Κατιάνα Βασταρδή: Μια ακόμα σημαντική διάκριση πριν το νέο ξεκίνημα.

Η Κατιάνα Βασταρδή με τον Πάχο Παπαστεφάνου σε ένα στιγμιότυπο από το Βαλκανικό πρωτάθλημα 2016.

Την Κατιάνα Βασταρδή την γνωρίσαμε ως αθλήτρια το 2008 στο περιφερειακό πρωτάθλημα των νήσων του Αιγαίου ή άλλως Αιγαιοπελαγίτικους. Ήταν ο πρώτος της αγώνας και ήταν η μικρότερη αθλήτρια εκείνων των αγώνων μιας είχε γεννηθεί το 2001. Αυτά τα 8 χρόνια έδειξε μεγάλο ζήλο για την ιστιοπλοΐα και δούλεψε πολύ με τους προπονητές της.

Από το 2012 πλέον προπονείται με τον Πάχο Παπαστεφάνου, έναν προπονητή με εμπειρία σε εθνικό και διεθνή επίπεδο μιας και έχει υπάρξει προπονητής μεγάλων ελλήνων αθλητών όπως ο Βαγγέλης Χειμώνας (έκαναν ολυμπιακή προετοιμασία μαζί από το 2009 μέχρι και τους ολυμπιακούς του 2012) και ο Αιμίλιος Παπαθανασίου.   

 Το 2012 ήταν μια χρονιά που ο Ναυτικός  Όμιλος Άνδρου έκανε μια κίνηση ανανέωσης φέρνοντας έναν προπονητή από το κέντρο προκειμένου να δουλέψει με τους μικρούς ιστιοπλόους που είχε ξεκινήσει να αξιοποιεί μετά το 2008. Τότε είχε αλλάξει πρώτη φορά νοοτροπία μετά από χρόνια εσωστρέφειας όπου ο μέχρι τότε προπονητής δούλευε με έναν κλειστό κύκλο αθλητών.

Η Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοϊας μαζί με τους προπονητές της ποζάρουν σε μια αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος του Βαλκανικού πρωαθλήματος. Διακρίνεται δεξια ο Π. Παπαστεφάνου και αριστερά ή Κ. Βασταρδη.

Το 2012 έγινε το επόμενο σημαντικό βήμα και ήρθε ο Πάχος Παπαστεφάνου με στόχο να βγάλει από τους μικρούς που πλέον πλαισίωναν τον Όμιλο νέους πρωταθλητές. Όπως μας τόνισε ο προπονητής της Κατιάννας  Πάχος Παπαστεφάνου «ο Ν.Ο.Α δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν όμιλο του κέντρου. Ο Ν.Ο.Α έχει μέλη που αγαπούν τον τόπο τους και τον όμιλο και κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην λείψει τίποτα από τους αθλητές του. Είναι ευχάριστό για κάθε προπονητή να δουλεύει στον ΝΟΑ καθώς του προσφέρει όλα τα μέσα προκειμένου να δουλέψει αφοσιωμένος στον στόχο του».

 Η Κατιάννα είχε δείξει  από μικρή πως είναι ξεχωριστή αθλήτρια. Από τον πρώτο επίσημο αγώνα γινόταν κάθε μέρα και καλύτερη. Όμως τα 3 τελευταία χρόνια πλέον πρωταγωνιστεί σε όλους τους περιφερειακούς αγώνες, ενώ είναι πάντα μέσα στα παιδιά που προκρίνονται για την προ-Εθνική ομάδα.

Η συμμετοχή της σε αυτούς τους βαλκανικούς δεν ήταν η πρώτη. Η Κατιάννα ήταν μέλος της εθνικής ομάδας που εκπροσώπησε την χώρα μας το 2014 στην Κωστάντζα της Ρουμανίας. Εκεί όμως δεν ήταν και τόσο τυχερή καθώς ένα τσίμπημα από έντομο την άφησε στην στεριά την πρώτη μέρα κι έτσι ξεκίνησε των αγώνα με 3 άκυρες κούρσες.

Η Κατιάνα με τον Πάχο μπροστά στην αφίσα του Βαλκανικού πρωταθλήματος που συμμετείχαν.

Εφέτος όμως ήταν διπλά τυχερή γιατί το βαλκανικό ήταν στην Ελλάδα κι έτσι είχε την δυνατότητα να προετοιμαστεί στο μέρος που ήταν οι αγώνες. Και επιπλέον είχε μαζί της και τον προπονητή της ο οποίος είχε επιλεγεί από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ως ο ένας από τους δύο προπονητές που θα συνόδευαν τα παιδιά της Εθνικής σε αυτούς τους βαλκανικούς.

Η Κατιάννα από την αρχή του αγώνα στους Βαλκανικούς έδειξε πως είναι αποφασισμένη για μία διάκριση, μέχρι και την τελευταία μέρα του αγώνα βρισκόταν μέσα στα μετάλλια. Το μετάλλιο όμως χάθηκαν στην τελευταία κούρσα. Η μπουνάτσα που είχε πέσει δεν ήταν σύμμαχος της. Όπως μας είπε ο Πάχος Παπαστεφάνου όλο το καλοκαίρι οι αθλητές του Ν.Ο.Α έκαναν προπόνηση με ανέμους εντάσεως 6 και 7 μποφόρ. Αυτό δεν την βοήθησε γιατί την τελευταία μέρα ήταν μπουνάτσα κι έτσι έχασε για έναν βαθμό από την Μελίνα Παπά η οποία σημειωτέον φέτος ήταν και 3η στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Έστω κι έτσι για την Κατιάννα αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη διάκριση με την οποία κλείνει πλέον, με τον καλύτερο τρόπο, το κεφάλαιο των Optimist και προχωρά στην επόμενη της κατηγορία που είναι το Laser 4,7  στο οποίο έχει όλα τα αγωνιστικά φόντα και την αθλητική εμπειρία να πρωταγωνιστήσει.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet