη Λισσαβώνα (Πορτογαλία). Οι νέοι και οι νέες θα ταξιδέψουν, και θα εργαστούν στο εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «CHRISTIAN RADICH», που είναι ένα από τα τρία εκπαιδευτικά ιστιοφόρα της Νορβηγίας.

Με το πρόγραμμα «ΕΙΔΟΘΕΑ 2016» επιδιώκουμε να αυξηθεί η επίγνωση σχετικά με τη ζωή και την εργασία στη θάλασσα, να ανοίξουν οι ορίζοντες των συμμετεχόντων και να καλλιεργηθούν όνειρα για το μέλλον τους.  Αυτού του είδους η εκπαίδευση είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική για τους νέους, αφού τους παρέχει ορισμένες από τις βασικές δεξιότητες της ζωής, εμπλουτίζοντας τον χαρακτήρα τους και προετοιμάζοντάς τους καλύτερα για τις απαιτήσεις της ζωής σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει, γίνεται πολυπλοκότερος και απαιτητικότερος.

Για περισσότερες πληροφορίες της προκήρυξης των υποτροφιών «ΕΙΔΟΘΕΑ 2016»:

http://proteusinnovation.com/el/portfolio-items/eidothea-2016/?portfolioID=19

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet