Προετοιμάζεται το Andros Trail Race 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα ταξίδι στην ιστορία και στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας μέσω ενός αγώνα ορεινού τρεξίματος. Ενός αγώνα πρόκληση για τις Κυκλάδες, αφού συνδυάζει όχι μόνο τις μεγάλες θετικές ή αρνητικές υψομετρικές κλίσεις μαζί με τις εναλλαγές στο αγωνιστικό τερέν, αλλά και το γεγονός οτι οι δρομείς τρέχουν μέσα από ένα δίκτυο παλιών μονοπατιών που καθορίζουν και τις αγωνιστικές διαδρομές.

Αυτό που καθιστά τον A.T.R. συναρπαστικό είναι όχι γιατί είναι άλλος ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος αλλά για όλα τα στοιχεία αυτά που συνδυάζει. Ο κάθε αθλητής έχει την ευκαιρία να αντικρίσει γραφικούς οικισμούς, καλντερίμια, πέτρινα αλώνια, εντυπωσιακές ξερολιθιές, ανεμόμυλους, νερόμυλους, πέτρινα γεφύρια, σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς και κυκλαδίτικου τοπίου που εντυπωσιάζει!

Το να τρέχεις, στο μοναδικό νησί στην Ευρώπη που κατέχει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Πεζοπορικού Δικτύου , δίπλα στα πιο χαρακτηριστικά ιστορικά και εμβληματικά σημεία του, όπως το Ενετικό Κάστρο της Φανερωμένης, το Καστρομονάστηρο της Παναχράντου, τους χαρακτηριστικούς περιστεριώνες της περιοχής Κορθίου και με θέες που σου κόβουν την ανάσα, είναι κάτι παραπάνω από ένας αγώνας βουνού.

Ένας αγώνας που προκαλεί, ενθουσιάζει, αποκαλύπτει και που ενσωματώνει όλα αυτά τα πολιτιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Άνδρο και συνθέτουν τη μοναδική της ταυτότητα. Ένα πάντρεμα αθλητισμού και πολιτισμού !

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Andros Trail Race, του πρώτου αγώνα ορεινού τρεξίματος που έγινε στο νησί της Ανδρου το 2016, η διοργάνωση επιστρέφει με το 2o Andros Trail Race 2017. Αυτή τη φορά το διήμερο θα πλαισιώθεί και από άλλες παράλληλες αγωνιστικές διαδρομές 5χλμ CityTrail – Run & Hike και 1.000μ για παιδιά, που θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Κορθίου. Τα βασικά αγωνίσματα των 24χλμ και 10 χλμ θα διεξαχθούν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στην περιοχή Κορθίου και τους γύρω οικισμούς.

Τη διοργάνωση του αγώνα αναλαμβάνει και εφέτος η Trekking Andros & Outdoor Activities με συνδιοργανωτές την Άνδρος Κοινσεπ, το Δήμο Ανδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το Andros Trail Race συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Κυκλάδων Ορεινού Τρεξίματος Cyclades Trail Cup.

Όλοι οι αθλητές θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια και t-shirt του αγώνα, ενώ οι πρώτοι θα λάβουν μοναδικά έπαθλα φιλοτεχνημένα από ντόπιους καλλιτέχνες, σχεδιασμένα αποκλειστικά για τη διοργάνωση. Για τις παροχές των αθλητών διαβάστε περισσότερα στο site μας.

Ένα μεγάλος αθλητικό γεγονός ετοιμάζεται πάλι για τις Κυκλάδες. Στόχος μας είναι αυτός ο αγώνας να γίνει ένας μεγάλος αθλητικός θεσμός που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, και θα αποτελέσει ένα ετήσιο ραντεβού για αθλητές απαιτήσεων, όχι μόνο Έλληνες, αλλά και εξωτερικού.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet