50κοστό Ράλι Άνδρου: Ξεκίνησαν χαρούμενοι με φόρα, τερμάτισαν χαρούμενοι... χωρίς φόρα!!!

 

Δειλινό στο Σούνιο. Δεν είχαν κύμα και αέρα. Είχαν όμως χρόνο και άνεση για ωραίες φωτογραφίες!!! Αυτό που το βάζεις: (φωτ. Εν Άνδρω).

Ξεκίνησαν 28 σκάφη (24 σκάφη και 4 μέγα-γιώτ) για το επετειακό 50στο Ράλι Άνδρου με πάνω από 350 ιστιοπλόους. Ξεκίνησαν χαρούμενοι με γέλια και με φόρα. Τερματισαν μόνο 4!!! Αλλά ολοι ήταν χαρούμενοι και γελαστοί. Ήταν μια εντυπωσιακή επιτυχία της διοίκησης για την επετειακή διαδρομή του μισού αιώνα του Ράλι Άνδρου…

 

Ένα από τα ελάχιστα αγωνιστικά σημεία της διαδρομής. Δύο σκάφη πλάι-πλάι. Στιγμές που βρήκανε αέρα... (φωτ. Εν Άνδρω).  

Ατυχώς όμως είχε μια από τις πιο τρομερές μπουνάτσες εδώ και χρόνια. Έτσι ενώ όλοι έφτασαν σχετικά καλά μέχρι το Σούνιο κάπου εκεί ο Αίολος, θεός των ανέμων,  τους ξέχασε εντελώς και ξέμειναν όλοι από αέρα. Τουλάχιστον έβλεπαν το Σούνιο, τον ναό του Ποσειδώνα, θεού της θάλασσας. Και μαζί κι ένα υπέροχο δειλινό…

Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο ανάμεσα στα σχοινιά από το άλμπουρο του σκάφους (φωτ. Εν Άνδρω).

Πάνω από 12 ώρες κοντά τρεις δεκάδες σκάφη πελαγοδρομούσαν, αλλά αέρας γιοκ! Αρχικά είδαν κι έπαθαν να φτάσουν έξω από το Λαύριο! Μετά είδαν κι έπαθαν να φτάσουν στον Κάβο Ντόρο! Κάπως έτσι πέρασε η νύχτα. Τέλος είδαν κι έπαθαν να φτάσουν στην Φάσα!

Ξημέρωμα αντικρύζοντας την δυτική Άνδρο καθώς πλησιάζουν τον Κάβο Ντόρο (φωτ. Εν Άνδρω).

Άλλη μια φωτογραφία από το ξημέρωμα με φόντο την Άνδρο και τη θάλασσα λάδι...

Όσοι άντεξαν ξημέρωσαν κοντά στον Κάβο Ντόρο βλέποντας ένα υπέροχο πρωινό: ότι πιο εντυπωσιακό. Τουλάχιστον δεν έτρεχαν που δεν έτρεχαν έβλεπαν όμως ωραίες εικόνες. Κι έβγαζαν ωραίες φωτογραφίες. Σε κάποια σκάφη μάλιστα είχαν φτιάξει και μακαρονάδες!! ...

 Κατηφορίζοντας προς τα Άχλα η Άνδρος... χάθηκε. Μια ομίχλη την τύλιξε και πια δεν υπήρχε!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν αυτό που έβλεπαν προς την μεριά της Άνδρου: μια εξίσου εντυπωσιακή θαλάσσια ομίχλη έμοιαζε να καταπίνει όλο το νησί. Η ανατολική Άνδρος είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης…

Κάπως έτσι έβαλαν τις μηχανές μπροστά κι έφτασαν στη Χώρα που τους περίμενε η φρεγάτα αγκυροβολιμένη για το τριήμερο (φωτ. Εν Άνδρω).

Ένα ελαφρό πρωινό αεράκι τους έδωσε την αίσθηση πως τους θυμήθηκε ο Αίολος.  Αμ, δε που θα τους έκανε το χατίρι. Όπως φαίνεται άλλαξε πλευρό και πάπαλα το αεράκι. Έμειναν και κοίταγαν το πέλαγος. Και κάπου εκεί ήρθε η ώρα της εγκατάλειψης. Οι χρόνοι είχαν περάσει. Έτσι έβαλαν μπροστά τις μηχανές και πλώρη για Χώρα. Μόνο 4 σκάφη κατάφεραν και τερμάτισαν. Και φυσικά κανένα μέγα-γιώτ.

Έφτασαν ταλαιπωρημένοι, αλλά χαρούμενοι και γελαστοί. Μερικοί δε πολύ πεινασμένοι όπως φαίνεται. Ούτε να ποζάρουν δεν μπορούσαν... (φωτ. Εν Άνδρω).

Μερικοί που έτρεξαν και πόζαραν χαμογελαστοί - όπως εδώ ο εικονιζόμενος πρώην πρόεδρος του ΝΟΑ Μιχάλης Κοκκίνης - είχαν προλάβει να φάνε κάτι μακαρονάδες και φουρτάλιες στο σκάφος!!! Δεν έτρεχαν που δεν έτρεχαν το έριξαν λοιπόν έξω.. (φωτ. Εν Άνδρω).

Δεν τερμάτισαν που δεν τερμάτισαν τουλάχιστον το έριξαν στ΄αστεία και πέρασαν ωραία. Εδώ ο πρόεδρος του ΝΟΑ Λεωνίδας Πολέμης με την σύζυγό του Μπριζίτ, τον Γιάννη Μαρκιανό και έναν φίλο τους (φωτ. Εν Άνδρω).

Γύρω στο μεσημέρι μαζεύτηκαν όλοι στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου να φάνε στο μεγάλο μπουφέ που είχε στήσει ο έχων την ευθύνη Φίλιππος υπό την επίβλεψη της αντιπροέδρου που τα κάλυπτε όλα. Κανείς δεν πήρε είδηση πόσο γρήγορα και χωρίς πρόβλημα έφαγαν όλα αυτά τα πεινασμένα και ταλαιπωρημένα πληρώματα.

Να μην ξεχνιόμαστε ήταν στο ΝΟΑ και ο ναύαρχος ε.α. Ντίνος Γκιωνης με τον κυβερνήτη της φρεγάτας ¨"Κουντουριώτης" Γρηγόρη Νούσια. Μαζί τους και η Ιωάννα Χαλά αντιπρόεδρος του ΝΟΑ (φωτ. Εν Άνδρω).

Τέλος εκεί ήταν και όλη η πιτσιρικαρία των μικρών ιστιοπλόων των optimist του Ομίλου γύρω από το υπαίθριο τραπέζι. Στη μέση ο προπονητής τους Βασίλης Σταμούλης και η ταμίας του Ομίλου Δάφνη Σορούλα (φωτ. Εν Άνδρω).

"Εν Άνδρω"

  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη, συγχαρητήρια για το ολοκληρωμένο ρεπορτάζ.
M αρέσει γιατί είσαι και του σαλονιού και του λιμανιού!