Κάτια Σαραβάνου: κόντρα στον άνεμο όρτσα στο κύμα...

Πηγαίνοντας για την 4η ιστιοδρομία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα T293 του 2016 που έγινε στο Τόρμπολε της Λίμνης Γκάρντα στην Ιταλία (φωτ. Θ. Σακκάς).

Δύσκολο να κάνει κάποιος πρωταθλητισμό σ’ ένα μικρό νησί. Μακριά από τον υψηλό ανταγωνισμό των πολλών αθλητών. Μακριά από τις υλικές δυνατότητες που δίνει η εγγύτητα σε ένα μεγάλο κέντρο. Όμως αν αυτό είναι δύσκολο, μοιάζει σχεδόν αδύνατο να κάνει κάποιος πρωταθλητισμό σε ένα μικρό χωριό του νησιού. Και μάλιστα σε έναν Όμιλο που μετά από μια σύγκρουση με έναν εξαιρετικό προπονητή και χαρισματικό αθλητή, τον Γ. Φράγκο, σκόρπισε η ομάδα των προικισμένων μικρών αθλητών που καθοδηγούσε.

Η ομάδα διαλύθηκε. Προπονητής και δύο αθλητές τράβηξαν γι’ αλλού και διαπρέπουν σήμερα σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο. Και η τρίτη της παρέας δίνει μόνη την μάχη σε έναν Όμιλο που σήμερα τρέχουν να τον κρατήσουν ζωντανό κάποιοι άλλοι.

Ο λόγος εδώ για την μικρή Κάτια Σαραβάνου του Ναυτικό Όμιλο Κορθίου, που κι εφέτος διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας. Με μόνη αρωγή την χορηγία Βενέτη με την συμβολή του Επάρχου.

  1. Η Κάτια κυριολεκτικά σκίζει τα νερά του όρμου Κορθίου (φωτ. Θ. Σακκάς).

Ρωτήσαμε τον προπονητή της, τον Θάνο Σακκά δύο λόγια για την πορεία της. Από όσα είπε παραθέτουμε τα παρακάτω:

«Η Κάτια ξεκίνησε να κάνει windsurfing στο Ν.Ο.Κ.-Α. πριν από περίπου επτά χρόνια και η αθλητική της καριέρα δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Παρόλο που προικίστηκε από τη φύση με ιδανικό σωματότυπο για την Ολυμπιακή κλάση windsurfing, μπορούμε να πούμε ότι η Κάτια άργησε να ξεκινήσει να αγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες.

Την πρώτη της επιτυχία τη σημείωσε το 2014 όταν κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία U15 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ολυμπιακού Windsurf Νέων (γνωστό ως BicTechno 293). Από τότε έχει κατακτήσει στην ίδια κλάση δύο ακόμη τρίτα Πανελλήνια Πρωτάθλημα στην κατηγορία U17 το 2015 και το 2017 στην κατηγορία U19. Το 2016 δεν ανέβηκε στο βάθρο του πανελλήνιου αφού κατάφερε να σκίσει πολύ άσχημα τα χέρια της και ενώ θα έπρεπε να εγκαταλείψει τον αγώνα απλά επέμεινε και τελικά κατετάγει 4η.

  1. Ορτσάροντας, δηλαδή ανεβαίνοντας κόντρα στον καιρό (φωτ. Θ. Σακκάς)

Την πρώτη της διεθνή συμμετοχή την είχε μόλις πέρυσι στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου κατέλαβε την 62η θέση σε σύνολο 82 συμμετοχών, καταφέρνοντας να πάρει πολλά μαθήματα και να συγκεντρώσει πολύτιμες εμπειρίες. Στη συνέχεια προετοιμάστηκε όσο καλύτερα μπορούσε, χωρίς βέβαια να αμελεί τις υποχρεώσεις ως μαθήτρια της δευτέρας λυκείου και κατάφερε να ανέβει στην 3η θέση του πανελλήνιου...

...Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί γιατί στη χώρα μας έχουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Η πρώτη του πανελληνίου ήταν η περσινή 2η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια U17 και η 2η ήταν η 3η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια U19, αθλήτριες που αγωνίζονται διεθνώς πολλά χρόνια, διαθέτουν τεράστια εμπειρία και έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους, σε αντίθεση με την Κάτια η οποία τώρα ξεκινάει! Το τόσο ψηλό επίπεδο είναι κάτι που βοηθάει τους νεότερους αθλητές που ακολουθούν και λειτουργεί ως μπούσουλας στο έργο των αθλητών και προπονητών.

Στην Κάτια Σαραβάνου άργησε να της δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί εκτός συνόρων. Δυστυχώς για πολλά χρόνια κανένας δεν είδε τις δυνατότητες αυτής της αθλήτριας και με το κράτος και τους ομίλους να δηλώνουν αδυναμία να υποστηρίξουν διεθνείς συμμετοχές αθλητών. Η Κάτια όμως ποτέ δεν έπαψε να κάνει μεγάλα όνειρα, να προπονείται σκληρά και να προσπαθεί να βρει χορηγούς. Έτσι με τη βοήθεια διαφόρων χορηγών και υποστηρικτών θα δώσει για δεύτερη χρονιά τη μάχη της στο παγκόσμιο ώστε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην πραγματοποίηση των υψηλών στόχων της.»

«Εν Άνδρω»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ ωραιο το αρθρο σας μονο που μαλλον ειχατε λαθος πληροφορηση για ενεργειες η αμελειες καποιων ανθρωπων. Φαινεται οτι δυστυχως παρασυρθηκατε απο τη λασπη που καποιοι ιδιοτελως ριχνουν. Θα σας συμβουλευα να ριχνετε πιο καθαρες ματιες μεσα απο βιτρινες σκοπιμοτητων
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Διαπιστώσαμε μετά από μια ευγενική παρέμβαση ένα λάθος και το διορθώσαμε. Ευχαριστούμε για τις παρεμβάσεις σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro