2ο Andros Trail Race - Κόρθι 30/9-1/10/2017 - Όλοι οι χάρτες των διαδρομών

 

Οι διοργανωτές γράφουν: Σκοπός του Andros Trail Race 2017

Στις 2 Οκτωβρίου 2016, η Άνδρος και τα μονοπάτια της, φιλοξένησαν τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος Andros Trail Race. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στους 300 αθλητές που συμμετείχαν – από την Ελλάδα και το εξωτερικό- να γνωρίσουν τα πανέμορφα, γεμάτα εναλλαγές τοπία, τις πεζοπορικές διαδρομές, σημαντικά μνημεία πολιτισμού αλλά και τους ανθρώπους του νησιού.

Με  το πρώτο Andros Trail Race δημιουργήθηκε μια δέσμη εκδηλώσεων αποτελούμενη από ένα κύριο αγώνισμα trail  22 χλμ.,  ένα παράλληλο αγώνα  10 χλμ. καθώς  και από άλλες παράλληλες δράσεις (ξεναγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος των διαδρομών, πεζοπορίες, pasta party με χειροποίητα τοπικά προϊόντα, τεχνική ενημέρωση αγώνα κ.α.) που είχε εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στους δρομικούς κύκλους και στην τοπική κοινωνία.

Στόχος της δεύτερης προσέγγισης που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και  1 Οκτωβρίου 2017, είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα ενισχύσουν  την τουριστική - οικονομική δραστηριότητα και θα αναδείξουν την πολιτισμική αξία του νησιού, ώστε να αποτελέσουν μια βάση για ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης της περιοχής.

Η διοργάνωση φέτος, παρουσιάζει 2 κύριους αγώνες 24χλμ & 10χλμ, (1 Οκτωβρίου 2017) καθώς και δύο παράλληλα αγωνίσματα 5χλμ & 1χλμ (30 Σεπτεμβρίου 2017).

(α) Χάρτης 24 χιλιομέτρων

Χάρτες 24 χιλιόμετρων. Επάνω χάρτης η διαδρομή περιληπτικά. Κάτω χάρτης η διαδρομή αναλυτικά. Διαδρομή Όρμος Κορθίου, Γερακώνες, Μόνη Παναχράντου, Βραχνού Χώρας, Κοχύλου, Όρμος Κορθίου. 

Προσδοκούμε αυτός ο αγώνας να γίνει ένας μεγάλος αθλητικός θεσμός που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και θα αποτελεί ένα ετήσιο ραντεβού για αθλητές απαιτήσεων, όχι μόνο Έλληνες αλλά και ξένους.

(β) Χάρτης 1ο χιλιομέτρων

Χάρτες 10 χιλιόμετρων. Επάνω χάρτης η διαδρομή περιληπτικά. Κάτω χάρτης η διαδρομή αναλυτικά. Διαδρομή: Όρμος Κορθίου, Αλαμανιά, Επισκοπιό, Παλαιόκαστρο, Όρμος Κορθίου. 

Η Άνδρος αναμφισβήτητα εντυπωσιάζει , προσφέροντας ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο γεμάτο εναλλαγές, με βουνά,  κοιλάδες, μικρά ποτάμια και πολύ πράσινο αφού το νερό είναι άφθονο αλλά και ένα άριστα σηματοδοτημένο και πιστοποιημένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών, που θα ζήλευαν πολλοί προορισμοί. 

(γ) Χάρτης 5 χιλιομέτρων

Χάρτες 5 χιλιόμετρων. Επάνω χάρτης η διαδρομή περιληπτικά. Κάτω χάρτης η διαδρομή αναλυτικά. Διαδρομή Όρμος Κορθίου, Αγία Αικατερίνη, το πήδημα της Γριάς, Ρωγός, Όρμος Κορθίου. 

(δ) Χάρτης 1 χιλιομέτρου

Χάρτες 1 χιλιομέτρου. Επάνω χάρτης η διαδρομή περιληπτικά. Κάτω χάρτης η διαδρομή αναλυτικά. Διαδρομή: Εντός του οικισμού του Όρμου Κορθίου. 

Το πρώτο νησί της Ευρώπης, που διαθέτει  ευρωπαϊκή πιστοποίηση (Ευρωπαϊκό σήμα Leading Quality Trails -Best of Europe από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορικών Συλλόγων Εuropean Ramblers Association).

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν και είναι η ύπαρξη μιας σύνθετης και πολυδιάστατης εκδήλωσης με στόχο την προβολή του νησιού, την ανάπτυξη της περιοχής του Κορθίου αλλά  και τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας προστιθέμενης αξίας για τον τόπο, μέσα από δράσεις μαζικής ενεργητικής συμμετοχής:

  • Η δημιουργία ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, που σταδιακά θα αποτελέσει θεσμό για την Άνδρο.   
  • Η γνωριμία και η ανάδειξη των μονοπατιών.    
  • Η προώθηση του νησιού ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού
  • Η προβολή του μοναδικού οικοσυστήματος της Άνδρου.
  • Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
  • Η αποκέντρωση των αθλητικών δραστηριοτήτων (από τα δύο άλλα αστικά κέντρα).
  • Η δυνατότητα των συμμετεχόντων να γνωρίσουν την Άνδρο
  • Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αθλητών, συνοδών, θεατών και εθελοντών που θα συμμετάσχουν.  
  • Η "ανακάλυψη" των ορίων των αθλητών και η ενίσχυση της θέλησής τους, σε έναν αγώνα απαιτήσεων.  
  • Η ενθάρρυνση αθλητών δρόμου ή αθλητών με μικρή εμπειρία να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους αγώνες.
  • Η παροχή προτύπων σε παιδικές ηλικίες και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ: Ελάτε, την Κυριακή 27 Αυγούστου, στις 18.00 στην πλατεία του Όρμου Κορθίου, να γνωρίσουμε την διαδρομή των 5 χιλ., άλλοι περπατώντας και άλλοι τρέχοντας!
Η διαδρομή ξεκινά από την Πλατεία του ‘Όρμου Κορθίου, ακολουθεί τον παραλιακό δρόμο μέχρι το τέλος του για να ανηφορίσει σε μονοπάτι δίπλα από την γραφική εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης. Η πορεία συνεχίζει το χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία της Γριάς το Πήδημα (προς την αντίθετη πλευρά) για να συναντηθεί με τον κύριο δρόμο που οδηγεί στον πανέμορφο οικισμό του Ρωγού. Το πέρασμα μέσα από το χωριό χαρίζει όμορφες κυκλαδίτικες εικόνες αποκαλύπτοντας οικοδομήματα και αρχιτεκτονική τοπίου, μνημεία της πολιτιστικής κουλτούρας του τόπου, Περιστεριώνες, κρήνες, αρχοντόσπιτα, λουλουδιαστοί κήποι, στενά σοκάκια, ρυάκια κα. Τερματίζει και πάλι στην Πλατεία.
Απόσταση 5χλμ +170μ , διάρκεια πεζοπορίας γύρω στη 1,5 ώρα. ( η διαδρομή είναι κυκλική)
.
Κόστος Συμμετοχής 2ευρώ για την ενίσχυση της διοργάνωσης.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6937236362
www.androstrailrace.gr

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι 18άρηδες και της Άνδρου, σήμερα ολοκλήρωσαν μια σπουδαία διαδρομή γεμάτη κόπους, όνειρα και αγωνία.
Η κοινωνία που ονειρεύεται μέσα από αυτούς το μέλλον της, το καλύτερο αύριο, τους οφείλει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ γι΄αυτή την πρώτη μεγάλη επιτυχία τους.
Από τις έως τώρα πληροφορίες έχουμε:
Βαλμάς Αντώνης: Φιλοσοφίας Παν. Πατρών
Πάπα Σάρα: Φυσικής Παν. Πατρών
Πέττα Ασημίνα: Χρηματοοικονομικής & Τρπεζικής Διοικητικής Παν. Πειραιώς
Πιάγκου Μαρία: Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Πολ/χνείο Κρήτης
Μπίστη Καλλιόπη: Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολ/χνείο Κρήτης
Αυγουστίνος Λεωνίδας: Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης Παν. Πειραιώς

υπάρχουν και άλλοι επιτυχόντες, δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομερώς πού....