Το τριήμερο της πρωτομαγιάς ο πρώτος ημιμαραθώνιος Άνδρου

Την Κυριακή 30 Απριλίου, ο Δήμος Ανδρου με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη του αθλητικού συλλόγου Α.Π.Σ. Τελμησσός Νέας Μάκρης – Μαραθώνα, διοργανώνει αγώνα δρόμου απόστασης 21.097 μέτρων, με εκκίνηση τον Όρμο Κορθίου και τερματισμό την Χώρα, πρωτεύουσα του νησιού. Ο ημιμαραθώνιος διοργανώνεται για πρώτη φορά.

Παράλληλα, διοργανώνεται και αγώνας δρόμου απόστασης 8.500 μέτρων, με την επωνυμία «Δρόμος Αφανούς Ναύτη», ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη των ναυτικών της Άνδρου που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, στη Χώρα. Οι δρομείς θα κατευθυνθούν προς τις Στενιές και, κάνοντας αναστροφή, θα επιστρέψουν στη Χώρα για τον τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

Μέχρι στιγμής έχουν προεγγραφεί περισσότεροι από 170 αθλητές, κάτι που σημαίνει πως οι συμμετοχές και στους δυο δρόμους αναμένεται να αυξηθούν πολύ. Πρώτες εκτιμήσεις από την μεριά του Δήμου Άνδρου μιλάνε για περίπου 350 συμμετοχές.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, (https://androshalfmarathon.wordpress.com), στην οποία θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες και για τον αγώνα και για τις διαδρομές και για τις μετακινήσεις τους κλπ. Για τις ανάγκες του αγώνα λειτουργεί  και σελίδα στο facebook (https://www.facebook.com/androshalfmarathon).

Τον αγώνα στηρίζουν τοπικοί φορείς, σύλλογοι επαγγελματιών, καθώς και επιχειρηματιών του νησιού, όπως βεβαίως και δεκάδες εθελοντές. Οι ναυτιλιακές εταιρείες GOLDENSTARFERRIESκαι FASTFERRIES προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις σε όσους ταξιδέψουν για τον αγώνα, τα ΚΤΕΛ Άνδρου προσφέρουν λεωφορεία για τις μετακινήσεις των αθλητών, η VODAFONE στηρίζει τους αγώνες με την επιμέλεια των T-shirts, ενώ για την επικοινωνία φροντίζουν το runningnews.gr, η ΕΡΤ, η εφημερίδα LiveSport, καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ.

Εκ του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet