Andros Trail Race 2016: στα ορεινά μονοπάτια της Άνδρου (χάρτες & φωτορεπορτάζ)

Η Μεγάλη Διαδρομή των 22 χλμ με εκκίνηση από την Πλατεία του Όρμου Κορθίου κατευθύνεται προς την περιοχή του Παλαιόκαστρου και τους παραδοσιακούς οικισμούς Λαρδιά, Γιαννισαίο (Σταυρός) και Περίχωρα Μέσα Βουνίου, περνάει από το Κάστρο-Μονάστηρο της Παναχράντου και μετά προς Βραχνού. Πριν τον οικισμό ανεβαίνει την πλαγιά της Γερακώνας για να περάσει λίγο έξω από το Έξω Βουνί και να συναντήσει την άσφαλτο στην είσοδο για το φαράγγι των Διποταμάτων, το πέτρινο τοξωτό γεφύρι, τους παλιούς νερόμυλους και το μεσαιωνικό δρόμο. Από εκεί οι αθλητές ανεβαίνουν στο Επάνω Κάστρο από την παλαιά πύλη του Κάστρου διασχίζοντας το και συνεχίζουν προς το αρχοντοχώρι Κοχύλου «κρεμασμένο» στην πλαγιά, για να καταλήξουν και πάλι στον Όρμο Κορθίου.

Το Andros Trail Race, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2016 στην Άνδρο, αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για το νησί και τις Κυκλάδες γενικότερα, καθώς θα συγκεντρώσει τη συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών και λάτρεων του ορεινού τρεξίματος από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο αγωνιστικές διαδρομές, την κύρια μεγάλη διαδρομή των 22χλμ να καθιστά τον αγώνα τον πιο προκλητικό και απαιτητικό στα νησιά της Ελλάδας και τη μικρότερη εισαγωγική στο ορεινό τρέξιμο των 10χλμ. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού τοπίου της Άνδρου, με έμφαση στην ορεινή ενδοχώρα, η προώθηση των πεζοπορικών διαδρομών, η καθιέρωση του νησιού ως επίκεντρου εναλλακτικού τουρισμού και άθλησης και η συνάντηση δεκάδων Ελλήνων και ξένων αθλητών σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή!

Η Μικρή Διαδρομή των 10χλμ του αγώνα με εκκίνηση από την πλατεία του Όρμου Κορθίου κατευθύνεται αρχικά προς τον κάμπο του Κορθίου, για να στρίψει προς τον οικισμό Κάτω Χώνες και την υπέροχη «κρήνη» του και από εκεί παράλληλα με τον Κάμπο, συναντώντας περιστεριώνες, σκαλαριά, αλώνια και κονάκια, να διασχίζει την Αλαμανιά, και να ανέβει προς το Επισκοπείο, αφού συναντήσει το εκκλησάκι του Πρ. Ηλία, τα πέτρινα ερείπια του Ταβλόμυλου και των Ανεμόμυλων. Το μονοπάτι κατευθύνεται προς το γραφικό πέτρινο γεφύρι και το νερόμυλο στο Επισκοπείο. Σήμα κατατεθέν του χωριού από τα γυρίσματα της ταινίας Μικρά Αγγλία. Η διαδρομή συνεχίζει μέσα από το χωριό για να διασχίσει και να περάσει τη Λαρδιά (Παλαιόκαστρο) και να καταλήξει και πάλι στον Όρμο Κορθίου.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ των διαδρομών από το Τrekking Αndros 

Ταβλόμυλος -  Επισκοπιό

Αλαμανιά

Αλαμανιά - Κάτω Χώνες

Αλαμανιά - Κάτω Χώνες

Κάτω Χώνες

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet