Επιτυχής ο 1ος ημιμαραθώνιος Άνδρου (φωτορεπορτάζ & σχόλια)

Από την έναρξη του αγώνα στον Αφανή Ναύτη του δρόμου Χώρα-Στενιές-Χώρα (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο 1ος ημιμαραθώνιος Άνδρου ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση, που και κόσμο έφερε στο νησί και έδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί και να προβάλει την Άνδρο. Από αυτή την άποψη ήταν ένα επιτυχημένο event του Δήμου Άνδρου και το σημειώνουμε. Επίσης πρέπει να σημειώσουμε την σημαντική συνδρομή στην διοργάνωση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Τέλμησσος, την αρωγή αρκετών εταιρειών και την χρηματική βοήθεια της Περιφέρειας, καθώς και τις χορηγίες των δύο ακτοπλοϊκών εταιρειών προς τους δρομείς και τους διοργανωτές. Ιδίως της FAST FERRIES - όπως μας τόνισαν οι εξ Αττικής διοργανωτές του αγώνα - οι οποίοι βοήθησαν με κάθε τρόπο και θα ηθελαν να τους ευχαριστήσουν ιδιαιτέρως.

Οι τρεις πρώτοι δρομείς του ημιμαραθωνίου Άνδρου μετά τον τερματισμό. Ο πρώτος (στη μέση) από Αθήνα. Ο δεύτερος (αριστερά) από το Κόρθι της Άνδρου. Και ο τρίτος (δεξιά) από Βέροια. (φωτ. Εν Άνδρω).

Είχαμε και διεθνείς συμμετοχές. Εδώ δύο Φιλιππινεζοι τερματίζουν τον ημιμαραθώνιο Κόρθι-Χώρα πανηγυρίζοντας με μια σημαία που γράφει Φιλιππίνες (φωτ. Εν Άνδρω). 

Εδώ τερματίζει ο δρομέας του ΔΟΠΑΠ Ραφήνας πανηγυρίζοντας με μια σημαία που γράφει "δρομείς της Ραφήνας" (φωτ. Εν Άνδρω).

Εδώ ο εκ Τήνου δρομέας του ημιμαραθωνίου μετά τον τερματισμό. Και αυτός με την σημαία των δρομέων της Τήνου (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Εδώ ένα ζευγάρι που έτρεξε μαζί τον ημιμαραθώνιο και τερμάτισαν μαζί χέρι-χέρι (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Από τα παράδοξα του αγώνα: ο δρομέας τερματίζει τον ημιμαραθώνιο κατηφορίζοντας στην πλατεία Γηροκομείου, ενώ η δρομέας τερματίζει τον δρόμο του Αφανή Ναύτη ανηφορίζοντας!!! Τερμαρματίζουν και οι δύο ταυτοχρόνως στο ίδιο σημείο, αλλά με άλλη φορά!!! Ήταν λίγο μπέρδεμα,  όχι τόσο γι' αυτούς που έτρεχαν - εκτός αν τρακάριζαν - όσο γι' αυτούς που παρακολουθούσαν, κατέγραφαν ή φωτογράφιζαν!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

Εκατοντάδες δρομείς από πολλά μέρη της Ελλάδας - υπό την σκέπη του Αφανούς Ναύτη - ακούνε ομιλίες, οδηγίες, χαιρετισμισμούς (φωτ. Εν Άνδρω). 

Εδώ οι παλαίμαχοι δρομείς από την Αργολίδα με την σημαία τους. Χιουμοριστικά αυτοαποκαλούνται "τα κουρέλια", αλλά μόνο κουρέλια δεν ήταν τα παληκάρια των -ήντα!!!.... (φωτ. Εν Άνδρω).

Κι εδώ τα παιδιά του σχολείου της Άνδρου που έτρεξαν κι αυτά στην μικρή διαδρομή (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Και οι ωραίες κυρίες που ετοιμάζονται κι αυτές για την μικρή διαδρομή... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών Άνδρου, ο Δημήτρης Κυριακίδης γιός του μεγάλου μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη και ο επικεφαλής της συνδιοργάνωσης του ημιμαραθωνίου του Συλλόγου Τελμησσός. Στα χέρια τους και οι τρεις κρατάνε το στεφάνι που πέταξαν στην θάλασσα στη μνήμη των χαμένων ναυτικών (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Οι δρομείς της μικρής διαδρομής ξεκίνησαν και ανηφορίζουν χαμογελαστοί από τον Αφανή Ναύτη προς την Χώρα... Όπως μάθαμε έτρεξαν πάνω από 250 άτομα στην μικρή διαδρομή και πάνω από 110 στον ημιμαραθώνιο (φωτ. Εν Άνδρω).

 Έτρεξαν πολλοί. Τερμάτισαν πολλοί. Ανάμεσα τους και πολλές γυναίκες. Από τις πολλές φωτογραφίες - λογικό δεν μπορούμε να τις ανεβάσουμε όλες - ιδού μια αναγνωστριών που μας το ζήτησαν... Η ανάρτηση ξεκίνησε με τους τρεις πρώτους νικητές του ημιμαραθωνίου και κλείνει με τρεις κυρίες που τερμάτισαν την διαδρομή του Αφανούς Ναύτη... (φωτ. Εν Άνδρω).  

"Εν Άνδρω"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα τοσο γκαου ο δημαρχος; βαπτισε και αλλαξε το χρωμα της θαλασσας
να πουμε καταγαλανα μπλε αλλα καταπρασινα;
Theodosis Sousoudis
3 ώρες ·
Το στεφάνι, αφιερωμένο στη μνήμη των ναυτικών πλέει στα καταπράσινα νερά της Άνδρου!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro