ΝΟΑ: μια γιορτινή νότα στον μουσκεμένο Νειμποριό…

 

Μια αναμνηστική φωτογραφία διοικούντων, προπονητών και αθλητών του ΝΟΑ στην γιορτή του 2017 (φωτ. Εν Άνδρω).

Όπως κάθε χρόνο ανήμερα των Θεοφανείων, πιστός στο ραντεβού, ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου είχε γιορτή. Μια γιορτή που περιλαμβάνει πάντα κοπή πίτας και μοίρασμα δώρων στους αθλητές του. Ένα έθιμο που ο γράφων παρακολουθεί 10 ολόκληρα χρόνια αδιαλείπτως και αποτελεί μια από τις καλύτερες στιγμές κάθε χρόνο του Ομίλου.

Ο καθιερωμένος αγιασμός από τον παπά-Μιχάλη. Γύρω η αντιπρόεδρος Ι. Χαλά, ο προεδρος Λ. Πολέμης, ο έφορος Γ. Καραουλάνης και οι προπονητές Β. Σταμούλης και Π. Παπαστεφάνου (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο Όμιλος (ιδίως οι διοικούντες) μέσω αυτής της μικρής αλλά ιδιαίτερα σημαντικής τελετής και των δώρων ζεσταίνουν τις καρδιές των μικρών αθλητών του και των νέων που όλοι μαζί γιορτάζουν χειμώνα καιρό το νέο χρόνο. Επιπλέον οι  μικροί αθλητές συμμετέχουν πάντα με τα σκαφάκια τους στον γιορτασμό του αγιασμού των υδάτων στην Αγία Θαλασσινή δίνοντας τον γιορταστικό τόνο στην θάλασσα.

Οι δεκάδες μικροί αθλητές με τα κομμάτια πίτας τους!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

Σε μια εποχή που η Άνδρος αδειάζει από κόσμο ο Όμιλος είναι και ανοικτός και γιορτάζει δίνοντας μια αίσθηση ζωντάνιας και χαράς στον εντελώς άδειο κατά κανόνα αυτή την εποχή Νειμποριό. Και βέβαια επειδή είναι η μόνη γιορτή της μέρας όσοι είναι στην Χώρα (επίσημοι και ανεπίσημοι) δίνουν το παρών πολλαπλασιάζοντας την γιορτινή αίσθηση.

Και η μικρή που κέρδισε το φλουρί της πίτας (φωτ. Εν Άνδρω).

 Εφέτος η τελετή ξεχώρισε 2 λόγους:

(α) Μπορεί να μην έγινε δυνατό εφέτος λόγω καιρού να βγουν τα σκαφάκια στην Αγία Θαλασσινή. Όμως οι μικροί αθλητές ήταν από τους λίγους παρόντες στην τελετή από την στεριά. Μετά όλοι μαζί επέστρεψαν με τους προπονητές τους Πάχο Παπαστεφάνου και Βασίλη Σταμούλη και τον έφορο Γιάννη Καραουλάνη στον Όμιλο.

Για μια ακόμα χρονιά οι αξιαγάπητοι αδελφοί Πέτρος και Λεωνίδας Τζορτανίδης του ΝΟΑ που με τις διεθνείς διακρίσεις τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας κέρδισαν τις καρδιές των ανδριωτών. Εδώ με τις αναμνηστικές πλακέτες τους από την βράβευση του ΝΟΑ (φωτ. Εν Άνδρω).

Εκεί έγινε η γιορτή και η βράβευση των μικρών αθλητών του που πρώτευσαν στις κατηγορίες τους. Μια ακόμα χαρά και επιβράβευση για τα παιδιά που τόσες σκληρές προσπάθειες κάνουν ως αθλητές ολοχρονίς.

Η βράβευση της Κατιάνας για την επιυχία της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας (φωτ. Εν Άνδρω).

(β) Η νέα διοίκηση με επικεφαλής τον Λεωνίδα Πολέμη και την Ιωάννα Χαλά έκαναν ένα πολύ γενναίο άνοιγμα στο νησί εδώ και ένα χρόνο. Αποτέλεσμα να έχει αυτή τη στιγμή ο Όμιλος δεκάδες μικρά παιδιά στο ενεργητικό του (ίσως τόσα που δεν είχε πριν). Το άνοιγμα αυτό στην μικρή κοινωνία του νησιού μας ξεκίνησε πριν χρόνια από τον Μιχάλη Κοκκίνη και πλέον έχει γίνει μόνιμη κατάσταση.

Σε ένα διάλειμμα της βροχής μια ακόμα αναμνηστική όλων των αθλητών με τα σκουφάκια τους (το εφετεινό δώρο του ΝΟΑ) με φόντο την Χώρα. Μαζί τους και επισκέπτες, προπονητές, διοίκηση (φωτ. Εν Άνδρω).

Όμως εφέτος το άνοιγμα αυτό επισφραγίστηκε και από την παρουσία του Ομίλου στους τοπικούς συλλόγους, αλλά και αό την παρουσία πολλών εκπροσώπων συλλόγων της περιοχής (Μαίνητες, Λειβάδια, Συνετί, Αλαδινού, Μελίτη, κλπ) στην γιορτή του Ομίλου. Πλέον όλοι νοιώθουν τον Όμιλο "δικό" τους και όλοι ήταν παρόντες πετυχαίνοντας το αδιαχώρητο στο ωραίο και ζεστό εντευκτήριο του.

Ο φάρος μέσα στην βροχή όπως φαίνεται από τον ΝΟΑ (φωτ. Εν Άνδρω).

Και του χρόνου…

Δ. Μπ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet